Στην Αθήνα έφτασε νωρίς το μεσημέρι της Δευτέρας ο Φρέντι Μπελέρης, ο οποίος στη συνέχεια θα μεταβεί στο Στρασβούργο, όπου στις 16 Ιουλίου θα ορκιστεί ευρωβουλευτής. Ο ίδιος λίγο πριν τις 7:30 το πρωί βγήκε από τις αλβανικές φυλακές και ξεκίνησε το ταξίδι του για την Αθήνα.
Μιλώντας σε δημοσιογράφους στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» ο Φρ. Μπελέρης δήλωσε «πολύ συγκινημένος και χαρούμενος» και πρόσθεσε: «Ευχαριστώ για τη στήριξη».
Σημειώνεται ότι η διεύθυνση των φυλακών στην Αλβανία, ενέκρινε πενθήμερη άδεια στον Φρ. Μπελέρη ο οποίος μέχρι το Σάββατο 20 Ιουλίου θα πρέπει να επιστρέψει για να εκτίσει το υπόλοιπο της ποινής του.
Υπενθυμίζεται ότι ο εκλεγμένος δήμαρχος Χειμμάρας ο οποίος δεν ορκίστηκε δήμαρχος, καθώς συνελήφθη για «ενεργητική διαφθορά» στις αυτοδιοικητικές εκλογές που διεξήχθησαν στη γειτονική χώρα το 2023, εξέπεσε του αξιώματος με απόφαση της αρμόδιας εκλογικής επιτροπής.
Με βάση την εν λόγω απόφαση θα διεξαχθούν εκ νέου τοπικές εκλογές στη Χειμμάρα.
