Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
22 °C
19.6°C22.8°C
1 BF 52%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
19 °C
17.7°C20.8°C
0 BF 62%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
19 °C
16.0°C18.8°C
2 BF 76%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
17.8°C19.1°C
2 BF 94%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
14.9°C14.9°C
0 BF 82%
Μαγνησία - Γαστρεντερίτιδα / Στη δικογραφία ο θάνατος του 85χρονου - Σήμερα τα αποτελέσματα του ΕΟΔΥ για το νερό
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Μαγνησία - Γαστρεντερίτιδα / Στη δικογραφία ο θάνατος του 85χρονου - Σήμερα τα αποτελέσματα του ΕΟΔΥ για το νερό

Μαγνησία - νερό - γεώτρηση
taxydromos.gr

Την τελευταία του πνοή άφησε σήμερα το πρωί ο 85χρονος από το Στεφανοβίκειο που νοσηλευόταν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου, μετά από κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις που υπέστη όταν λόγω αδυναμίας που αποδίδεται στη γαστρεντερίτιδα, έπεσε στο πάτωμα και τραυματίστηκε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο θάνατος του 85χρονου, όπως αναφέρει ο taxydromos.gr θα συμπεριληφθεί στον φάκελο που έχει ανοίξει η Εισαγγελία Βόλου η οποία διέταξε κατεπείγουσα προκαταρκτική έρευνα για το μολυσμένο νερό, που έπιναν επί μέρες οι κάτοικοι σε σε Ριζόμυλο και Στεφανοβίκειο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι περισσότερα από 120 άτομα νόσησαν από οξεία γαστρεντερίτιδα και να απευθύνθηκαν στο Κέντρο Υγείας Βελεστίνου, στο Νοσοκομείο του Βόλου και ιδιώτες γιατρούς.

Σημειώνεται ότι η οικογένεια του 85χρονου ήταν εκείνη που έχει καταθέσει αγωγή εναντίον του Δήμου Ρήγα Φεραίου διεκδικώντας αποζημίωση για ηθική βλάβη.

Σήμερα, πάντως ο ΕΟΔΥ αναμένεται να ανακοινώσει τα επίσημα αποτελέσματα των νέων δειγματοληψιών που έγιναν στο δίκτυο ύδρευσης των δύο χωριών, που είναι εν μέσω καύσωνα «σφραγισμένο». Από τα ευρήματα των αναλύσεων θα προκύψει αν το νερό είναι ασφαλές να χρησιμοποιηθεί για ανθρώπινη χρήση σε κάθε περίπτωση πάντως, το νερό μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο στο WC.

Η ταλαιπωρία για τους κατοίκους συνεχίστηκε και χθες με τον υδράργυρο να χτυπά «κόκκινο» στην περιοχή. Χρησιμοποιούν αποκλειστικά εμφιαλωμένο νερό ή το νερό που μεταφέρεται με υδροφόρες και όλοι περιμένουν με αγωνία την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των νέων δειγματοληψιών.

ΕΔΕ από τη ΔΕΥΑΡΦ

Παράλληλα με την κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση της Εισαγγελίας έχει διαταχθεί και Ένορκη Διοικητική Εξέταση σε επίπεδο ΔΕΥΑΡΦ προκειμένου να διαπιστωθεί τι συνέβη και να αποδοθούν ευθύνες όπου υπάρχουν.

«Θα ήθελα να εκφράσω τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια του 85χρονου», ανέφερε χθες μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, ο δήμαρχος Ρήγα Φεραίου, Δημήτρης Νασίκας. «Αυτή τη στιγμή είναι σε πλήρη εξέλιξη η προκαταρκτική εξέταση που διέταξε η Εισαγγελία Βόλου αλλά και ΕΔΕ σε επίπεδο ΔΕΥΑΡΦ για τα κρούσματα γαστρεντερίτιδας και την μικροβιακή επιβάρυνση του νερού. Μόλις ολοκληρωθεί η προκαταρκτική και η ΕΔΕ, τότε θα γίνει ψύχραιμη αποτύπωση της κατάστασης και θα αποδοθούν οι ευθύνες όπου ανήκουν», σημείωσε ο ίδιος.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL