Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
18.1°C21.2°C
1 BF 79%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
16.6°C19.3°C
1 BF 87%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
19 °C
19.4°C20.9°C
3 BF 79%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
27 °C
24.1°C27.2°C
5 BF 68%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
17 °C
16.7°C16.7°C
1 BF 87%
Κόρινθος / Είμαστε μία κοινότητα Παλαιοχριστιανών – Οι αστυνομικοί επιτέθηκαν απρόκλητα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κόρινθος / Είμαστε μία κοινότητα Παλαιοχριστιανών – Οι αστυνομικοί επιτέθηκαν απρόκλητα

Άνδρας μιλάει σε δημοσιογράφο
(SCREENSHOT)

Σε συνθήκες που παραπέμπουν στην εποχή σπηλαίων ζει μια επταμελής οικογένεια στην περιοχή Μάννα στο Ξυλόκαστρο Κορινθίας, με την αστυνομία να προχωρά σε τέσσερις συλλήψεις καθώς ανακοίνωσε ότι εντοπίστηκε ποσότητα από όπλα και σφαίρες, καθώς και αυτοσχέδια τόξα και βέλη.

Τέσσερα άτομα συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα, όπου σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος τους για εμπρησμό, βία κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων, απείθεια, απειλή, επικίνδυνη σωματική βλάβη και παραβάσεις της Νομοθεσίας περί όπλων. Ορίστηκε τακτική δικάσιμος για τις 27 Φεβρουαρίου.

Όπως φαίνεται επρόκειτο για ένα κοινόβιο μιας κοινότητας «Παλαιοχριστιανών», όπως αποκαλούνται.

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΣ

Τα σπίτια είναι φτιαγμένα από λάσπη και άχυρα, δεν έχουν ηλεκτρικό ρεύμα, δεν έχουν πόσιμο νερό. Έχουν σκάψει μάλιστα ένα λαγούμι 30 μέτρων που καταλήγει σε μια ρεματιά για να προστατεύονται από εξωτερικούς κινδύνους.

«Αρνούμαστε την τεχνολογική πρόοδο και ζούμε παραδοσιακά». «Είμαστε μια κοινότητα Παλαιοχριστιανών, στα πρότυπα των παλαιόπιστων Ρωσίας, ή τους Άμις στην Αμερική, που αρνούμαστε την τεχνολογική πρόοδο και ζούμε παραδοσιακά, όπως σε όλες τις αβραμικές θρησκείες», είπε μιλώντας στο Star ένα μέλος αυτής της κοινότητας, ο οποίος φέρεται να έκαψε το αυτοκίνητο ενός αγρότη και στη συνέχεια να επιτέθηκε μαζί με άλλα μέλη της οικογένειάς του στους αστυνομικούς που πήγαν εκεί να τον συλλάβουν.

OIKOΓΕΝΕΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΣ

Σε βίντεο του korinthostv.gr αποτυπώνονται οι συνθήκες διαβίωσης της επταμελούς οικογένειας που έχει δημιουργήσει μία μικρή κοινότητα στην ορεινή Κορινθία.

Πώς εντοπίστηκαν

Στις 8:00 το βράδυ του περασμένου Σαββάτου, στο αστυνομικό τμήμα Ξυλοκάστρου πήγε ένας 67χρονος αγρότης και υπέβαλε έγκληση σε βάρος άγνωστου που διαμένει κάτω από πρωτόγονες συνθήκες κοντά στο χωράφι του, κατηγορώντας τον ότι έβαλε φωτιά στο αγροτικό αυτοκίνητό του, το οποίο ήταν σταθμευμένο στο χωράφι.

Η ΕΛΑΣ με ανακοίνωσή της αναφέρει ότι «οι κατηγορούμενοι αρχικά αντιστάθηκαν και επιτέθηκαν στους αστυνομικούς και κατάφεραν να διαφύγουν, ωστόσο στη συνέχεια εντοπίστηκαν και ακινητοποιήθηκαν».

Από την πλευρά του ένας εκ των συλληφθέντων δήλωσε ότι η αστυνομία ήταν αυτή που τους επιτέθηκε. «Δεν επιτεθήκαμε στους αστυνομικούς, μας επιτέθηκαν απρόκλητα. Δεν έρχονταν να κάνουν έρευνα αλλά συλλήψεις» ανέφερε μιλώντας στον Alpha.

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΣ

Ερωτηθείς για τον ισχυρισμό της ΕΛΑΣ για τραυματία αστυνομικό, είπε: «Μία κοπέλα που είχαν πέσει πάνω τους τρεις αστυνομικοί, προφανώς σήκωσε κάποιο αντικείμενο και τραυμάτισε τον αστυνομικό. Η στολή καταργεί το ένστικτό σας να επιβιώσετε και να αμυνθείτε;».

Σχετικά με την κατηγορία εμπρησμού αυτοκινήτου, σημείωσε:  «Δεν κάψαμε κανένα αυτοκίνητο, ήταν μία φθορά σε μία κλούβα λαθροχείρα που δεν τηρούσε τους νόμους περί θήρας. Ήρθε 20 μέτρα από τον χώρο μας για να αποτελειώσει ένα γουρούνι».

Τι λέει η ΕΛΑΣ

Η αστυνομία μεταξύ άλλων αναφέρει για την υπόθεση:

«... υλοποιήθηκε επιχείρηση, στο χωριό Μάννα (Μάρκασι) του δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης, του Τμήματος Ασφάλειας Κορίνθου, της Διμοιρίας Υποστήριξης Κορινθίας, της Α΄ Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής του Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.) Κορινθίας, με τη συνδρομή μίας Ομάδας της Ειδικής Κατασταλτικής Αντιτρομοκρατικής Μονάδας (Ε.Κ.Α.Μ.) Αττικής.

Κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης, συνελήφθησαν τέσσερις ημεδαποί, ηλικίας 45, 39 και 22 ετών, αντίστοιχα και ένας ανήλικος, για τους οποίους σχηματίσθηκε δικογραφία για εμπρησμό, επικίνδυνη σωματική βλάβη, απειλή, απείθεια, φθορά ξένης ιδιοκτησίας, αντίσταση και περί όπλων.

Ειδικότερα αναφέρεται ότι οι ανωτέρω συλληφθέντες στην οικία στην οποία διέμεναν και σε χωμάτινο δάπεδο αυτής, είχαν διαμορφώσει – διανοίξει υπόγειο τούνελ μήκους (30) μέτρων που κατέληγε σε παρακείμενη ρεματιά και το οποίο χρησιμοποίησαν κατά τη διάρκεια της Αστυνομικής Επιχείρησης, προκειμένου διαφύγουν της σύλληψης.

Ειδικότερα, έπειτα από σχετική καταγγελία ημεδαπού για εμπρησμό και από την προανάκριση που διενεργήθηκε από το Αστυνομικό Τμήμα Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης προέκυψε ότι ο δράστης είναι ο 45χρονος.

Στο πλαίσιο της προανάκρισης, χθες (11.2.2024) πραγματοποιήθηκε έρευνα στην οικία του 45χρονου, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης και του Τμήματος Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων ΠΑΘΕ Κορινθίας, παρουσία δικαστικού λειτουργού.

Οι κατηγορούμενοι αρχικά αντιστάθηκαν και επιτέθηκαν στους αστυνομικούς και κατάφεραν να διαφύγουν, ωστόσο στη συνέχεια εντοπίστηκαν και ακινητοποιήθηκαν.

Στο πλαίσιο της επιχείρησης, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν σε όμορο αυτοσχέδιο παράπηγμα – κατάλυμα που χρησιμοποιούσαν και στο αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του 45χρονου

1 αεροβόλο όπλο,

102 σφαίρες κυνηγετικού όπλου,

81 φυσίγγια,

7 αυτοσχέδια τόξα,

20 βέλη,

4 μαχαίρια,

1 αυτοσχέδιο τυφέκιο,

1 τσεκούρι.

Ο συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κορίνθου, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο διενεργούνται από το Τμήμα Ασφάλειας Κορίνθου».

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL