Live τώρα    
ΟΣΕ / Από τις 16 Δεκεμβρίου επιβατικά τρένα στη σιδηροδρομική γραμμή Αθήνα – Θεσσαλονίκη
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΟΣΕ / Από τις 16 Δεκεμβρίου επιβατικά τρένα στη σιδηροδρομική γραμμή Αθήνα – Θεσσαλονίκη

Hellenic train τρένο αμαξοστοιχία σταθμός ΟΣΕ
(INTIME NEWS/ΚΥΔΩΝΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ)

Από τις 16 Δεκεμβρίου αναμένεται να δρομολογηθούν επιβατικά τρένα στη σιδηροδρομική γραμμή Αθήνα – Θεσσαλονίκη, η οποία είχε τεθεί εκτός δικτύου μετά τις καταστροφές από τις κακοκαιρίες «Daniel» και «Elias».

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών μέχρι τις τις 16 Δεκεμβρίου στον σιδηροδρομικό άξονα Αθήνα – Θεσσαλονίκη θα κινούνται μόνο εμπορευματικοί συρμοί, ώστε να αποσυμφορηθούν το ταχύτερο δυνατόν τα εμπορευματικά κέντρα.

Εντός των πρώτων μηνών του 2024 θα ξεκινήσουν και οι εργασίες οριστικής αποκατάστασης τόσο του κύριου άξονα όσο και των δύο άλλων σιδηροδρομικών τμημάτων, Λάρισας – Βόλου και Παλαιοφαρσάλου – Καλαμπάκας, αλλά και της τουριστικής γραμμής του Πηλίου.

Σημειώνεται ότι με την ολοκλήρωση των εργασιών της προσωρινής αποκατάστασης της γραμμής καθόδου στο τμήμα από Δομοκό μέχρι Λάρισα με ηλεκτροκίνηση, πραγματοποιήθηκαν από τον ΟΣΕ, με καταγραφικό τρένο, οι προβλεπόμενες μετρήσεις, ώστε να πιστοποιηθεί η γραμμή προτού δοθεί σε κυκλοφορία, όπως απαιτούν οι σχετικοί κανονισμοί. 

Από την επεξεργασία των μετρήσεων η γραμμή μετρήθηκε ως κατάλληλη για ταχύτητες μέχρι και 160 χιλιόμετρα ανά ώρα. Εν τούτοις, η ταχύτητα εκμετάλλευσης ορίζεται στα 80 χιλιόμετρα ανά ώρα, λόγω των εργασιών αποκατάστασης της γραμμής ανόδου.
 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL

ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΥΝΔΡΟΜΩΝ
ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ 2.0