Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αραιές νεφώσεις
17 °C
15.8°C18.5°C
3 BF 61%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
16 °C
13.6°C17.7°C
1 BF 62%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
16 °C
14.0°C16.6°C
1 BF 76%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
15.8°C17.7°C
2 BF 63%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
12 °C
11.9°C15.2°C
0 BF 82%
ΕΛ.ΑΣ. / Προσήχθη ο σύζυγος και η κόρη της Ελένης Γερασιμίδου - Ύψωσαν Παλαιστινιακή σημαία
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΕΛ.ΑΣ. / Προσήχθη ο σύζυγος και η κόρη της Ελένης Γερασιμίδου - Ύψωσαν Παλαιστινιακή σημαία

Αντιμέτωποι με προσαγωγές ήρθαν ο σύζυγος και η κόρη της ηθοποιού Ελένης Γερασιμίδου, όταν ύψωσαν την Παλαιστινιακή σημαία από το αυτοκίνητό τους έξω από την πρεσβεία του Ισραήλ. 

Όπως περιέγραψε στην καταγγελία της η Αγγελική Ξένου, κόρη της ηθοποιού και του Αντώνη Ξένου, εκείνη και ο πατέρας της προσήχθησαν τις μεσημεριανές ώρες στη ΓΑΔΑ για «εξακρίβωση στοιχείων που μας πήραν επειδή υψώσαμε την παλαιστινιακή σημαία περνώντας από την πρεσβεία του Ισραήλ».
 
«Εκεί βρεθήκαμε με άλλους 20 περίπου νεαρούς Παλαιστίνιους και Παλαιστίνιες. Μόλις μας είδαν με τις μαντίλες τα μάτια τους φωτίστηκαν και μας καλωσόρισαν με τη μοναδική εγκάρδια διεθνιστική αλληλεγγύη», συμπλήρωσε η ίδια στην ανάρτησή της. 

Μάλιστα, σημείωσε πως «να υψώνουμε τη σημαία της Παλαιστίνης είναι το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε ως συμβολική πράξη αντίστασης και αλληλεγγύης σ ένα λαό που υποφέρει πάνω από 70 χρόνια από την κατοχή του κράτους Δολοφόνου του Ισραήλ».

 

«Δεν θα καταφέρουν ούτε να τρομοκρατήσουν, ούτε να κάμψουν τον ελληνικό λαό, που παλεύει όλες αυτές τις μέρες για να σταματήσει το έγκλημα στη Γάζα, από το αιμοσταγές κράτος του Ισραήλ, τον Νετανιάχου και τα επιτελεία του. Κάνουμε το αυτονόητο! Σηκώνουμε ψηλά τη σημαία του Παλαιστινιακού λαού που καταπιέζεται, όλων των καταπιεσμένων λαών και όχι των καταπιεστών τους, όπως κάνει η κυβέρνηση και τα άλλα κόμματα. Είμαστε συγκλονισμένοι από τις εικόνες στη Γάζα με την τεράστια δολοφονική μηχανή που σκοτώνει χιλιάδες άμαχους και παιδιά, από τις ισραηλινές μπουλντόζες που καταστρέφουν τα πάντα στο πέρασμά τους. Ανάχωμα είναι ο δικός μας αγώνας, ο αγώνας των λαών σε όλον τον κόσμο που στέκονται στο πλευρό των Παλαιστινίων και αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε πιο αποφασιστικά», δήλωσε ο Αντώνης Ξένος στο 902.gr

Μετά από παρέμβαση του ΚΚΕ, οι δύο προσαχθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι στις 14:30 το μεσημέρι.

ΚΚΕ: Η τρομοκρατία δεν θα περάσει

Σχετική ανακοίνωση έκανε και το ΚΚΕ, καταγγέλλοντας την στάση της ΕΛ.ΑΣ. απέναντι σε διαδηλωτές υπέρ του Παλαιστινιακού λαού. 

«Το ΚΚΕ καταδικάζει το πογκρόμ που έχουν εξαπολύσει από το πρωί κυβέρνηση και αστυνομία εναντίον των πολύμορφων και συμβολικών εκδηλώσεων διαμαρτυρίας για τη σφαγή στη Γάζα, κατά τη διάρκεια του Μαραθώνιου Αγώνα Δρόμου, με αποτέλεσμα την προσαγωγή δεκάδων Παλαιστινίων», ανέφερε ο Περισσός, συμπληρώνοντας ότι: «Θύματα αυτής της επιχείρησης υπήρξαν και οι ηθοποιοί Αντώνης και Αγγελική Ξένου, οι οποίοι προσήχθησαν και κρατήθηκαν στη ΓΑΔΑ «για εξακρίβωση στοιχείων», επειδή πέρασαν έξω από την Ισραηλινή πρεσβεία έχοντας αναρτήσει μια παλαιστινιακή σημαία στο αυτοκίνητό τους».

Όπως σημείωσε το ΚΚΕ, «η πλήρης ευθυγράμμιση της κυβέρνησης με το κατοχικό κράτος του Ισραήλ και η εμπλοκή της χώρας μας στο μακελειό είναι σε πλήρη αντίθεση με το λαϊκό αίσθημα και γι’ αυτό επιστρατεύει την τρομοκρατία και την καταστολή. Επιδιώκει να φιμώσει κάθε έκφραση αγωνιστικής κινητοποίησης, ακόμα και συμβολικές ενέργειες αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό».

«Η τρομοκρατία δεν θα περάσει! Οι σημερινές εκδηλώσεις αλληλεγγύης αποδεικνύουν ότι το σύνθημα “Λευτεριά στην Παλαιστίνη” θα ακουστεί ακόμη πιο δυνατά», κατέληξε η ανακοίνωση. 
 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL