Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
22 °C
18.9°C22.6°C
3 BF 40%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
21.3°C22.6°C
3 BF 50%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
23 °C
22.7°C25.4°C
4 BF 47%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
18.6°C20.4°C
4 BF 74%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
19.5°C21.9°C
3 BF 33%
Αποκάλυψη ΑΥΓΗΣ / Πρωτόκολλα θανάτου στα ελληνικά νοσοκομεία
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Αποκάλυψη ΑΥΓΗΣ / Πρωτόκολλα θανάτου στα ελληνικά νοσοκομεία

Νοσοκομείο

Τα νοσοκομεία του Εθνικού Συστήματος Υγείας έχουν φτάσει σε τόσο τραγική κατάσταση, που πλέον μπορούν να χαρακτηριστούν επικίνδυνα για τη δημόσια υγεία. Ωστόσο, αντί αυτό να προβληματίσει την κυβέρνηση Μητσοτάκη και να προχωρήσει σε ουσιαστική ενίσχυσή τους, παραμένει άπραγη μπροστά στη συνεχιζόμενη τραγωδία που συντελείται εντός των τειχών των δομών Υγείας. Μία τέτοια τραγική περίπτωση φέρνει σήμερα στο φως της δημοσιότητας η ΑΥΓΗ μετά από καταγγελία αναγνώστη μας.

Ο Η. Κ. (τα στοιχεία του είναι στη διάθεση της εφημερίδας) είχε τον 76χρονο πατέρα του, με ιστορικό καρδιολογικών προβλημάτων, στο «Αλεξάνδρα», ο οποίος προσβλήθηκε από ουρολοίμωξη και νοσηλεύτηκε στην Παθολογική Κλινική. Όπως εξιστορεί στην ΑΥΓΗ, το Σάββατο 4/11 ήταν να πάρει εξιτήριο, αλλά η κατάσταση της υγείας του επιδεινώθηκε ελαφρά την ίδια ημέρα. Οι γιατροί είπαν ότι θα τον κρατήσουν τελικά δύο ημέρες παραπάνω, γιατί τους προβλημάτισαν κάποιες ενδείξεις. «Την Κυριακή ξαφνικά τον βλέπω και ήταν ερείπιο» λέει ο Η. Κ. Οι γιατροί έκαναν τεστ και προέκυψε ότι οι 3 στους 4 ασθενείς που ήταν στον θάλαμο κόλλησαν κορωνοϊό! Ο λόγος; Πλέον έχουν καταργηθεί μέσω ΦΕΚ τα πρωτόκολλα κατά της διασποράς του κορωνοϊού και σε συνδυασμό με το ελλιπές προσωπικό υπάρχει μεγάλη διασπορά του εντός των κλινικών.

Διασπορά, διασωλήνωση και θάνατος

Το έντυπο παραπόνων που συνέταξαν οι συγγενείς του 76χρονου περιγράφει αναλυτικά την κατάσταση: «Στη Δ΄ πτέρυγα του 4ου ορόφου υπάρχει εκτεταμένη διασπορά Covid σε όλους τους ασθενείς που εισέρχονται να νοσηλευτούν εκεί! Η αιτία είναι η ύπαρξη δωματίου Covid εντός της πτέρυγας, όπου οι ασθενείς Covid μετακινούνται με φορεία εντός του διαδρόμου με παρατεταγμένα ράντζα ασθενών χωρίς Covid ακριβώς δίπλα τους. Οι ίδιοι οι γιατροί και νοσηλευτές που παρέχουν τις υπηρεσίες τους στους ασθενείς Covid μπαίνουν και στα δωμάτια των ασθενών που δεν έχουν Covid, γιατί όση προφύλαξη και να έχουν κάτι πάντα ξεφεύγει. Θα θέλαμε διαβεβαίωση της διοίκησης του νοσοκομείου ότι ουδεμία ευθύνη φέρει για αυτή την κατάσταση και το ΦΕΚ για αυτές τις περιπτώσεις του υπουργείου Υγείας. Ο πατέρας μας νοσηλεύτηκε Σάββατο 29/10/23 και διαγνώστηκε εντός του νοσοκομείου σας με Covid 5/11/23 καθώς και άλλοι δύο ασθενείς στον ίδιο θάλαμο, με άμεσο κίνδυνο της ζωής του! Οι γιατροί και οι νοσηλευτές μέχρι τελευταία στιγμή κάνουν το κατά δύναμι και καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια! Είναι ήρωες!».

Ο 76χρονος διασωληνώθηκε και πέρασε με το φορείο από τον διάδρομο που είχε ράντζα με ασθενείς χωρίς κορωνοϊό. Τη Δευτέρα 6/11 τελικά κατέληξε. Αιτία θανάτου στην ιατροδικαστική έκθεση: κορωνοϊός.

134182216-a2.png

«Ο γιατρός τούς βλέπει όλους»

Μιλώντας στην ΑΥΓΗ, ο δικηγόρος της οικογένειας σημείωσε ότι η κατάσταση στο «Αλεξάνδρα» είναι τραγική, καθώς έχουν βάλει ασθενείς Covid σε κλινικές παθολογικών ασθενών. «Το θέμα είναι ότι ο γιατρός τούς βλέπει όλους, με αποτέλεσμα να έχουν κολλήσει όλοι οι ηλικιωμένοι και να φεύγουν ο ένας μετά τον άλλον. Οι γιατροί είπαν ότι οι συγγενείς έχουν χίλια δίκια» σημείωσε και πρόσθεσε ότι η διοίκηση επικαλείται ένα ΦΕΚ του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη το οποίο καταργεί τα αυστηρά πρωτόκολλα που ξέρουμε και υπάρχει απλώς ένα δωμάτιο με ασθενείς κορωνοϊού. «Εφόσον υπάρχει η εντολή, δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι» λένε από τη διοίκηση ως δικαιολογία. Σύμφωνα με τον δικηγόρο, υπάρχει η σκέψη στους συγγενείς του 76χρονου να κινηθούν νομικά.

Διπλή αιτία

Το τραγικό συμβάν που φέρνει στο φως της δημοσιότητας η ΑΥΓΗ καταδεικνύει δύο σημαντικά προβλήματα για το ΕΣΥ. Η κατάργηση των πρωτοκόλλων κατά της διασποράς του κορωνοϊού έρχεται ως αποτέλεσμα της υποστελέχωσης του συστήματος Υγείας και των πολιτικών επιλογών της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Το προσωπικό πλέον δεν επαρκεί για να υπάρχουν ξεχωριστό τμήμα και διαφορετικοί γιατροί για τους ασθενείς Covid και για τους ασθενείς non Covid. Αυτός ο συνδυασμός είναι -κυριολεκτικά- θανατηφόρος για τους ασθενείς.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL