Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
22 °C
18.9°C22.6°C
3 BF 40%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
21.3°C22.6°C
3 BF 50%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
23 °C
22.7°C25.4°C
4 BF 47%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
18.6°C20.4°C
4 BF 74%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
19.5°C21.9°C
3 BF 33%
Μιχάλης Χρυσοχοΐδης / Όταν το υπουργείο Υγείας μετατρέπεται σε υπουργείο Δημόσιας Τάξης
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Μιχάλης Χρυσοχοΐδης / Όταν το υπουργείο Υγείας μετατρέπεται σε υπουργείο Δημόσιας Τάξης

Χρυσοχοΐδης
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI

Πρώτα βγαίνει η ψυχή και μετά το χούι, λέει ο σοφός λαός, και η συγκεκριμένη ρήση φαίνεται ότι ταιριάζει γάντι στον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη. Ο υπουργός Υγείας επέλεξε να στελεχώσει το δυναμικό των συμβούλων του στην Αριστοτέλους με... μάχιμους ανθρώπους. Συγκεκριμένα, από τις 16 Οκτωβρίου διορίστηκε ο Γ.Μ., απόστρατος στρατιωτικός, απόφοιτος της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων, σε θέση μετακλητού υπαλλήλου στο ιδιαίτερο γραφείο του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

Παρά τον νέο κυβερνητικό ρόλο του, ο υπουργός Υγείας φαίνεται ότι συνεχίζει να έχει αδυναμία στα σώματα ασφαλείας και στους ένστολους. Αν διερωτάται κανείς όμως πώς θα συνεισφέρει σε θέματα που άπτονται του χαρτοφυλακίου, τότε μάλλον δεν θα βρει συγκεκριμένη απάντηση. Ωστόσο, σε αυτό το θέμα ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης μάλλον δεν θα έχει πρόβλημα, καθώς μία γρήγορη επίσκεψη στη Διαύγεια είναι αρκετή για να μάθει κάποιος ότι στο γραφείο του υπουργού βρίσκονται πολυάριθμοι σύμβουλοι με εξειδίκευση στα ζητήματα Υγείας.

Αυτό το γεγονός, βέβαια, δεν έχει δείξει αποτελέσματα. Η κατάσταση στο ΕΣΥ όχι μόνο δεν βελτιώνεται, αλλά μάλλον πάει από το κακό στο χειρότερο. Η υποστελέχωση μαστίζει τις δομές Υγείας, το κύμα φυγής των επαγγελματιών όλο και μεγαλώνει, τα ράντζα παραμένουν στις εφημερίες, οι λίστες χειρουργείων είναι τεράστιες, με αναμονές που ξεπερνούν ακόμα και τα 2 χρόνια.

Ενδεχομένως η νέα... στρατιωτική προσθήκη να βάλει τα πράγματα σε μια σειρά, αν και κάτι τέτοιο μοιάζει αμφίβολο, δεδομένου ότι δεν υπάρχει η πολιτική βούληση για ουσιαστική ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL