Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αυξημένες νεφώσεις
19 °C
16.5°C20.1°C
2 BF 53%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
16 °C
13.7°C18.8°C
2 BF 67%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
17 °C
17.0°C19.8°C
2 BF 71%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
17.8°C19.9°C
3 BF 62%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
15 °C
14.5°C14.9°C
0 BF 63%
«Ελευθέριος Βενιζέλος» / Τι λέει η ΕΛ.ΑΣ. για το διήμερο «έμφραγμα» στο αεροδρόμιο
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

«Ελευθέριος Βενιζέλος» / Τι λέει η ΕΛ.ΑΣ. για το διήμερο «έμφραγμα» στο αεροδρόμιο

ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΟΥΡΕΣ

Διευκρινήσεις δίνει η ΕΛ.ΑΣ. σχετικά με το «έμφραγμα» του «Ελ. Βενιζέλος» εχθές και προχθές, όταν οι επιβάτες στάθηκαν σε ατελείωτες ουρές καθώς πολλά αυτόματα μηχανήματα ελέγχου ευρωπαϊκών διαβατηρίων βρέθηκαν εκτός λειτουργίας στον χώρο των αφίξεων. 

Το πρόβλημα προέκυψε από την έλλειψη αστυνομικών οι οποίοι πρέπει να επιτηρούν και τα αυτόματα μηχανήματα ελέγχου διαβατηρίων, με αποτέλεσμα οι επιβάτες να περιμένουν πάνω από μια ώρα για να περάσουν από τον έλεγχο.

Είναι χαρακτηριστικό ότι τις τελευταίες ημέρες η βάρδια είναι μειωμένη με αποτέλεσμα να βγαίνουν εκτός λειτουργίας τα μηχανήματα αφού δεν υπάρχει κάποιος αστυνομικός να κάνει τον έλεγχο. Έτσι, ο έλεγχος πραγματοποιείται μόνο χειροκίνητα με μειωμένο προσωπικό με αποτέλεσμα η διαδικασία να είναι ιδιαίτερα χρονοβόρα.

Σύμφωνα με πηγές του «Έθνους», μετά τις 20 Οκτωβρίου αφαιρέθηκαν από την αστυνομική δύναμη του αεροδρομίου της Αθήνας 230 αστυνομικοί. 

Το παραπάνω έρχεται να επιβεβαιώσει και η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., βάσει της οποίας οι αστυνομικοί στους ελέγχους μειώθηκαν γιατί τελειώνει η θερινή περίοδος και πρέπει να γυρίσουν σε άλλα πόστα.

Δικαιολογώντας, ωστόσο, την μεγάλη ταλαιπωρία των επιβατών, η ΕΛ.ΑΣ. αναφέρει πως «σε αυτή την μεταβατική περίοδο θα παρατηρηθούν, όπως είναι φυσικό, κάποιες καθυστερήσεις», προσπαθώντας, παράλληλα, να μετατρέψει το διήμερο χάος σε "success story" για τον τουρισμό. 

«Στο "Ελευθέριος Βενιζέλος" παρατηρείται μεγάλος αριθμός -αρκετά μεγαλύτερος από προηγούμενες χρονιές- αφίξεων και αναχωρήσεων. Για το λόγο αυτό προβλέφθηκε ενίσχυση με 50 επιπλέον αστυνομικούς της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής με τη λήξη της θερινής περιόδου», σημειώνει, συγκεκριμένα η ανακοίνωση.
 

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

Όλοι οι αερολιμένες της χώρας -και ο Διεθνής αερολιμένας Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος»- κάθε χρόνο, την θερινή περίοδο, ενισχύονται με επιπλέον αστυνομικό προσωπικό καθώς και με Δόκιμους Αστυφύλακες, οι οποίοι παραμένουν μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου, όταν και λήγει η θερινή περίοδος.

Συγκεκριμένα για το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», τη φετινή θερινή περίοδο η Διεύθυνση Αστυνόμευσης Αερολιμένα Αθηνών ενισχύθηκε με 67 αστυνομικούς από διάφορες υπηρεσίες και 164 Δόκιμους Αστυφύλακες -περισσοτέρους από κάθε άλλη χρονιά- οι οποίοι επέστρεψαν στις Σχολές μετά το τέλος της περιόδου.

Στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» παρατηρείται μεγάλος αριθμός -αρκετά μεγαλύτερος από προηγούμενες χρονιές- αφίξεων και αναχωρήσεων. Για το λόγο αυτό προβλέφθηκε ενίσχυση με 50 επιπλέον αστυνομικούς της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής με τη λήξη της θερινής περιόδου.

Σε αυτή την μεταβατική περίοδο θα παρατηρηθούν, όπως είναι φυσικό, κάποιες καθυστερήσεις. Ξεκαθαρίζεται, ωστόσο, ότι γίνονται προσπάθειες για την καλύτερη εξυπηρέτηση των επιβατών, καθώς παράλληλα υπάρχουν μεγάλες απαιτήσεις σε διαφορετικά πεδία όπως είναι η ενίσχυση της εμφανούς αστυνόμευσης, των Αστυνομικών Τμημάτων, των Τμημάτων Τροχαίας καθώς και των Τμημάτων Ασφαλείας.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL