Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αραιές νεφώσεις
20 °C
17.3°C20.8°C
3 BF 51%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
17.9°C19.7°C
3 BF 66%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
16 °C
16.0°C19.9°C
5 BF 83%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
19.9°C22.8°C
6 BF 42%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
19 °C
16.2°C18.9°C
0 BF 48%
«Φόνοι στο καμπαναριό» / Οι... αμαρτωλές καλόγριες σκανδαλίζουν Νίκη και παλαιοημερολογίτες
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

«Φόνοι στο καμπαναριό» / Οι... αμαρτωλές καλόγριες σκανδαλίζουν Νίκη και παλαιοημερολογίτες

134116321b.jpg

Στο στόχαστρο της εκκλησίας των παλαιοημερολογιτών (των γνήσιων ορθόδοξων χριστιανών) αλλά και του πατριωτικού κόμματος Νίκη, το οποίο δίνει έμφαση στις ορθόδοξες χριστιανικές παραδόσεις, βρέθηκε η ελληνική κωμική σειρά «Φόνοι στο καμπαναριό», που μετέδωσε ο Alpha την περασμένη Παρασκευή. Πρόκειται για μια αστυνομική κωμωδία (από τις λίγες κωμωδίες που μας προσφέρονται στη φετινή τηλεοπτική σεζόν) η οποία εκτυλίσσεται σε ένα μοναστήρι μεταξύ καλογριών. Τους βασικούς ρόλους ερμηνεύουν η Ελισάβετ Κωνσταντινίδου και η Ρένια Λουιζίδου.

H Νίκη ζητάει την παρέμβαση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης προκειμένου «να πράξει τα δέοντα» και ούτε λίγο ούτε πολύ υποδεικνύει τη διακοπή της μετάδοσης της κωμικής σειράς με το αιτιολογικό ότι προσβάλλονται οι παραδόσεις της ορθόδοξης πίστης. Όπως αναφέρει, «με την επίφαση μιας δήθεν ελευθερίας έκφρασης, απροκάλυπτα προσβάλλεται, υβρίζεται και διαπομπεύεται ο μοναστικός βίος». Και συμπληρώνει ότι στη Νίκη «θα “χτυπᾶμε ἀλύπητα” όσους μαγαρίζουν όσια και ιερά».

Αναταραχή, όμως, φαίνεται ότι προκλήθηκε και στην Εκκλησία Γνησίων Ορθοδόξων Χριστιανών Ελλάδος, η Ιερά Σύνοδος των οποίων σε ανακοίνωση που εξέδωσε ασχολήθηκε, μεταξύ άλλων, με την κωμική σειρά και ιδίως με τη χρήση συγκεκριμένης μονής, η οποία ανήκει στην εκκλησία των παλαιοημερολογιτών, βρίσκεται στην Πεντέλη, δεν κατοικείται από μοναχές και έχει ερημώσει. Όπως αναφέρει η Ιερά Σύνοδος, είναι ψευδής και συκοφαντικός ο ισχυρισμός ότι η Μητρόπολη της Εκκλησίας Γνησίων Ορθοδόξων Χριστιανών εξέδωσε άδεια για χρήση των εγκαταστάσεων της ερημωθείσης μονής. Η Ιερά Σύνοδος επίσης καταδικάζει τη διακωμώδηση του ορθόδοξου μοναχισμού.

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL