Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αραιές νεφώσεις
18 °C
15.6°C19.3°C
3 BF 69%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
16.6°C19.3°C
2 BF 59%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
16.0°C20.5°C
3 BF 76%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ασθενείς βροχοπτώσεις
17 °C
14.9°C17.8°C
5 BF 75%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
16.3°C18.4°C
1 BF 62%
ΕΡΤ / Αγωγή κατά Ζούλα από τους εργαζόμενους
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΕΡΤ / Αγωγή κατά Ζούλα από τους εργαζόμενους

Ο Κωνσταντίνος Ζούλας
(INTIME NEWS/ΝΙΚΟΣ ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ)

Αγωγή στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών κατά της διοίκησης της ΕΡΤ κατέθεσαν η ΠΟΣΠΕΡΤ και η Ένωση Εργαζομένων ΕΡΤ, ζητώντας να ακυρωθούν αποφάσεις για εγκρίσεις προσλήψεων και ανανεώσεων σε σειρά μικτών παραγωγών, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν στην συνεδρίαση του ΔΣ της εταιρείας στις 4 Απριλίου 2023.

Συγκεκριμένα οι εργαζόμενοι στην αγωγή τους αναφέρουν ότι  το ΔΣ της εταιρείας, έπειτα από την παραίτηση του Γιώργου Γαμπρίτσου από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου (26/5/2022), συνεδρίαζε ενώ δεν υπήρχε απαρτία, λειτουργούσε με λιγότερα από επτά μέλη επί μακρόν, αναφέροντας ότι μπορεί να  λειτουργεί με εξαμελή σύνθεση μόνο έως την εκλογή νέου μέλους στο ΔΣ από τους εργαζομένους ή την αναπλήρωση του παραιτηθέντος μέλους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στην αγωγή επισημαίνεται ότι η διοίκηση της ΕΡΤ, κάνοντας ερμηνευτική διάταξη, συγκαλούσε το ΔΣ σε συνεδριάσεις και έπαιρνε αποφάσεις ακόμα και όταν απείχαν από τη διαδικασία οι εκπρόσωποι των εργαζομένων και ενώ δεν είχε οριστεί νέος διευθύνων σύμβουλος.

Η επίμαχη συνεδρίαση, της 4ης Απριλίου 2023, στην οποία εδράζεται η αγωγή, επισημαίνεται από τους εργαζόμενους αξιολογείται ως κομβικής σημασίας καθώς σε εκείνη οι εκπρόσωποι των εργαζομένων, Γιάννης Δάρρας και Μανώλης Παπανικήτας αποχώρησαν αρνούμενοι να συναινέσουν στους σχεδιασμούς του επικεφαλής της κρατικής ραδιοτηλεόρασης, σε προεκλογική περίοδο. Μάλιστα είχαν ζητήσει να καταγραφεί στα πρακτικά της συνεδρίασης ότι «θέτουμε εν αμφιβόλω τη διαδικασία και τη λήψη αποφάσεων». 
 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL