Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αυξημένες νεφώσεις
19 °C
16.4°C20.7°C
1 BF 49%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
18 °C
15.1°C19.3°C
1 BF 76%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
18 °C
15.0°C18.2°C
1 BF 70%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
17.7°C21.4°C
3 BF 39%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
13.9°C16.3°C
0 BF 100%
Τηλεοπτικές σειρές / Τι θα δούμε το επόμενο διάστημα στη μικρή οθόνη
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Τηλεοπτικές σειρές / Τι θα δούμε το επόμενο διάστημα στη μικρή οθόνη

Σειρά Μάγισσα
Σκηνή από τη «Μάγισσα», μία από τις πλέον φιλόδοξες παραγωγές της σεζόν

Φουλ πρόγραμμα και ατελείωτες ελληνικές σειρές. Η ελληνική τηλεόραση δίνει πολλές επιλογές πλέον, και συγκεκριμένα στον τομέα της ελληνικής παραγωγής μυθοπλασίας. Περί τις 30 σειρές ελληνικής παραγωγής πρόκειται να μεταδοθούν στη διάρκεια της φετινής τηλεοπτικής σεζόν στα κανάλια, μια προοπτική που κάνει τον χειμώνα που έρχεται να φαντάζει λίγο, ας πούμε, ενδιαφέρων. Η επιδότηση μέσω του ΕΚΟΜΕ -έργο του Λευτέρη Κρέτσου- έδωσε ώθηση στην ελληνική παραγωγή (σινεμά και τηλεόραση), που δημιούργησε σειρές με διεθνή απήχηση, όπως, π.χ., το «Maestro», που αγοράστηκε από το Netflix, και το «Κάνε ότι κοιμάσαι», που βραβεύτηκε στη Σεούλ.

Η επίσημη πρώτη της μυθοπλασίας ξεκινάει αυτή την εβδομάδα, από Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου, στα ιδιωτικά κανάλια με την είσοδο νέων σειρών. Την άτυπη συμφωνία των ιδιωτικών καναλιών έσπασαν η ΕΡΤ και ο ΣΚΑΪ, που έχουν σπεύσει να κάνουν πρεμιέρες προ ολίγων ημερών. Η ΕΡΤ1 προβάλλοντας ήδη την «Παραλία», τα «Σύρματα», το «Κάνε ότι κοιμάσαι» και τον «3ο όροφο» και ο ΣΚΑΪ τους «Πανθέους».

Στις 9 το βράδυ καθημερινά συνεχίζονται ο «Σασμός» και «Η γη της ελιάς» στην τρίτη -και μάλλον τελευταία- χρονιά τους. Η «Μάγισσα» και «Πανθέοι» έχουν προγραμματιστεί την ίδια ώρα, διεκδικώντας από την ίδια πίτα. Οι «Πανθέοι» άφησαν καλές εντυπώσεις και συγκεντρώνουν περί τους 550-600 χιλιάδες τηλεθεατές.

Η «Μάγισσα» είναι μία από τις πλέον φιλόδοξες παραγωγές της σεζόν, με την Έλλη Τρίγγου στον πρωταγωνιστικό ρόλο και την ομάδα από τις «Άγριες μέλισσες» στο σενάριο και στη σκηνοθεσία. Μάνη πριν από την Επανάσταση. Δύο αντίπαλες οικογένειες έχουν συμφιλιωθεί μέσω του γάμου των παιδιών τους. Όταν όμως το βρέφος της οικογένειας εξαφανίζεται, η ευαίσθητη ισορροπία θα διαταραχθεί. Η υπηρέτρια του σπιτιού Θεοφανώ βλέπει όραμα και βρίσκει το μωρό νεκρό. Παίζουν ακόμη: Θέμις Μπαζάκα, Κατερίνα Λέχου, Γιώργος Γάλλος, Τάσος Νούσιας, Μαρκέλλα Γιαννάτου, Νίκος Ψαρράς, Αναστάσης Ροϊλός.

Εν τω μεταξύ, νωρίτερα, στις 8 το βράδυ, το Open προβάλλει τον «Έρωτα φυγά», που… σπάει ταμεία με περισσότερους από 700 χιλιάδες τηλεθεατές καθημερινά τις πρώτες μέρες προβολής του. Την ίδια ώρα στον Alpha επιστρέφει από Δευτέρα ο «Παράδεισος των κυριών», η δραματική σειρά εποχής που τοποθετείται στην Αθήνα του ’60.

Θα χρειαστεί να περιμένουμε ακόμη μία εβδομάδα, ως την παραπάνω Δευτέρα, για να δούμε από την ΕΡΤ1 την «Ηλέκτρα», μια σειρά που μας μεταφέρει σε ένα απομονωμένο νησί στα ’70s και διηγείται την ιστορία μιας καταπιεσμένης γυναίκας που ζει μέσα στις συμβάσεις. Πνεύμα ελεύθερο, παντρεμένη με τον μεγαλύτερο της Σωτήρη, συναντάει τον Παύλο, τον γοητευτικό καθηγητή Μαθηματικών που έχει έρθει στο Γυμνάσιο του νησιού. Παίζουν: Έμιλι Κολιανδρή, Αποστόλης Τότσικας, Τάσος Γιαννόπουλος, Κατερίνα Διδασκάλου, Γιώργος Συμεωνίδης, Λουκία Παπαδάκη.

Μέσα στις επόμενες εβδομάδες, σταδιακά θα προγραμματίζονται και άλλες σειρές και θα ξεδιπλώνονται σταδιακά μέσα στον Οκτώβριο:

Alpha

Η σειρά «Το προξενιό της Ιουλίας»
Σκηνή από την πολυαναμενόμενη σειρά «Το προξενιό της Ιουλίας»

«Το προξενιό της Ιουλίας»: Μια πολυαναμενόμενη σειρά υψηλής αισθητικής, όπως φαίνεται από το τρέιλερ. Λίγο μετά τον πόλεμο, η Ιουλία παντρεύεται με προξενιό τον μεγαλοεπιχειρηματία του κάμπου, τον Γιωργίκη, μολονότι έχει ερωτευτεί τον Γρηγόρη. Λίγα χρόνια μετά δολοφονούνται ο σύζυγος και η τρίχρονη κόρη της. Η Ιουλία καταδικάζεται σε θάνατο, όμως παραμένει αμίλητη. Έξι μέρες πριν από την εκτέλεσή της, μια νεαρή δημοσιογράφος προσπαθεί να ανακαλύψει τι έχει συμβεί. Παίζουν: Μελέτης Ηλίας, Ευγενία Ξυγκόρου, Άννα Μάσχα, ο Γιάννος Περλέγκας, Ελισάβετ Μουτάφη, Πέγκυ Τρικαλιώτη.

«Φόνοι στο καμπαναριό»: Κωμική σειρά που διαδραματίζεται σε ένα μοναστήρι, όπου καταφθάνουν δύο αστυνομικοί προκειμένου να εξιχνιάσουν τη δολοφονία ενός ποδοσφαιριστή. Όλες οι μοναχές μπαίνουν στο μικροσκόπιο των αστυνομικών, περιλαμβανομένης της ηγουμένης (Ελισσάβετ Κωνσταντινίδου) και της καλής της φίλης μοναχής Αρσινόης (Ρένια Λουιζίδου), η οποία γίνεται ντεντέκτιβ για να βρει τον πραγματικό δολοφόνο.

«Ο γιατρός»: Η ζωή του κορυφαίου γιατρού Ανδρέα Βρεττού ανατρέπεται όταν δέχεται πυροβολισμό, ο οποίος του προκαλεί αμνησία των τελευταίων χρόνων της ζωής του. Δώδεκα χρόνια πριν όμως, ο Ανδρέας ήταν ένας εντελώς διαφορετικός άνθρωπος. Παίζουν: Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης, Δήμητρα Σιγάλα, Βασιλική Τρουφάκου.

Mega

Σειρά «Το ναυάγιο»
Η σειρά «Το ναυάγιο» φέρνει στο προσκήνιο τη ζωή των επιζώντων από το ταξίδι του «Φοίνικα» και τη βύθισή του στα νερά της Φαλκονέρας τον Δεκέμβριο του 1966

«Το ναυάγιο»: Με αφορμή το μοιραίο ταξίδι του πλοίου «Φοίνιξ» και τη βύθισή του στα νερά της Φαλκονέρας τον Δεκέμβριο του 1966, η σειρά φέρνει στο προσκήνιο τη ζωή των επιζώντων και τα νήματα που θα τους συνδέσουν μεταξύ τους. Παίζουν: Γιάννης Στάνκογλου, Αναστασία Παντούση, Γεράσιμος Σκιαδαρέσης, Λεωνίδας Κακούρης, Γιώργος Χρυσοστόμου, Μιχαήλ Ταμπακάκης. Πρεμιέρα την ερχόμενη Κυριακή.

«Milky way»: Σειρά οκτώ επεισοδίων του βραβευμένου με Χρυσό Φοίνικα στις Κάννες Βασίλη Κεκάτου. Σε μια ανώνυμη ορεινή πόλη, η 17χρονη Μαρία (Κορίννα Ντουλλάαρτ), τελειόφοιτη Λυκείου, ονειρεύεται να γίνει χορεύτρια. Οι ονειροπολήσεις της σταματούν όταν μένει έγκυος από τον φίλο της. Παίζουν: Κορίννα Ντουλλάαρτ, Κωνσταντίνος Γεωργόπουλος, Νικολάκης Ζεγκίνογλου, Ανδρέας Κωνσταντίνου, Γιούλικα Σκαφιδά, Θέμις Μπαζάκα, Αργύρης Μπακιρτζής.

«Famagusta»: Η σειρά που προβάλλεται με την ευκαιρία των 50 χρόνων της εισβολής του Αττίλα στην Κύπρο δεν έχει προγραμματιστεί να μεταδοθεί άμεσα. Στη νέα χρονιά πιθανότατα θα μεταδοθεί και ο δεύτερος κύκλος της βιογραφίας του άγιου Παΐσιου.

ΑΝΤ1

Σειρά «Ο πρώτος από εμάς»
«Ο πρώτος από εμάς», δραματική κομεντί που επικεντρώνεται σε έξι φίλους ανάμεσα στα 30 και τα 40, οι οποίοι επανεξετάζουν και αναθεωρούν τη ζωή τους

«Ο πρώτος από εμάς»: Η δραματική κομεντί επικεντρώνεται σε έξι φίλους ανάμεσα στα 30 και στα 40 που επανεξετάζουν και αναθεωρούν τη ζωή τους, όταν ο ένας τους αρρωσταίνει σοβαρά. Παίζουν: Μάριος Αθανασίου, Λένα Δροσάκη, Βίβιαν Κοντομάρη, Αθηνά Οικονομάκου, Γιάννης Τσιμιτσέλης, Σπύρος Χατζηαγγελάκης, Γιάννης Δρακόπουλος, Αντώνης Γιαννακός, Εύα Κοτανίδη. Πρεμιέρα την Τετάρτη 4 Οκτωβρίου.

«Οι ψυχοκόρες»: Δύο επεισόδια της σειράς θα μεταδοθούν αυτή την Κυριακή και άλλα δύο την επόμενη Κυριακή 1η Οκτωβρίου. Δεκαετία του ’50, τέσσερις αδελφές εγκαταλείπουν το χωριό τους από φτώχεια και καταλήγουν σε τρεις διαφορετικές οικογένειες ως ψυχοκόρες. Στα σπίτια απολαμβάνουν κάποιου είδους ασφάλεια, με αντάλλαγμα από τη μεριά τους την τυφλή υποταγή.

«Μετά τη φωτιά»: Μια καταστρεπτική φωτιά ανατρέπει τη ζωή τριών γυναικών κι εκείνες, στην προσπάθειά τους να ορθοποδήσουν, θα ανακαλύψουν τι πραγματικά θέλουν στη ζωή τους. Πρεμιέρα την Πέμπτη 5 Οκτωβρίου, στις 9 μ.μ. Παίζουν: Νεφέλη Δούκα, Λευτέρης Ελευθερίου, Άλκηστις Ζιρώ, Δημήτρης Αποστολόπουλος, Μάξιμος Γρηγοράτος, Κωνσταντίνος Δανίκας.

Η ΕΡΤ1 ετοιμάζει το δεύτερο μέρος της δραματικής σειράς «Ο όρκος», με κεντρικό ήρωα τον χειρουργό Φίλιππο Ραζή (Χρήστος Λούλης), τον οποίο συναντάμε πλέον στη φυλακή, να συγκεντρώνει στοιχεία για την αθώωσή του. Ετοιμάζει επίσης το οικογενειακό γουέστερν «Έρημη χώρα», σε σκηνοθεσία του Γιώργου Γκιγκαπέπα, με τους Γιώργο Κέντρο, Δανάη Σκιάδη, Γιώργο Καραμίχο. Από το Mega το «Maestro ΙΙ» πάει πιθανότατα για την επόμενη σεζόν. Στον Alpha το «Μην αρχίζεις τη μουρμούρα» θα συνεχιστεί για 11η χρονιά, με πρεμιέρα το ερχόμενο Σάββατο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL