Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
15.1°C17.5°C
3 BF 65%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
13.8°C18.1°C
1 BF 78%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.0°C19.3°C
4 BF 58%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
17 °C
16.1°C18.0°C
4 BF 74%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
11 °C
10.9°C15.7°C
0 BF 93%
Παύλος Φύσσας / Αντιφασιστικό «ποτάμι» στο Κερατσίνι - «Ούτε βήμα πίσω»
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Παύλος Φύσσας / Αντιφασιστικό «ποτάμι» στο Κερατσίνι - «Ούτε βήμα πίσω»

Πορεία Παύλου Φύσσα 2023
ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI

Αντιφασιστικό ποτάμι ξεχύθηκε σήμερα στο Κερατσίνι, όπου νωρίτερα συγκεντρώθηκε κόσμος για να συμμετέχει στην πορεία για την συμπλήρωση 10 χρόνων από την δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τον χρυσαυγίτη Ρουπακιά, σαν σήμερα το 2013.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το πλήθος συγκροτήθηκε σε μπλοκ και ξεκίνησε η προγραμματισμένη δυναμική και μαζική πορεία, η οποία κατέληξε στην πλατεία της Νίκαιας.

Πορεία Φύσσα 2023
EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Στις 17:30 ο κόσμος συγκεντρώθηκε στο μνημείο του Παύλου, από όπου πέρασαν όλοι για «χαιρετίσουν» τον αντιφασίστα που μέχρι σήμερα τροφοδοτεί τους αγώνες του κινήματος απέναντι στην ακροδεξιά αποκτήνωση και στη ναζιστική απειλή.

Πορεία Φύσσα Κερατσίνι
avgi.gr
Πορεία Φύσσας
EUROKINISSI/ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ

Εκεί βρέθηκε και η γυναίκα πίσω από όλα αυτά, η Μάγδα Φύσσα που έδωσε το καθιερωμένο φιλί της μάνας στο γιο της, το οποίο απαθανάτισε ο δημοσιογράφος του avgi.gr Κώστας Παπαντωνίου. 

Μάγδα Φύσσα
avgi.gr
Μάγδα Φύσσα
avgi.gr
Μάγδα Φύσσα
avgi.gr
Μάγδα Φύσσα
EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Η πορεία πέρασε από τη μάντρα του Μπλόκου της Κοκκινιάς. Εκεί, η οικογένεια Φύσσα μαζί με τον Γιάννη Μάγγο κατέθεσαν στεφάνι με λουλούδια, με σηκωμένες τις γροθιές και υπόκρουση το τραγούδι «Ακορντεόν» και το σύνθημα «Ο Παύλος ζει - Τσακίστες τους ναζί».

Φύσσα Μάγγος Κοκκινιά
EUROKINISSI/ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ
Φύσσα Μάγγος Κοκκινιά
EUROKINISSI/ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ

To παρών έδωσε σύσσωμος ο αντιφασιστικός κόσμος, κόμματα, συλλογικότητες, φορείς και Φοιτητικοί Σύλλογοι.

Μάγδα Φύσσα
avgi.gr

Μαζί με τη Φωτεινή Βελεσιώτου, οι γονείς του Παύλου, Μάγδα και Παναγιώτης, αλλά και με τους υπόλοιπους αντιφασίστες που συμμετέχουν στην πορεία, τραγούδησαν το «Ακορντεόν», σε ένα ιδιαίτερα συγκινητικό σκηνικό.

Φύσσα Βελεσιώτου
avgi.gr
Γονείς Φύσσα Βελεσιώτου
avgi.gr
Πορεία Φύσσα Βελεσιώτου
avgi.gr

 

Μνημείο Φύσσα
avgi.gr

Ο Παύλος «είναι εδώ και είναι όρθιος», είπε ο Γιάννης Μάγγος από το μνημείο του αντιφασίστα μουσικού, μιλώντας στο avgi.gr. «Όρθιος όπως ήταν μέχρι την τελευταία στιγμή που κρατήθηκε μέχρι να υποδείξει τον δολοφόνο του και έτσι να κατανικήσει την εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής», συμπλήρωσε.

Φύσσας Μάγγος
EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ
Killah P
EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ
Μάγγος Φύσσας πορεία
avgi.gr

Το «παρών» έδωσε και ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με βουλευτές και στελέχη του κόμματος,τη Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και η δημοτική παράταξη «Αλλάζουμε τον Πειραιά για Όλους».

«Δέκα χρόνια μετά - Δεν ξεχνάμε - Δεν κάνουμε πίσω», ανέφερε το πανό της νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ και έμοιαζε να επιβεβαιώνει το κεντρικό σύνθημα του φετινού Αντιφασιστικού Σεπτέμβρη, «ούτε βήμα πίσω».

Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ πανό Φύσσας
FACEBOOK/ΝΕΟΛΑΙΑ ΣΥΡΙΖΑ

Κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης που έγινε στο μνημείο του Παύλου, στο σημείο που δέχτηκε τα δολοφονικά χτυπήματα με μαχαίρι, απεύθυναν χαιρετισμούς ο σύλλογος πολιτισμού «Παύλος Killah P Φύσσας», ο πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγοεπισκευαστικής Βιομηχανίας Ελλάδας, Σωτήρης Πουλικόγιαννης και ο Δήμαρχος Κερατσινίου - Δραπετσώνας, Χρήστος Βρεττάκος.

Σημειώνεται πως η αστυνομία προχώρησε σε 11 προσαγωγές ατόμων, σύμφωνα με πληροφορίες, και μία σύλληψη για απείθεια. Προσαχθέντες και συλληφθέντες έχουν μεταφερθεί στη ΓΑΔΑ.

Μάλιστα, σε αναίτιες προσαγωγές προχώρησε η ΕΛ.ΑΣ. και στη Θεσσαλονίκη, όπου οι αστυνομικές δυνάμεις κυνηγούσαν κόσμο που πήγαινε στην πορεία.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL