Live τώρα    
25°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
25 °C
23.2°C26.3°C
3 BF 42%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
20.5°C24.9°C
3 BF 48%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
22 °C
21.6°C24.3°C
2 BF 61%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αίθριος καιρός
23 °C
21.5°C23.8°C
4 BF 48%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
24 °C
21.2°C24.1°C
2 BF 43%
Ναυάγιο στην Πύλο / Στη σύλληψη εννέα ατόμων προχώρησε το Λιμενικό
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ναυάγιο στην Πύλο / Στη σύλληψη εννέα ατόμων προχώρησε το Λιμενικό

Μετανάστες και πρόσφυγες που διασώθηκαν από το ναυάγιο
ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΣ POOL ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΙΑΚΟΣ/INTIME

Στη σύλληψη εννέα ατόμων αιγυπτιακής υπηκοότητας που φέρονται ως οι διακινητές στο αλιευτικό σκάφος που βυθίστηκε στα ανοιχτά της Πύλου, προχώρησε το Λιμενικό. Οι συλληφθέντες αντιμετωπίζουν τις κατηγορίες περι σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και για διακίνηση μεταναστών, ενώ ανάμεσά τους βρίσκεται και ο οδηγός του πλοίου. 

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με πληροφορίες που μένει να επιβεβαιωθούν, το αλιευτικό σκάφος φαίνεται ότι ξεκίνησε τελικά από την Αίγυπτο, έπειτα έκανε μια στάση στη Λιβύη και συνέχισε με προορισμό την Ιταλία. 

Κραυγή αγωνίας για τους αγνοούμενους στο λιμάνι της Καλαμάτας

Στο λιμάνι της Καλαμάτας φτάνουν από το πρωί της Πέμπτης συγγενείς επιβαινόντων ψάχνοντας τους δικούς τους ανθρώπους.

Ο Κάσεμ έφτασε από τη Γερμανία και ψάχνει τη γυναίκα του και τον αδελφό της και οι αρχές του είπαν ότι πρέπει να περιμένει 3-4 ημέρες για τον εντοπισμό των ανθρώπων που δεν έχουν ανασυρθεί από το ναυάγιο

Όπως ανέφερε η γυναίκα του πήγαινε στην Ιταλία, ενώ σε επικοινωνία που είχε μαζί της του είπε πει ότι στο αλιευτικό πλοίο βρίσκονταν άλλες 20 γυναίκες, οι περισσότερες από τις οποίες ήταν στα αμπάρια.

Παράλληλα συγκλονίζουν οι μαρτυρίες σύμφωνα με τις οποίες οι άνθρωποι στο πλοίο που βυθίστηκε ανοιχτά της Πύλου πλήρωσαν «5.000 δολάρια για ένα γρήγορο θάνατο».

Ο Άφταμπ ζει στην Αγγλία και είναι από το Πακιστάν και όπως λέει βρήκαν έναν συγγενή τους, αλλά αναζητούν ακόμη άλλα 4 άτομα. «Θέλουμε να μάθουμε που είναι ο υπόλοιπος κόσμος», ανέφερε.

«Δεν ξέρω ακόμα αν είναι ζωντανός ή αγνοούμενος» δήλωσε με αγωνία ο Μοχάμεντ, αδερφός θύματος του ναυαγίου και πρόσθεσε ότι «ίσως είναι ζωντανός, ίσως πνίγηκε, δεν ξέρω ακόμα. Αληθινά ελπίζω αν είναι ζωντανός».

Ο ίδιος, στην προσπάθεια του να μάθει αν ζει, έστειλε μια φωτογραφία στην οποία απεικονίζεται ένας άνδρας που στέκεται στο έδαφος αλλά δεν φαίνεται καθαρά το πρόσωπό του, ωστόσο του θυμίζει τον αδερφό του.

Την ίδια ώρα, στα κέντρα που έχουν στηθεί οι διασωθέντες μετανάστες υποβάλλονται σε εξετάσεις, ενώ τους παρέχεται και ψυχολογική υποστήριξη από τους εθελοντές και τις οργανώσεις που από χθες κατέφτασαν στο λιμάνι.

Ερυθρός Σταυρός: Ξεκινά διαδικασίες για τον εντοπισμό των αγνοουμένων

Κλιμάκιο του Τομέα Αναζητήσεων & Restoring Family Links (RFL) του Ε.Ε.Σ. έφτασε σήμερα στην Καλαμάτα, προκειμένου να συντονίσει από το σημείο τις ενέργειες για την αναζήτηση των αγνοουμένων και την αποκατάσταση των οικογενειακών δεσμών των διασωθέντων του τραγικού ναυαγίου, όπως τονίζει ανακοίνωση του Ερυθρού Σταυρού.

Παρακαλούνται οι πολίτες που αναζητούν τους οικείους τους να επικοινωνήσουν με τον Τομέα Αναζητήσεων & RFL του Ε.Ε.Σ. στο 210 5230 043 και 210 5140440 (Τηλεφωνική γραμμή Τηλεδιερμηνείας για μεταναστευτικούς πληθυσμούς) και μέσω email στο [email protected].

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL