Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
18.9°C21.3°C
2 BF 43%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
15.2°C19.5°C
3 BF 50%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
17.0°C19.4°C
2 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
18.8°C20.2°C
5 BF 52%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
17.3°C17.3°C
1 BF 47%
Ελεύθεροι επαγγελματίες / Όλη η αναλγησία της ΝΔ σε μία φωτογραφία
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ελεύθεροι επαγγελματίες / Όλη η αναλγησία της ΝΔ σε μία φωτογραφία

Ανασφάλιστοι Ελεύθεροι επαγγελματίες

Σε απόγνωση είναι οι ελεύθεροι επαγγελματίες και αγρότες οι οποίοι αιφνιδιαστικά από την 1η Ιουνίου βρέθηκαν χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Όλη η αναλγησία της ΝΔ και της κυβέρνησης Μητσοτάκη αποτυπώνεται σε μία φωτογραφία, καθώς εκείνοι οι χιλιάδες ελεύθεροι επαγγελματίες και αγρότες που έληξε η προθεσμία ρύθμισης ή εξόφλησης των οφειλών τους στον ΕΦΚΑ όταν θα πάνε στο γιατρό τους για φάρμακα δεν θα μπορούν να εξυπηρετηθούν.

Το σύστημα τους αντιμετωπίζει ως ανασφάλιστους και άρα θα πρέπει να απευθυνθούν για την ιατροφαρμακευτική τους περίθαλψη ή για εξετάσεις μόνο σε δημόσια δομή.

Η εικόνα που ακολουθεί αποτυπώνει με τον πιο γλαφυρό τρόπο την αναλγησία των πολιτικών της κυβέρνησης Μητσοτάκη που επιβαρύνει ακόμα περισσότερο το ΕΣΥ και που δείχνει ότι δεν έχει ιδέα για το πόσο δύσκολο είναι, ήδη να κλείσεις ένα ραντεβού ή να εξεταστείς στα δημόσια νοσοκομεία.

Όπως μπορεί να διακρίνει κανείς στην φωτογραφία που τράβηξε γιατρός στην προσπάθειά του να γράψει φάρμακα σε ελεύθερο επαγγελματία με μη ρυθμισμένες οφειλές στον ΕΦΚΑ, το σύστημα τον εμφανίζει ως ανασφάλιστο.

Μάλιστα παραθέτει το ίδιο μήνυμα που ισχύει και για τους ανασφάλιστους πολίτες διευκρινίζοντας ότι από τη διαδικασία αυτή εξαιρούνται οι κάτωθι κατηγορίες ανασφάλιστων πολιτών ή / και συνταγογραφούμενων φαρμάκων, θεραπευτικών πράξεων και διαγνωστικών εξετάσεων.

Ανασφάλιστοι Ελεύθεροι επαγγελματίες

Ολόκληρο το μήνυμα που εμφανίζεται

«χωρίς εξαίρεση

ασθενής κάτω τον 18 ετών

«Ασθενής με νοητική ή ψυχική αναπηρία αυτισμό, σύνδρομο down, διπολική διαταραχή, κατάθλιψη με ψυχωσικά συμπτώματα, εγκεφαλική παράλυση ή βαριές και πολλαπλές αναπηρίες, ακρωτηριασμένος που λαμβάνει το εξωιδρυματικό επίδομα με ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω

ασθενής πιστοποιημένη αναπηρία από ΚΕΠΑ 80% και άνω, για οποιαδήποτε πάθηση  

ασθενής με πάθηση περιλαμβανόμενη στον κατάλογο Β της ΥΑ Φ. 42000/οικ.2555/353/28.02.2012 (ΦΕΚ Β 497/28.02.2012) «Κατάλογος παθήσεων, τα φάρμακα των οποίων χορηγούνται με μειωμένη ή μηδενική συμμετοχή του ασφαλισμένου» ή πάσχων από το σύνδρομο ανοσολογικής ανεπάρκειας (AIDS)».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL