Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αυξημένες νεφώσεις
20 °C
18.6°C20.8°C
0 BF 77%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
18 °C
16.0°C19.4°C
1 BF 84%
ΠΑΤΡΑ
Σποραδικές νεφώσεις
21 °C
19.9°C23.2°C
3 BF 72%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
27 °C
21.4°C28.3°C
4 BF 69%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
17 °C
16.9°C18.0°C
2 BF 100%
Μύκονος / Προνομιακές μεταθέσεις για επίορκους αστυνομικούς - «Πλοκάμια» μέχρι το αρχηγείο της ΕΛΑΣ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Μύκονος / Προνομιακές μεταθέσεις για επίορκους αστυνομικούς - «Πλοκάμια» μέχρι το αρχηγείο της ΕΛΑΣ

Μύκονος
EUROKINISSI/ΝΕΚΤΑΡΙΑ ΜΠΑΛΩΜΑΤΙΝΗ

Ως άντρο ανομίας το οποίο συνδέεται με το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ., και υψηλόβαθμους αξιωματικούς της αστυνομίας περιγράφεται το νησί της Μυκόνου, καθώς δημοσίευμα της εφημερίδας Καθημερινή με αφορμή το κύκλωμα των αυθαιρέτων δημοσιεύει αναλυτικά τις σχέσεις διαφθοράς μεταξύ αστυνομικών, της επονομαζόμενης Greek Mafia, αλλά και μπράβων και επιχειρηματιών της νύχτας.

«Το αποτύπωμα στο νησί από τη δράση όχι μόνο μπράβων και επιχειρηματιών της νύχτας, αλλά και επίορκων αστυνομικών, είναι βαθύ» αναφέρει χαρακτηριστικά το ενώ κάνει ιδιαίτερη αναφορά στην περίπτωση του επίορκου αστυνομικού ο οποίος ενημέρωνε το σύστημα διαφθοράς για τους ελέγχους των αρχών, στο σπίτι του οποίου μάλιστα βρέθηκαν 30.000 ευρώ.

Στο ίδιο κάδρο τοποθετείται και η υπόθεση ξυλοδαρμού του αρχαιολόγου Μανόλη Ψαρρού ο οποίος εργάζεται στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Κυκλάδων, στην οποία εμπλέκονται ποινικούς που δραστηριοποιούνται στον τομέα της οικοδομής στη Μύκονο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Πληροφορίες υπάρχουν για ορισμένα ακόμη στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. που είτε ανήκουν στη μόνιμη δύναμη είτε υπηρετούν ως αποσπασμένοι στη Μύκονο. Ορισμένοι από αυτούς φέρεται να διατηρούν στενούς δεσμούς όχι μόνο με αξιωματούχους του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, χάρη στους οποίους πέτυχαν τη μετακίνησή τους στο νησί, αλλά και με επιχειρηματίες που έχουν απασχολήσει τις διωκτικές αρχές για την παράνομη δράση τους» σημειώνει το δημοσίευμα φέρνοντας προ των ευθυνών του, τον αρμόδιο υπουργό Τάκη Θεοδωρικάκο.

Αναφορικά με το πόσο βαθιά απλώνονται τα πλοκάμια του παράνομου κυκλώματος, η Καθημερινή αναφέρει ότι στελέχη της αστυνομίας, που το καλοκαίρι του 2021 στάλθηκαν στη Μύκονο για τη βελτίωση της αστυνόμευσης μετά από πληροφορίες για «όργιο διαφθοράς και δράση της επονομαζόμενης Greek Mafia στο νησί, “τιμωρήθηκαν” μετά τη λήξη της απόσπασής τους με εκδικητικού χαρακτήρα μεταθέσεις».

«Αντιθέτως, αξιωματικοί που έφυγαν από τη Μύκονο συνοδευόμενοι από πληροφορίες για διασυνδέσεις τους με κεντρικά πρόσωπα από το λεγόμενο “σύστημα των αυθαιρέτων” (δικηγόροι, εργολάβοι κ.ο.κ.) υπηρετούν σήμερα στο Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ., στο πλευρό υψηλόβαθμων αξιωματικών του Σώματος» επισημαίνεται στο ίδιο δημοσίευμα.

Αξίζει δε να σημειωθεί ότι το ίδιο άρθρο αναφέρεται σε πληροφορίες σχετικά με αστυνομικούς που είτε ανήκουν στη μόνιμη δύναμη της Μυκόνου είτε έχουν πάει ως αποσπασμένοι στο νησί και αναλάμβαναν έναντι αμοιβής τη φύλαξη πολυτελών κατοικιών και επιχειρήσεων στις οποίες είχαν προηγουμένως σημειωθεί διαρρήξεις.

Τέλος, η Καθημερινή αναφέρει ότι «για κάποιους άλλους αστυνομικούς, που με διάφορα προσχήματα μετακινήθηκαν στη Μύκονο όχι στην έναρξη αλλά στη λήξη της καλοκαιρινής σεζόν, εκφράζονται υπόνοιες από πηγές στο νησί για επαφές και διασυνδέσεις τους με το “κύκλωμα των αυθαιρέτων”. Οι ίδιες πηγές αποδίδουν συντονιστικό ρόλο στις μετακινήσεις αυτές σε συγκεκριμένους αξιωματούχους του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL