Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
12.5°C17.6°C
1 BF 59%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
12 °C
8.6°C14.5°C
2 BF 59%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
16 °C
12.0°C16.0°C
1 BF 65%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
16 °C
14.8°C16.9°C
3 BF 82%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
10 °C
9.9°C11.9°C
0 BF 81%
Καλαμαριά / Χρυσαυγίτες εισέβαλαν ανενόχλητοι σε έκθεση Βορειομακεδόνα καλλιτέχνη
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Καλαμαριά / Χρυσαυγίτες εισέβαλαν ανενόχλητοι σε έκθεση Βορειομακεδόνα καλλιτέχνη

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΕΚΘΕΣΗ ΒΟΡΕΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ
screenshot Youtube

Τα «τάγματα εφόδου» της Χρυσής Αυγής έκαναν χτες προεκλογική επανεμφάνιση στη Θεσσαλονίκη και την Καλαμαριά, σε μία επίθεση με πολλά χαρακτηριστικά που θύμισαν τις επιθέσεις κατά αλλοδαπών σε πανηγύρια και λαϊκές την πρώτη περίοδο της παρουσίας των νεοναζί στο Ελληνικό Κοινοβούλιο. Όπως και τότε, η ΕΛΑΣ ήταν παντελώς απούσα ενώ εκτυλίσσονταν πρακτικές αντιποίησης Αρχής από τους χρυσαυγίτες.

Ο Δήμος Καλαμαριάς φιλοξενεί έκθεση Βορειομακεδόνα καλλιτέχνη η οποία ήταν προγραμματισμένο να διαρκέσει μέχρι και σήμερα Πέμπτη 27 Απριλίου. Το απόγευμα της Τετάρτης, ωστόσο, ο χώρος αποτέλεσε στόχο εισβολής χρυσαυγιτών.

Περίπου 15 άτομα εισέβαλαν στο χώρο, κατέβασαν έργα του καλλιτέχνη, επιτέθηκαν στον δημιουργό για το γεγονός ότι βρίσκεται στην Ελλάδα και τη Θεσσαλονίκη. Μάλιστα, όπως μετέδωσε η κρατική τηλεόραση, απαίτησαν να προσδιορίζει τον εαυτό του μόνο ως Σλάβο.

Ακολούθησαν πρακτικές αντιποίησης Αρχής, με ανάρτηση χαρτιών που είχαν με μεγάλα κόκκινα γράμματα την λέξη «απαγορεύεται» και «σφράγιση» του χώρου με κόκκινες ταινίες.

Αντίστοιχα χαρτιά έβαλαν και πέριξ του χώρου σε σταθερά και κινητά σημεία, ενώ βιντεοσκόπησαν ολόκληρη την επιχείρηση, κατά τη διάρκεια της οποίας δεν εμφανίστηκε στο σημείο αστυνομικός...

Συλλήψεις από την ΕΛΑΣ και καταδίκη από την κυβέρνηση ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης

Με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Θεσσαλονίκης σημειώνει ότι «Ομάδα κουκουλοφόρων χρυσαυγιτών εισέβαλε χθες στο Remezzo στην Καλαμαριά, όπου φιλοξενείται έκθεση του Σερκέι Αντρεγιέφσκι, εικαστικού καλλιτέχνη από τη Βόρεια Μακεδονία.

Τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, που υπενθυμίζουμε ότι έχει καταδικαστεί ως τέτοια από την Ελληνική Δικαιοσύνη, εισήλθαν με απειλητικές διαθέσεις και ανάγκασαν τον έντρομο καλλιτέχνη να κατεβάσει τα έργα του.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Θεσσαλονίκης καταδικάζει τη βάρβαρη εισβολή των κουκουλοφόρων χρυσαυγιτών σε έναν χώρο πολιτισμού και ζητά από τις αστυνομικές αρχές να συλλάβουν άμεσα τους δράστες και να τους οδηγήσουν ενώπιον της Δικαιοσύνης.

Περιμένουμε, επίσης από την κυβέρνηση και το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, να πάρει θέσει και να καταδικάσει έμπρακτα τους πραγματικούς εχθρούς της Δημοκρατίας».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL