Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
15.6°C19.7°C
3 BF 62%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
16.4°C18.8°C
1 BF 75%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.0°C19.9°C
4 BF 48%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
17 °C
16.1°C19.3°C
4 BF 74%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
15 °C
14.9°C16.2°C
0 BF 72%
Τουλουπάκη - Παπαγγελόπουλος / Απορρίφθηκε η ένσταση για τη σύνθεση του ειδικού δικαστηρίου
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Τουλουπάκη - Παπαγγελόπουλος / Απορρίφθηκε η ένσταση για τη σύνθεση του ειδικού δικαστηρίου

Τουλουπάκη
EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Απορριπτική ήταν η απόφαση του Ειδικού Δικαστηρίου για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο και την Ελένη Τουλουπάκη αναφορικά με την ένσταση για μη νόμιμη σύνθεση της έδρας.

Η εισαγγελέας της έδρας και αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Όλγα Σμυρλή πρότεινε να απορριφθεί η ένσταση του συνηγόρου της κας Τουλουπάκη, Γ. Μαντζουράνη, ο οποίος ζητούσε από το υπουργείο Δικαιοσύνης έγγραφο για το αν την περίοδο της κλήρωσης των μελών του ειδικού δικαστηρίου, ο αρεοπαγίτης Γεώργιος Κόκκορης, βρισκόταν σε αναρρωτική άδεια και εάν είναι νόμιμη η σύνθεση του Ειδικού Δικαστηρίου. Το Ειδικό Δικαστήριο υιοθέτησε την εισαγγελική πρόταση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Υπενθυμίζεται ότι τη Δευτέρα, διεκόπη δίκη του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης και της πρώην επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς καθώς η εισαγγελέας της έδρας και αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Όλγα Σμυρλή, έπρεπε να τοποθετηθεί επί των δικονομικών αιτημάτων που τέθηκαν κατά τη ακροαματική διαδικασία και αφορούσαν στη σύνθεση του Ειδικού Δικαστηρίου.

Συγκεκριμένα κ. Μαντζουράνης επισήμανε ότι στον κατάλογο που στάλθηκε στη Βουλή με τα ονόματα των αρεοπαγιτών για την κλήρωση του ειδικού δικαστηρίου περιλαμβανόταν και ο Γεώργιος Κόκκορης, ο οποίος αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας. Ο συνήγορος της κας Τουλουπάκη είχε δηλώσει ότι το θέμα της υγείας του κ. Κόκκορη ήταν εν γνώσει του υπουργού Δικαιοσύνης, Κ. Τσιάρα και της προέδρου του Αρείου Πάγου, Μαρίας Γεωργίου, και ο πρόεδρος της Βουλής εξαπατήθηκε στο θέμα αυτό.

Σήμερα, το ειδικό δικαστήριο αποφάσισε ότι με βάση τις προϋποθέσεις του Νόμου, εφόσον οι διαθέσιμοι ανώτατοι δικαστικές δεν επαρκούσαν, στην κλήρωση ορθώς μπήκε και το όνομα του εν λόγω δικαστή.

Στη συνέχεια, ο συνήγορος της πρώην επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς, δήλωσε ότι η εντολέας του δεν θα υποβάλει ένσταση σχετικής ακυρότητας της διαδικασίας καθώς «επιδιώκει να αθωωθεί επί της ουσίας για να αποδειχθεί ότι δεν στοιχειοθετείται η κατηγορία της κατάχρησης εξουσίας».

«Δεν θέτουμε θέμα καλής ή κακής σύστασης του δικαστηρίου. Είμαστε πεπεισμένοι ότι είναι αποδεδειγμένες οι μεθοδεύσεις που ακολούθησαν οι κατασκευαστές των πλυντηρίων της Novartis για να καλυφθεί ο αριθμός 10 των δικαστών και να συγκροτηθεί το Ειδικό Δικαστήριο. Μας έδωσε, ωστόσο, εντολή η κα Τουλουπάκη, να μην υποβληθεί καμία ένσταση ακυρότητας και θα εφαρμόσουμε την εντολή της. Η κα Τουλουπάκη επιδιώκει να αθωωθεί επί της ουσίας για να αποδειχθεί ότι δεν στοιχειοθετείται η κατηγορία της κατάχρησης εξουσίας», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Γ. Μαντζουράνης.

Τέλος, σημειώνεται ότι ο Γιάννης Μαντζουράνης επαναλαμβάνοντας ότι για το επίμαχο θέμα δεν θα υποβάλλει ένσταση, ζήτησε να του χορηγηθούν δύο έγγραφα, το ένα είναι η επιστολή που έστειλε ο αρεοπαγίτης Γεώργιος Κόκκορης στον πρόεδρο της Βουλής και το άλλο τις αναρρωτικές άδειες που του είχαν χορηγηθεί στο επίμαχο διάστημα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL