Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
13.6°C19.0°C
3 BF 65%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
14.6°C17.2°C
2 BF 81%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
17.0°C19.8°C
1 BF 78%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
16.1°C17.7°C
0 BF 78%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
12.9°C14.9°C
2 BF 94%
Gov.gr Wallet / Τι ισχύει για τις ταυτότητες και τα διπλώματα μέσω κινητού - Οι εξαιρέσεις
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Gov.gr Wallet / Τι ισχύει για τις ταυτότητες και τα διπλώματα μέσω κινητού - Οι εξαιρέσεις

Gov.gr wallet
(INTIME NEWS/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΗΣ)

Την παρουσίαση του Gov.gr Wallet, για την ψηφιακή ταυτότητα και το ψηφιακό δίπλωμα έκανε η κυβέρνηση. Πρόκειται για εφαρμογή σχετικά με τη δημιουργία, την αποθήκευση και τον έλεγχο γνησιότητας των ψηφιακών αντιγράφων της αστυνομικής ταυτότητας και του διπλώματος οδήγησης στο κινητό τηλέφωνο. Στην εκδήλωση το παρών έδωσε και ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις, τα ψηφιακά αντίγραφα έχουν την ίδια ισχύ με τα έγχαρτα πιστοποιητικά εντός της χώρας, ενώ εξαιρούνται τα διεθνή ταξίδια. Παράλληλα εξαίρεση αποτελούν οι συναλλαγές με τις τράπεζες και τις εταιρίες κινητής τηλεφωνίας, τις οποίες η εφαρμογή θα εξυπηρετεί από την 1η Οκτωβρίου και μετά.

Το Gov.gr Wallet είναι διαθέσιμο στα app stores των λογισμικών iOS και Android και η χρήση του θα είναι δυνατή τμηματικά σύμφωνα με το τελευταίο ψηφίο στον ΑΦΜ του πολίτη αρχής γενομένης σήμερα από τον αριθμό 1.

Οι πολίτες μπορούν να αποθηκεύουν τα ψηφιακά αντίγραφα μόνο σε μία συσκευή. Κατά συνέπεια σε περίπτωση που προβούν σε έκδοση και αποθήκευση ψηφιακού αντιγράφου σε δεύτερη συσκευή, τότε τα προηγούμενα ψηφιακά αντίγραφα θα ανακαλούνται αυτόματα. Προϋπόθεση για τη χρήση του Gov.gr Wallet είναι η εγκατάσταση της εκάστοτε τελευταίας έκδοσης της εφαρμογής.

https://youtu.be/kwelb6bNjvA

Εάν χάσουν ή τους κλέψουν τη συσκευή, στην οποία είναι αποθηκευμένα τα ψηφιακά αντίγραφα, μπορούν να ανακαλέσουν την ισχύ των αποθηκευμένων ψηφιακών αντιγράφων μέσω της σχετικής υπηρεσίας στο gov.gr. Η ανάκληση των ψηφιακών αντιγράφων δεν ακυρώνει τα αντίστοιχα έγχαρτα πιστοποιητικά.

Αντίστοιχα εάν κάποιος δηλώσει την απώλεια της αστυνομικής του ταυτότητας είτε αυτοπροσώπως σε ένα Αστυνομικό Τμήμα είτε μέσω του gov.gr, τότε αυτόματα και άμεσα οποιοδήποτε ψηφιακό αντίγραφο έχει εκδοθεί ακυρώνεται. Το ίδιο ισχύει και εάν ο πολίτης δηλώσει την απώλεια του διπλώματος οδήγησης σε ένα Αστυνομικό Τμήμα, σε ένα ΚΕΠ ή στη Διεύθυνση Μεταφορών της αρμόδιας Περιφέρειας.

Επιπλέον εάν για κάποιο λόγο έχει ανακληθεί προσωρινά ή οριστικά η ταυτότητα ή το δίπλωμα οδήγησης, θα υπάρχει αυτόματη ενημέρωση των μητρώων ώστε ο πολίτης να μην εκδίδει, αποθηκεύει ή χρησιμοποιεί τα αντίστοιχα ψηφιακά αντίγραφα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL