Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
16.2°C20.6°C
1 BF 60%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
17 °C
15.5°C18.5°C
0 BF 66%
ΠΑΤΡΑ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
13.0°C16.6°C
2 BF 71%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αίθριος καιρός
18 °C
16.8°C19.7°C
3 BF 52%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
13 °C
12.9°C12.9°C
0 BF 94%
Καιρός / Έρχονται βροχές και καταιγίδες τις επόμενες ώρες
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Καιρός / Έρχονται βροχές και καταιγίδες τις επόμενες ώρες

KΑΚΟΚΑΙΡΙΑ
(ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΛΛΙΑΡΑΣ/EUROKINISSI)

Ισχυρή καταιγίδα έπληξε το Ρέθυμνο το μεσημέρι. Η ένταση της βροχής μέσα σε μόλις μία ώρα, δημιούργησε προβλήματα τόσο στην παλιά πόλη όσο και σε μεγάλο μέρος του οικιστικού ιστού.

Παράλληλα, υπήρξαν διακοπές ρεύματος, οι οποίες όμως σύντομα αποκαταστάθηκαν. Το κύριο πρόβλημα αφορούσε στον όγκο του νερού, ο οποίος δεν είχε τη δυνατότητα να απορροφηθεί από το σύστημα αποχέτευσης των ομβρίων, σύμφωνα και με την πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Ρεθύμνου Αθηνά Τσικιντίκου, η οποία μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, επεσήμανε την ανάγκη για καλύτερη προετοιμασία όλων, πολιτών και υπηρεσιών του δήμου και της αντιπεριφέρειας.

Οι καταστηματάρχες αναγκάστηκαν να μαζέψουν τα εμπορεύματα τους από τα πεζοδρόμια, ενώ στον δημοτικό κήπο, την ώρα της σφοδρής καταιγίδας, οι υπεύθυνοι οργάνωναν την αποσυναρμολόγηση της έκθεσης για την κρητική διατροφής η οποία έληξε χθες το βράδυ. Πολλοί δρόμοι και μέσα στην πόλη πλημμύρισαν, ενώ μεγάλες ποσότητες χώματος δημιούργησαν μικρούς χείμαρρους λάσπης σε οικιστικές περιοχές με μεγάλη κλίση, κυρίως στη βόρεια πλευρά της πόλης.

Σύμφωνα με ενημέρωση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, προβλήματα δεν δημιουργήθηκαν πέρα από λίγες αντλήσεις υδάτων από υπόγειους χώρους και μία κοπή δέντρου που ήταν επικίνδυνο για τους περαστικούς. 

Νωρίτερα η κακοκαιρία προκάλεσε σοβαρά προβλήματα στη Θάσο όπου πλημμύρισαν δρόμοι , σπίτια και επιχειρήσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η κακοκαιρία που πλήττει αρκετές περιοχές της χώρας θα συνεχιστεί και τις επόμενες ώρες με κύρια χαρακτηριστικά του καιρού τις βροχές και καταιγίδες.

Πού θα σημειωθούν βροχές και καταιγίδες

Όπως αναφέρει το meteo σε νεότερη πρόγνωσή του,  σημαντικές βροχοπτώσεις σημειώνονται ήδη από τις πρωινές ώρες του Σαββάτου στα ανατολικά και βόρεια τμήματα της χώρας με το μεγαλύτερο ύψος βροχής από την αρχή της ημέρας να έχει σημειωθεί στη Ζαγορά Πηλίου με 102 mm.

Στον παρακάτω πίνακα παρουσιάζονται τα 8 μεγαλύτερα ύψη βροχής έως τις πρωινές ώρες του Σαββάτου 09/07 (διάστημα 00:00 – 11:30).

 

Στο υπόλοιπο της ημέρας αναμένονται βροχές και καταιγίδες σε μεγάλο μέρος της χώρας εκτός από τα δυτικά και νότια νησιωτικά τμήματα.

Το αναμενόμενο επεισόδιο βροχόπτωσης είναι Κατηγορίας 3 σύμφωνα με τον Δείκτη Επικινδυνότητας Επεισοδίου Βροχόπτωσης (Regional Precipitation Index – RPI) που έχει αναπτυχθεί και εφαρμόζεται επιχειρησιακά στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών / meteo.gr.

Τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού κατά  την διάρκεια του Σαββάτου 09/07 είναι:

  • οι τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες κυρίως σε τμήματα της Θεσσαλίας (συμπεριλαμβανομένων των Σποράδων) και της Ανατολικής Στερεάς (κυρίως της Εύβοιας)
  • οι βροχές και οι καταιγίδες σε αυτά τα τμήματα είναι πιθανό να έχουν μεγάλη διάρκεια
  • βορειοδυτικοί άνεμοι με εντάσεις έως 5-7 μποφόρ στα πελάγη

Στον παρακάτω χάρτη παρουσιάζεται ο αθροιστικός υετός 24ωρου από το αριθμητικό μοντέλο πρόγνωσης καιρού του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr κατά τη διάρκεια του Σαββάτου 09/07.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL