Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αυξημένες νεφώσεις
20 °C
17.6°C21.2°C
1 BF 46%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
15.3°C18.5°C
1 BF 57%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
13.0°C14.9°C
2 BF 85%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
18.2°C19.8°C
1 BF 56%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
12.9°C15.7°C
0 BF 76%
Αρπαγή ανηλίκου – Κηφισιά / «Μπορεί να έχει ήδη φύγει από την Ελλάδα»
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Αρπαγή ανηλίκου – Κηφισιά / «Μπορεί να έχει ήδη φύγει από την Ελλάδα»

Ο Ράινερ Τζέισον Πέντερσεν
Τη φωτογραφία έχει δώσει στη δημοσιότητα η γιαγιά του παιδιού

Ο 6χρονος Ράινερ Τζέισον Πέντερσεν μπορεί να είναι ήδη εκτός Ελλάδας, εκτιμά ο πρόεδρος του Χαμόγελου του Παιδιού Κώστας Γιαννόπουλος για την υπόθεση αρπαγής του παιδιού από το σπίτι της μητέρας του στην Κηφισιά.

«Αν δεν είναι έτοιμοι στο αεροδρόμιο να δουν, να προσέχουν κάθε παιδί που περνάει, ενδεχομένως να έχει φύγει», ανέφερε συγκεκριμένα μιλώντας στον ΣΚΑΪ. Ενημέρωσε δε ότι το Χαμόγελο του Παιδιού έχει κινητοποιήσει διαδικασίες για τον εντοπισμό του 6χρονου και στη Νορβηγία, σε συνεργασία με το Missing Children Europe.


Ο πρόεδρος του Χαμόγελου του Παιδιού ανέφερε ότι η διαφορά της συγκεκριμένης αρπαγής με άλλες τέτοιες υποθέσεις, που εικάζεται ότι αποτελούν γονική αρπαγή, είναι ότι έγινε με μια «μαφιόζικη διαδικασία», όπως τη χαρακτήρισε με έναν άνθρωπο να εισβάλλει μέσα στο σπίτι και να παίρνει το παιδί από τη γιαγιά του.

«Λέμε πως είναι ο πατέρας αλλά δεν μπορείς να είσαι σίγουρος», τόνισε. «Δεν είναι να πάμε με το μέρος του ενός γονιού ή του άλλου» αλλά το ενδιαφέρον είναι να βρεθεί το παιδί, διευκρίνισε.

Υπενθυμίζεται ότι είναι σε ισχύ Amber Alert, που ενεργοποιήθηκε μετά την καταγγελία του συμβάντος. 

ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΠΑΙΔΙΟΥ ΠΕΝΤΕΡΣΕΝ

Όπως δήλωσε χθες ο δικηγόρος της μητέρας του 6χρονου, Χρήστος Οικονομάκης, υπήρξε έντονη διαμάχη για την επιμέλεια του 6χρονου μεταξύ των γονέων, της Ελληνίδας μητέρας και του πατέρα που έχει νορβηγική υπηκοότητα και διαμένει μόνιμα στη Νορβηγία. «Προφανώς προηγούνται οι ενδοοικογενειακές προστριβές, νομίζω όμως ότι καλό είναι να μην αποκλείουμε πιθανότητες» σημείωσε, προσθέτοντας ότι «η έντονη αντιπαράθεση που υπήρχε σε οικογενειακό επίπεδο είναι προτεραιότητα να εξεταστεί αλλά το πρέπον είναι να αντληθεί πληροφορία από κάθε πεδίο».     

Στο μεταξύ, βίντεο από το βανάκι που φαίνεται ότι χρησιμοποιήθηκε για την αρπαγή του μικρού Ράινερ το βράδυ της Τρίτης από το σπίτι του στην Κηφισιά είδε χθες το φως της δημοσιότητας. Σύμφωνα με πληροφορίες, το βαν νοικιάστηκε στο όνομα συγγενικού προσώπου του πατέρα του 6χρονου πριν από λίγες ημέρες. Το παρέλαβαν από το αεροδρόμιο και μετά την απαγωγή το άφησαν σε υποκατάστημα της εταιρίας στη λεωφόρο Συγγρού.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL