Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αραιές νεφώσεις
19 °C
17.6°C20.1°C
3 BF 53%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
15.2°C19.8°C
2 BF 55%
ΠΑΤΡΑ
Βροχοπτώσεις μέτριας έντασης
15 °C
14.9°C17.0°C
1 BF 80%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
17.7°C18.8°C
5 BF 60%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
16.9°C19.1°C
0 BF 59%
Καιρός / Σποραδικές βροχές και περαιτέρω άνοδο της θερμοκρασίας την Κυριακή
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Καιρός / Σποραδικές βροχές και περαιτέρω άνοδο της θερμοκρασίας την Κυριακή

ΚΑΛΟΣ ΚΑΙΡΟΣ ΗΛΙΟΦΑΝΕΙΑ
(ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ EUROKINISSI)

Την Κυριακή σε ολόκληρη, σχεδόν, τη χώρα αρχικά αναμένεται ηλιοφάνεια με λίγες τοπικές νεφώσεις. Τις θερμές ώρες της ημέρας, ωστόσο, οι νεφώσεις στα ηπειρωτικά θα αυξηθούν δίνοντας όμβρους και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα κεντρικά και βόρεια και, από αργά το απόγευμα, σε νησιωτικά τμήματα του Βορειοανατολικού Αιγαίου.

Τα φαινόμενα στα ηπειρωτικά θα συνοδευτούν τοπικά από χαλαζοπτώσεις, ενώ στη Βόρεια Ελλάδα τα φαινόμενα θα είναι περισσότερο έντονα. Αυξημένη εμφανίζεται η πιθανότητα για χαλάζι μετρίου μεγέθους σε περιοχές της Μακεδονίας.

Η θερμοκρασία σε περαιτέρω άνοδο, σύμφωνα με το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 5 έως 29 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 7 έως 32, στην Ήπειρο από 9 έως 30 βαθμούς στη Θεσσαλία από 8 έως 33, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 10 έως 34 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 13 έως 29 και στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και στην Κρήτη από 14 έως 29 βαθμούς, ενώ στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου οι μέγιστες θα φτάσουν στους 31-32 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι σε ολόκληρη τη χώρα θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις με εντάσεις 4-5 Μποφόρ, ενώ στα νοτιότερα τμήματα του Αιγαίου, στον Κορινθιακό και στο Θρακικό οι εντάσεις των ανέμων ενδέχεται πρόσκαιρα να φτάσουν τοπικά τα 6 Μποφόρ.

Στην Αττική αναμένεται ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις τις θερμές ώρες της ημέρας. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές με εντάσεις έως 5 Μποφόρ και πρόσκαιρα νότιοι με ίδιες εντάσεις. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 32 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες νεφώσεις, οι οποίες τις θερμές ώρες θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν παροδικές βροχές και πρόσκαιρες καταιγίδες. Υπαρκτή είναι η πιθανότητα πρόσκαιρης χαλαζόπτωσης. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις με εντάσεις 2-4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 32 βαθμούς.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL