Live τώρα    
25°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
25 °C
23.7°C26.9°C
3 BF 32%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
25 °C
23.3°C26.6°C
3 BF 47%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
24 °C
23.8°C25.4°C
2 BF 65%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αίθριος καιρός
21 °C
19.3°C21.9°C
2 BF 65%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
24 °C
23.9°C25.7°C
4 BF 50%
Περαία / Άγρια επίθεση με τσιμεντόλιθους σε ξενώνα με ασυνόδευτα προσφυγόπουλα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Περαία / Άγρια επίθεση με τσιμεντόλιθους σε ξενώνα με ασυνόδευτα προσφυγόπουλα

πηγή arsis.gr

Ομάδα 30-40 νεαρών ατόμων που είχαν καλυμμένα τα πρόσωπά τους με κουκούλες επιτέθηκε το βράδυ της Πέμπτης στον ξενώνα της ΑΡΣΙΣ – Κοινωνική Οργάνωση Υποστήριξης Νέων στην Περαία, με τσιμεντόλιθους, πέτρες και καδρόνια. Στον ξενώνα φιλοξενούνται 25 ασυνόδευτοι πρόσφυγες. 

Όπως καταγγέλλει η ΑΡΣΙΣ, όλα άρχισαν όταν οκτώ νεαροί έβρισαν και κυνήγησαν αναίτια μια παρέα έξι ασυνόδευτων παιδιών, που κάθονταν σε πλατεία κοντά στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Περαίας, δίπλα στον ξενώνα. Σύμφωνα με την καταγγελία «έπιασαν και χτύπησαν στο κεφάλι με καδρόνι ένα 16χρονο παιδί από το Πακιστάν και στη συνέχεια το γρονθοκόπησαν στο πρόσωπο και του έκλεψαν το κινητό τηλέφωνο. Το παιδί γλίτωσε χάρη στην παρέμβαση δύο διερχόμενων αντρών, οι οποίοι υπερασπίστηκαν το προσφυγόπουλο και οι επιτιθέμενοι τράπηκαν σε φυγή».

Το περιστατικό ωστόσο δεν τελείωσε εκεί καθώς συγκεντρώθηκαν περίπου 30 με 40 νεαροί και έφτασαν έξω από τον ξενώνα με επιθετικές διαθέσεις, πετώντας πέτρες, τσιμεντόλιθους και καδρόνια. Οι εργαζόμενοι της ΑΡΣΙΣ ασφάλισαν τη δομή για να προστατέψουν τα παιδιά που ήταν μέσα. 

Η επίθεση των ατόμων έληξε μετά από παρέμβαση των γειτόνων που βγήκαν στα μπαλκόνια φωνάζοντας στους επιτιθέμενους να σταματήσουν κι ότι θα καλέσουν την αστυνομία, οπότε οι επιτιθέμενοι τράπηκαν σε φυγή.

Η αστυνομία έφτασε στο σημείο, αφού είχαν φύγει οι νεαροί, μετά από κλήσεις εργαζομένων της δομής και γειτόνων. Ασκήθηκε αυτεπάγγελτη δίωξη κατά αγνώστων.

Το 16χρονο παιδί που τραυματίστηκε εξετάστηκε από ιατροδικαστή, το πόρισμα του οποίου αναμένεται.

Η ΑΡΣΙΣ καταγγέλλει την αναίτια επίθεση και επισημαίνει την καταλυτική παρέμβαση κατοίκων της Περαίας, που έχουν αγκαλιάσει τον ξενώνα. 

Παράλληλα καλεί την τοπική κοινότητα και τους φορείς να βοηθήσουν στο έργο της, απομονώνοντας ρατσιστικές συμπεριφορές και ενέργειες, ενώ ευχαριστεί τις αστυνομικές αρχές της Περαίας, της Θέρμης και της Πυλαίας που έσπευσαν να αντιμετωπίσουν το περιστατικό και να συνδράμουν στην προστασία των φιλοξενούμενων προσφύγων.

πηγή arsis.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL