Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αραιές νεφώσεις
16 °C
13.6°C17.0°C
3 BF 72%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
13.5°C17.5°C
1 BF 68%
ΠΑΤΡΑ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
15.5°C17.0°C
1 BF 72%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ασθενείς βροχοπτώσεις
15 °C
13.8°C16.5°C
5 BF 86%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
12 °C
11.9°C12.9°C
0 BF 100%
Καθαρά Δευτέρα / Με τι καιρό θα πετάξουμε χαρταετό
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Καθαρά Δευτέρα / Με τι καιρό θα πετάξουμε χαρταετό

χαρταετός Καθαρά Δευτέρα
(EUROKINISSI/ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ)

Δεν θα είναι σύμμαχος ο καιρός για αποδράσεις το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας. Σύμφωνα με τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr, αναμένονται βροχές στα πεδινά, τοπικές καταιγίδες στα θαλάσσια τμήματα και χιονοπτώσεις κυρίως στα ορεινά και ημιορεινά της Κεντρικής και Βόρειας Ελλάδας. 

https://www.youtube.com/watch?v=8hvLFOoTFqE&t=7s

Πιο αναλυτικά, σήμερα Παρασκευή αναμένονται τοπικές βροχές σε πεδινά τμήματα κυρίως στη Δυτική Ελλάδα, στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου, στη Θεσσαλία, στη Μακεδονία και στη Θράκη. Τοπικές χιονοπτώσεις αναμένονται στα ορεινά και μετά τις απογευματινές ώρες και σε ημιορεινά τμήματα της Δυτικής Μακεδονίας. 

Από τις πρωινές ώρες του Σαββάτου, αύριο, θα υπάρξει σταδιακή ένταση των φαινομένων κυρίως στη Δυτική, Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα, ενώ  χιονοπτώσεις θα σημειωθούν και σε ημιορεινά τμήματα της Θεσσαλίας, της Ηπείρου, της Μακεδονίας και της Θράκης.

Τα φαινόμενα αναμένεται να εξασθενήσουν σταδιακά από τα δυτικά προς τα ανατολικά κατά τη διάρκεια της Καθαράς Δευτέρας.

Σύμφωνα με το meteo.gr, το αναμενόμενο επεισόδιο βροχοπτώσεων είναι Κατηγορίας 3 σε ό,τι αφορά τον Δείκτη Επικινδυνότητας Επεισοδίου Βροχόπτωσης (Regional Precipitation Index – RPI). 

Στο μεταξύ, για νέα κακοκαιρία την ερχόμενη εβδομάδα, που μπορεί να φέρει χιονοπτώσεις και σε πεδινές περιοχές της Βόρειας Ελλάδας, ακόμη και στην πόλη της Θεσσαλονίκης, προειδοποιεί με ανάρτησή του στο Facebook ο μετεωρολόγος Σάκης Αρναούτογλου.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL