Live τώρα    
25°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
25 °C
22.8°C26.3°C
3 BF 32%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
24 °C
22.6°C26.2°C
3 BF 34%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
19.0°C24.8°C
2 BF 50%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.8°C21.8°C
2 BF 65%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
24 °C
23.9°C24.5°C
2 BF 33%
Καταγγελία για ΔΕΗ / Και πλήρωσε και απειλείται με διακοπή ρεύματος
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Καταγγελία για ΔΕΗ / Και πλήρωσε και απειλείται με διακοπή ρεύματος

Λογαριασμός της ΔΕΗ
(INTIME NEWS/ΜΙΧΑΛΗΣ ΒΑΡΑΚΛΑΣ)

Μπορεί η κυβέρνηση των «αρίστων» να αποθεώνει την ψηφιακή «επανάσταση» στις υπηρεσίες που διοικούν τα golden boys, η πραγματικότητα είναι, όμως, τελείως διαφορετική.

Η καταγγελία που έφτασε στο avgi.gr (τα στοιχεία είναι στη διάθεσή μας), καταδεικνύει το παράλογο της γραφειοκρατίας καθώς πελάτης της ΔΕΗ κινδυνεύει με διακοπή ρεύματος αν και έχει πληρώσει το απαιτούμενο ποσό.

Συγκεκριμένα, αν και πλήρωσε  470 ευρώ ληξιπρόθεσμο λογαριασμό στις αρχές Φεβρουαρίου και 360 ευρώ για διακανονισμό που έγινε στις 22 Φεβρουαρίου, ενημερώθηκε την ίδια ημέρα ότι αν και παρέλαβαν την απόδειξη εξόφλησης «δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο η αποκοπή του ρεύματος να ολοκληρωθεί, καθώς βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη σχετική εντολή».

Μάλιστα, στο μήνυμα ενημερώνουν ότι στην περίπτωση που γίνει η διακοπή του ρεύματος, ο πελάτης θα επιβαρυνθεί με τα έξοδα επανασύνδεσης στον επόμενο λογαριασμό ενώ η επανασύνδεση θα γίνει εντός δυο εργάσιμων ημερών. Εν ολίγοις ο πελάτης που έχει εξοφλήσει τον λογαριασμό ρεύματος, κινδυνεύει με διακοπή, θα κληθεί να πληρώσει έξοδα επανασύνδεσης ενώ θα μείνει, τουλάχιστον, για δυο ημέρες χωρίς ρεύμα!

Αναλυτικά η γραπτή ενημέρωση που έλαβε ο πολίτης από τη ΔΕΗ:

«Αγαπητέ πελάτη,
Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι παραλάβαμε την απόδειξη εξόφλησης του απαιτούμενου ποσού (προκαταβολή έναντι ρύθμισης) για την ανάκληση της εντολής απενεργοποίησης του μετρητή φορτίου στο ακίνητό σας και προωθήθηκε αντίστοιχο αίτημα στον Διαχειριστή Δικτύου (ΔΕΔΔΗΕ). Ωστόσο, δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο η αποκοπή του ρεύματος να ολοκληρωθεί, καθώς βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη σχετική εντολή. Σε αυτή την περίπτωση, χρειάζεται να γνωρίζετε πως:
Θα υπάρξει επιβάρυνση με έξοδα επανασύνδεσης ΧΧ,ΧΧ€, τα οποία χρεώνονται σε επόμενο λογαριασμό (όπως ορίζεται από τον ΔΕΔΔΗΕ για Χρεώσεις εκτέλεσης εργασιών σε παροχές ηλεκτρικού ρεύματος).
Η επανασύνδεση θα πραγματοποιηθεί το αργότερο εντός δύο εργάσιμων ημερών (σύμφωνα με τις ισχύουσες Εγγυημένες Υπηρεσίες προς Καταναλωτές του ΔΕΔΔΗΕ) και μέχρι τότε, για την προστασία της εσωτερικής ηλεκτρικής εγκατάστασης θα πρέπει ο γενικός διακόπτης του πίνακα να είναι κλειστός.
Επίσης, εφόσον απαιτηθεί, θα αναπροσαρμοστεί η εγγύηση, σύμφωνα με όσα ορίζονται στον Κώδικα Προμήθειας Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΦΕΚ 832/09.04.2013 αρθ.20.2 & 29.3) και το ποσό της διαφοράς ΧΧ,ΧΧ€ θα ενσωματωθεί σε επόμενο λογαριασμό ρεύματος.
Παραμένουμε στη διάθεσή σας.
Με εκτίμηση,
Ομάδα Εξυπηρέτησης πελατών ΔΕΗ»

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL