Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.2°C22.6°C
3 BF 42%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.9°C22.7°C
3 BF 37%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.0°C21.6°C
3 BF 57%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.3°C20.2°C
4 BF 56%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
20.7°C20.7°C
1 BF 29%
Κακοκαιρία «Ελπίδα / Έκκληση του ΕΚΑΒ για αποφυγή άσκοπων μετακινήσεων
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κακοκαιρία «Ελπίδα / Έκκληση του ΕΚΑΒ για αποφυγή άσκοπων μετακινήσεων

Ασθενοφόρο - Χιόνι
EUROKINISSI/ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Ο παγετός στην περιοχές που χτύπησε η κακοκαιρία «Ελπίδα» έχει δυσχεράνει την κυκλοφορία όχι μόνο των αυτοκινήτων αλλά και των πεζών. Από το πρωί έχουν σημειωθεί δεκάδες ατυχήματα στην Αττική και σε άλλες περιοχές της χώρας, πολιτών που καταφθάνουν στα επείγοντα των νοσοκομείων με κατάγματα, καθώς γλίστρησαν στον πάγο.

Το ΕΚΑΒ με ανακοίνωσή του επισημαίνει ότι καταγράφεται αύξηση του αριθμού των περιστατικών καταγμάτων στα εφημερεύοντα νοσοκομεία, με τα ασθενοφόρα του να μεταφέρουν τα περιστατικά με πολλά προβλήματα καθώς η μετακίνηση είναι δύσκολη καθώς πολλοί δρόμοι παραμένουν κλειστοί. 

Προειδοποιεί ότι λόγω του έντονου παγετού που σημειώνεται σε αρκετές περιοχές του νομού Αττικής αλλά και άλλων νομών της χώρας, λόγω των σφοδρών χιονοπτώσεων της κακοκαιρίας, ιδιαίτερα τις πρώτες πρωινές αλλά και νυκτερινές ώρες είναι αυξημένος ο κίνδυνος πτώσεων και πρόκλησης καταγμάτων, που ιδιαίτερα στις μεγάλες ηλικίες μπορεί να αποδειχθούν ιδιαίτερα σοβαρά. Νωρίτερα έγινε γνωστό ότι ένας 77χρονος στα Μελίσσια έχασε τη ζωή του καθώς γλίστρησε στον πάγο.

Το ΕΚΑΒ απευθύνει έκκληση σε όλους τους πολίτες να αποφεύγουν τις μη απαραίτητες μετακινήσεις. Όπως αναφέρει, οι απαραίτητες μετακινήσεις πρέπει να πραγματοποιούνται μόνο με την κατάλληλη ένδυση και υπόδηση, «λαμβάνοντας υπ’ όψιν την ολισθηρότητα του πεζοδρομίου - οδοστρώματος.

Επισημαίνεται επίσης, ότι λόγω και των ειδικών συνθηκών που επικρατούν είναι πολύ σημαντικό να γίνεται χρήση του 166 για συνδρομή ασθενοφόρου μόνο για επείγοντα περιστατικά που χρήζουν διακομιδής στον πλησιέστερο εφημερεύοντα Υγειονομικό Σχηματισμό.

«Οι διασώστες, οι νοσηλευτές και οι ιατροί του ΕΚΑΒ εξακολουθούν να βρίσκονται σε μέγιστη επιχειρησιακή ετοιμότητα καταβάλλοντας υπεράνθρωπες προσπάθειες να ανταπεξέλθουν, σε συνεργασία -λόγω των ειδικών συνθηκών- με τις δυνάμεις των κατά τόπους θεσμικών φορέων (Περιφέρειες και Δήμους), του Πυροσβεστικού Σώματος και της Ελληνικής Αστυνομίας, στις κλήσεις των πολιτών που χρήζουν επείγουσας προνοσοκομειακής φροντίδας αλλά και διακομιδής στον πλησιέστερο Υγειονομικό Σχηματισμό» αναφέρει η ανακοίνωση.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL