Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
22 °C
20.2°C23.5°C
2 BF 43%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
20 °C
16.6°C22.9°C
2 BF 45%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
17.1°C21.5°C
2 BF 64%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.2°C21.1°C
1 BF 62%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
17.9°C17.9°C
0 BF 59%
Δήμαρχος Χαλανδρίου / Τρεις ημέρες δεν ήρθε κανένα μηχάνημα της Περιφέρειας να ανοίξει δρόμους ευθύνης της
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Δήμαρχος Χαλανδρίου / Τρεις ημέρες δεν ήρθε κανένα μηχάνημα της Περιφέρειας να ανοίξει δρόμους ευθύνης της

ΧΑΛΑΝΔΡΙ ΧΙΟΝΙ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI

Αποκαλυπτικά για την ανεπάρκεια της Περιφέρειας Αττικής να αντιμετωπίσει την χιονόπτωση ήταν τα όσα είπε μιλώντας στο Open ο Δήμαρχος Χαλανδρίου Συμεών Ρούσσος.

Απαντώντας σε δήλωση του αντιπεριφερειάρχη κ. Κόκκαλη ότι δεν ζήτησε βοήθεια ο Δήμος Χαλανδίου, ο κ. Ρούσσος είπε χαρακτηριστικά ότι «αυτή την ώρα, που δίνεται μάχη από τους ανθρώπους της Πολιτικής Προστασίας, τους Δημάρχους, όλους που είναι στο δρόμο, το χειρότερο πράγμα είναι η μετάθεση ευθυνών. Προσπαθώ να το αποφύγω, όμως δεν μπορώ να μην πω την πραγματικότητα, την αλήθεια».

«Το σχέδιο που συμφωνήθηκε στην τηλεδιάσκεψη του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη με τους Δημάρχους, ήταν ότι η Περιφέρεια θα αναλάβει τους δρόμους ευθύνης της και οι Δήμοι θα αναλάβουμε το δημοτικό οδικό δίκτυο. Στην περίπτωση του Χαλανδρίου, αυτό δεν έγινε».

«Σήμερα το πρωί τα μηχανήματα του Δήμου που είναι σε επιχειρησιακή ετοιμότητα, επτά στο σύνολο (τέσσερα του Δήμου και τρία από εργολήπτες), σήμερα το πρωί άνοιγαν την λεωφόρο Πεντέλης. Ήταν υποχρέωση της Περιφέρειας Αττικής, είναι κεντρικό οδικό δίκτυο που της ανήκει. Χτες, επιχειρούσαμε στην Παπανικολή, αρμοδιότητα της Περιφέρειας Αττικής, όπως και στην Ανδρ. Παπανδρέου, επίσης αρμοδιότητα της Περιφέρειας Αττικής. Έχουμε διαθέσει όλες μας τις δυνάμεις να κρατήσουμε ανοιχτό το κεντρικό οδικό δίκτυο, έστω ένα ρεύμα κυκλοφορίας».

«Χτες το βράδυ για τρίτη φορά», συνέχισε, «μιλώντας με την αντιπεριφερειάρχη Βόρειου Τομέα κα Κεφαλογιάννη, υποσχέθηκε ότι τα μηχανήματα της Περιφέρειας Αττικής θα είναι στο οδικό δίκτυο αρμοδιότητάς της στο Χαλάνδρι. Για τρίτη ημέρα, δεν υπήρχε αυτό. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Είναι δυνατόν να αφήσουμε την Εθνικής Αντιστάσεως, την Παπανικολή και την Πεντέλης κλειστές; Τις ανοίξαμε παρά το γεγονός ότι δεν ήταν στην δική μας αρμοδιότητα, έπρεπε να βοηθήσουμε τον κόσμο. Αυτό όμως έχει επίπτωση στο οδικό δίκτυο του Δήμου. Δεν έχει έρθει μηχάνημα, από την πρώτη ημέρα, κανένα».

«Τώρα είναι η ώρα να λυθούν τα προβλήματα», επανέλαβε ο κ. Ρούσσος. «Προσπαθούμε να συνεννοηθούμε, με όποιες δυνάμεις έχουμε να βοηθήσουμε όλοι, να ανοίξει τουλάχιστον το βασικό οδικό δίκτυο. Με υπέρβαση αρμοδιοτήτων μας, προσπαθούμε να βοηθήσουμε σε αυτή την κατεύθυνση. Αλλά τουλάχιστον, μην μας λένε και ότι δεν τους μιλάμε και στο τηλέφωνο...».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL