Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
14.5°C19.6°C
3 BF 59%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
13.5°C17.7°C
1 BF 73%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
14.3°C16.6°C
2 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
14.8°C18.0°C
1 BF 58%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
16.3°C16.3°C
1 BF 65%
Χρήστος Βρεττάκος / Στο κενό η προσπάθεια αστυνομικού εκφοβισμού του
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Χρήστος Βρεττάκος / Στο κενό η προσπάθεια αστυνομικού εκφοβισμού του

ΒΡΕΤΤΑΚΟΣ

Σε εκφοβισμό του δημάρχου Κερατσινίου-Δραπετσώνας Χρήστου Βρεττάκου και όσων αγωνίζονται προκειμένου να μην μετατραπεί ο Σταθμός Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ) στο Σχιστό στη δεύτερη μεγαλύτερη μονάδα επεξεργασίας σύμμεικτων απορριμμάτων της Αττικής προχώρησε χθες η Ελληνική Αστυνομία. Με τον ισχυρισμό πως ο αποκλεισμός του ΣΜΑ από τη διοίκηση του Δήμου Κερατσινίου - Δραπετσώνας μαζί με περιβαλλοντικές συλλογικότητες και κατοίκους συνιστά παρακώληση της λειτουργίας της εγκατάστασης, οι αστυνομικοί προσήγαγαν τον δήμαρχο Χρ. Βρεττάκο στο Αστυνομικό Τμήμα Περάματος προκειμένου να δώσει εξηγήσεις...

«Κυβέρνηση και περιφέρεια, αντί να αφουγκραστούν και να κατανοήσουν τα δίκαια αιτήματα της τοπικής κοινωνίας σε σχέση με το ζήτημα των απορριμμάτων στο Σχιστό, εντείνουν την αστυνομοκρατία και την καταστολή μετά τον πλήρη αποκλεισμό του ΣΜΑ στο Σχιστό» ήταν το πρώτο σχόλιο του Χρ. Βρεττάκου κατά την προσαγωγή του. «Να γνωρίζουν ότι ούτε τρομοκρατούμαστε ούτε θα κάνουμε πίσω με τέτοιες πρακτικές! Συνεχίζουμε τον αγώνα μας μέχρι την οριστική δικαίωση!» τόνισε ο Χρ. Βρεττάκος. Βέβαια, μία ώρα αργότερα αφέθηκε ελεύθερος...

Σημειωτέον ότι η προσαγωγή του δημάρχου Κερατσινίου-Δραπετσώνας έγινε αφότου η αστυνομία ειδοποιήθηκε ότι είναι κλειστή όχι μόνο η μπροστινή αλλά και η όπισθεν είσοδος, καθώς κάποια απορριμματοφόρα ανέμεναν να εισέλθουν στον χώρο προκειμένου να αποθέσουν τα φορτία τους. Η χθεσινή ήταν η δεύτερη ημέρα αποκλεισμού του ΣΜΑ στο Σχιστό, με τους κατοίκους και τις περιβαλλοντικές συλλογικότητες να τονίζουν ότι «οι γειτονιές μας θα πάψουν να είναι η πίσω αυλή της Αττικής».

Παίρνοντας τον λόγο χθες, ο δήμαρχος Χρ. Βρεττάκος είπε: «Το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω». «Ούτε τα ΜΑΤ ούτε οι αύρες μπορούν να μας αποτρέψουν απ’ το να διεκδικούμε το δίκιο μας» είπε στην ομιλία πριν το συμβάν της προσαγωγής του. «Το αίσχος του Σχιστού, που θέτει σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία, δεν θα συνεχιστεί άλλο. Η ακύρωση των προκλητικών σχεδίων κυβέρνησης και περιφερειακής αρχής είναι δική μας υπόθεση» τόνισε ο Χρ. Βρεττάκος.

Έτσι, λοιπόν, οι κάτοικοι της περιοχής μαζί με φορείς και συλλογικότητες πρόκειται να πραγματοποιήσουν νέα κινητοποίηση έξω από το ΣΜΑ στο Σχιστό τη Δευτέρα 1η Νοεμβρίου, στις 9 το πρωί.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL