Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αραιές νεφώσεις
15 °C
10.9°C16.5°C
1 BF 69%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
13 °C
9.6°C14.4°C
2 BF 69%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
13 °C
11.0°C13.2°C
1 BF 77%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
11 °C
10.8°C12.7°C
2 BF 82%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
8 °C
7.9°C10.7°C
0 BF 87%
Κορωνοϊός / Κανονικά οι παρελάσεις παρά την αύξηση 28% του επιδημιολογικού φορτίου
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κορωνοϊός / Κανονικά οι παρελάσεις παρά την αύξηση 28% του επιδημιολογικού φορτίου

Παρέλαση μαθητών
(INTIME NEWS/ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ)

Έντονη είναι η ανησυχία των επιστημόνων αναφορικά με τη σημαντική αύξηση της διασποράς του κορωνοϊού, ιδιαίτερα στη Βόρεια Ελλάδα.

Ειδικότερα, η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Βάνα Παπαευαγγέλου, τόνισε κατά τη σημερινή ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας στη χώρα, ότι τις τελευταίες δύο εβδομάδες καταγράφεται αύξηση του επιδημιολογικού φορτίου κατά 28% σε όλη των επικράτεια και ότι το ποσοστό θετικότητας είναι στο 1,35%, παρά το γεγονός ότι είναι σταθερός ο αριθμός των ελέγχων.

Αναφερόμενη στη Θεσσαλονίκη, σημείωσε ότι το επιδημιολογικό φορτίο βρίσκεται σε υψηλά επίπεδα και πρόσθεσε ότι ιδιαίτερα στην Βόρεια Ελλάδα αυξήθηκαν κατά 30% οι νέες εισαγωγές στα νοσοκομεία ενώ ταυτόχρονα παρατηρείται αυξανόμενη πίεση στο σύστημα υγείας, με την κάλυψη των ΜΕΘ να είναι στο 90%.

https://www.youtube.com/watch?v=4lQV1fPUVMs

Επιπλέον, η κα Παπαευαγγέλου επεσήμανε ότι ο κίνδυνος μετάδοσης του κορωνοϊού έχει αυξηθεί σημαντικά εκτιμώντας ότι τον χειμώνα «η νοσηρότητα γενικά θα είναι πιο αυξημένη».

Όσον αφορά στις παρελάσεις, ενόψει της 28ης Οκτωβρίου, η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας αρκέστηκε να αναφέρει ότι όσοι τις παρακολουθήσουν από κοντά θα πρέπει φορούν μάσκας, όπως άλλωστε προβλέπεται για χώρους με μεγάλο συνωστισμό.

Παράλληλα, η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα αναφορικά με την κατάσταση στις ΜΕΘ στην 3η και 4η Υγειονομική Περιφέρεια δήλωσε ότι υπάρχουν αρκετοί διασωληνωμένοι, με την πλειονότητα να είναι ανεμβολίαστοι. Επίσης πρόσθεσε ότι οι περισσότεροι ασθενείς που βρίσκονται σε κοινούς θαλάμους με μεγάλη υποστήριξη οξυγόνου είναι ανεμβολίαστοι.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL