Live τώρα    
13°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
11.4°C14.1°C
4 BF 83%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
13 °C
11.4°C14.9°C
2 BF 63%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
14.0°C14.8°C
1 BF 66%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
16.5°C17.7°C
2 BF 61%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
12 °C
11.8°C12.4°C
2 BF 87%
Νίκος Καπραβέλος / Διασωληνωμένοι οι 30 στους 100 - Ποτέ δεν είδαμε τέτοιο ποσοστό
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Νίκος Καπραβέλος / Διασωληνωμένοι οι 30 στους 100 - Ποτέ δεν είδαμε τέτοιο ποσοστό

ΜΕΘ
EUROKINISSI

Το δραματικό κόστος της απουσίας του θεσμού του οικογενειακού γιατρού από το ελληνικό σύστημα Υγείας, όπως αποκαλύπτεται στην πανδημία, περιέγραψε μιλώντας στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του Mega ο διευθυντής ΜΕΘ του νοσοκομείου «Παπανικολάου» της Θεσσαλονίκης Νίκος Καπραβέλος.

«Έχει γίνει αφόρητη η έξαρση της πανδημίας στο σύστημα Υγείας ... στο Παπανικολάου στους 100 ασθενείς που νοσηλεύει οι 30 είναι διασωληνωμένοι. Ποσοστό 30% ποτέ δεν το είχαμε, είναι πολύ πιο βαριά οι ασθενείς που έρχονται», είπε ο κ. Καπραβέλος. «Έρχονται στα εξωτερικά ιατρεία σε πολύ κρίσιμη κατάσταση, η επιδείνωση είναι ραγδαία και αιφνιδιαστική. Πολλοί έρχονται και διασωληνώνονται ήδη στα Επείγοντα. Αργούν γιατί τους ξεγελά η εικόνα, είναι ύπουλη».

«Λείπει ο κρίσιμος φορέας, δεν υπάρχει πρωτοβάθμια περίθαλψη. Ο κάθε πολίτης δεν έχει τον γιατρό του δίπλα. Δυστυχώς, υπάρχει παραπληροφόρηση» για τα εμβόλια, υπογράμμισε ο ίδιος, αναφερόμενος στην απουσία του θεσμού του οικογενειακού γιατρού από την καθημερινότητα της συντριπτικής πλειοψηφίας των Ελλήνων. «Υπάρχει αμφισβήτηση» των όσων λέγονται στα ΜΜΕ από επιστήμονες όπως ο ίδιος γιατί, όπως εξήγησε «δεν είμαι δίπλα τους, δεν με ξέρουν. Ο οικογενειακός γιατρός είναι αναντικατάστατος» και για την σωστή ενημέρωση των πολιτών.

«Η παραπληροφόρηση είναι πολύ σημαντική. Αυτοί που έρχονται, πώς τα βρίσκουν όλα αυτά, ότι πεθαίνουν άνθρωποι από το εμβόλιο και όχι τον κορωνοϊό, ότι το εμβόλιο είναι κατάρα, ότι ο κορωνοϊός είναι ψέμα. Μου λένε κατάμουτρα "ντροπή σου για τα λεφτά που παίρνεις, λες ψέματα, το εμβόλιο είναι αυτό που καταστρέφει τη ζωή μας", παίρνουν τηλέφωνα στο γραφείο μου», όπως περιέγραψε ο κ. Καπραβέλος.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL