Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
14.6°C18.7°C
1 BF 65%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
12.3°C16.7°C
2 BF 55%
ΠΑΤΡΑ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
13.7°C16.6°C
2 BF 66%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
14.4°C16.8°C
2 BF 72%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
12 °C
11.9°C14.5°C
2 BF 71%
Κορωνοϊός / Εξώδικο σε ΠΟΕΔΗΝ σχετικά με τη νεκρή που παραμένει άταφη 4 μήνες
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κορωνοϊός / Εξώδικο σε ΠΟΕΔΗΝ σχετικά με τη νεκρή που παραμένει άταφη 4 μήνες

Αττικόν νοσοκομείο
EUROKINISSI/ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΩΜΕΡΗΣ

Εξώδικο για όσα δήλωσε σχετικά με τη μη ταφή γυναίκας που έχασε τη ζωή της από κορωνοϊό στις αρχές Ιουνίου και παραμένει στον θάλαμο νεκρών του νοσοκομείου Αττικόν, έλαβε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ, οι συγγενείς της θανούσης ζητούν την ανάκληση των δηλώσεων του κ. Γιαννάκου διότι όπως αναφέρουν «εθίγησαν προσωπικά εξ αυτών».

Υπενθυμίζεται ότι ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ μιλώντας στην τηλεόραση του Open την προηγούμενη εβδομάδα δήλωσε: «Αυτό που γίνεται με τους αρνητές είναι ασύλληπτο. Τα έχουμε δει όλα στα νοσοκομεία. Για να αποδείξουν τις θεωρίες συνωμοσίας, δεν σέβονται τους νεκρούς τους».

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι αρνητές του κορωνοϊού αφήνουν άταφους συγγενείς τους στα νοσοκομεία για μεγάλο χρονικό διάστημα, περιμένοντας δικαστική απόφαση για τη διενέργεια νεκροψίας. «Η νεκροψία στα νοσοκομεία γίνεται είτε επειδή δίνει εντολή ο γιατρός -επειδή είναι αδιευκρίνιστα τα αίτια του θανάτου- είτε με εντολή του εισαγγελέα», εξήγησε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, τονίζοντας πως όταν ένας ασθενής νοσηλεύεται επί μακρόν για κορωνοϊό δεν απαιτείται νεκροψία.

Η εν λόγω καταγγελία του Μ. Γιαννάκου αφορά σε γυναίκα, που παραμένει από την 1η Ιουνίου στο θάλαμο νεκρών του «Αττικόν», καθώς οι συγγενείς δεν δέχονται την αιτία θανάτου, τις επιπλοκές δηλαδή από κορωνοϊό, ενώ παράλληλα δεν έχουν καταφέρει να εξασφαλίσουν την εισαγγελική εντολή για τη διενέργεια νεκροψίας.

Με τη σημερινή της ανακοίνωση, η ΠΟΕΔΗΝ σημειώνει αναφερόμενη στους συγγενείς της άτυχης γυναίκας ότι «εάν είχαν μπει στον κόπο να διαβάσουν προσεκτικά, τις δηλώσεις, στις οποίες αναφέρονται, θα είχαν εύκολα διαπιστώσει, ότι το πρόβλημα, το οποίο αναδεικνύονταν μέσω αυτών, ήταν ο κίνδυνος, που απορρέει για τη δημόσια υγεία και τους εργαζόμενους στις δομές υγείας από την επί μακρώ παραμονή σορών ασθενών, που πέθαναν, εξαιτίας επιπλοκών του COVID 19, στα ψυγεία των Νοσοκομείων, τα οποία δεν διαθέτουν υποδομές για τη διατήρηση νεκρών για πολλές ημέρες».

Παράλληλα, στην ίδια ανακοίνωση τονίζεται ότι ο κ. Γιαννάκος δεν αναφέρθηκε στο όνομα της ασθενούς ή των συγγενών της, «αρκούμενος να στηλιτεύσει την κατάσταση, που διαδραματίζεται στα Νοσοκομεία και να επιστήσει την προσοχή στους κινδύνους, που απορρέουν από αυτήν».

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ:

«Εξώδικο απεστάλη στις 4-10-2021 στον Πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ, κύριο Μιχάλη Γιαννάκο από συγγενείς ασθενούς, η σωρός της οποίας παραμένει σε ψυγείο στο Νοσοκομείο Αττικόν επί τέσσερεις μήνες.

Με την ως άνω Δήλωση, η οποία υπογράφεται από τον Δικηγόρο κύριο Αντωνιάδη, οι συγγενείς της θανούσης ζητούν από τον κύριο Γιαννάκο να ανακαλέσει δηλώσεις του αναφορικά με το ζήτημα, διότι δήθεν εθίγησαν προσωπικά εξ αυτών.

Εάν, κατ’ ελάχιστον, είχαν μπει στον κόπο να διαβάσουν προσεκτικά, τις δηλώσεις, στις οποίες αναφέρονται, θα είχαν εύκολα διαπιστώσει, ότι το πρόβλημα, το οποίο αναδεικνύονταν μέσω αυτών, ήταν ο κίνδυνος, που απορρέει για την δημόσια υγεία και τους εργαζόμενους στις δομές υγείας από την επί μακρώ παραμονή σωρών ασθενών, που πέθαναν, εξαιτίας επιπλοκών του COVID 19, στα ψυγεία των Νοσοκομείων, τα οποία δεν διαθέτουν υποδομές για την διατήρηση νεκρών για πολλές ημέρες.

Εάν διάβαζαν προσεκτικά, θα είχαν διαπιστώσει, επίσης, ότι ο κύριος Γιαννάκος, ουδόλως αναφέρθηκε στο όνομα της ασθενούς ή των συγγενών αυτής, αρκούμενος να στηλιτεύσει την κατάσταση, που διαδραματίζεται στα Νοσοκομεία και να επιστήσει την προσοχή στους κινδύνους, που απορρέουν από αυτήν.

Κάποιοι επιλέγουν τον δρόμο της αμφισβήτησης των ιατρικών δεδομένων, των θεσμικών οργάνων αλλά και της ίδιας της πανδημίας. Και αυτό, στα πλαίσια των νόμων, είναι δικαίωμα τους. Οι δε ενέργειες τους αλλά και τα αιτήματα τους, θα κριθούν από τα αρμόδια όργανα της Πολιτείας.

Από την άλλη πλευρά, η ΠΟΕΔΗΝ οφείλει να υπερασπιστεί την υγεία αλλά και το κύρος του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, που καταβάλει υπεράνθρωπες προσπάθειες να αντιμετωπίσει την κατάσταση, μέσα σε εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες.

Οφείλει να υπερασπιστεί έναν κλάδο, ο οποίος έχει πληρώσει φόρο αίματος στον COVID 19 και κανείς δεν δικαιούται να του πει, πως η πανδημία δεν υπάρχει. Και αυτό είναι βέβαιο, ότι θα πράξει με κάθε τρόπο. Σεβόμαστε τους συγγενείς των θυμάτων και κατανοούμε απόλυτα τον πόνο τους. Μολαταύτα, δεν συναινούμε σε καμία έκπτωση, όσον αφορά στους εργαζόμενους, τους οποίους εκπροσωπούμε».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL