Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
23.0°C25.9°C
3 BF 34%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
25 °C
23.4°C26.5°C
2 BF 33%
ΠΑΤΡΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.0°C24.4°C
2 BF 51%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.7°C21.0°C
2 BF 71%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
24.0°C24.0°C
1 BF 40%
Πύργος / Φυλάκιση 16 μηνών με αναστολή στον αρνητή «τσολιά»
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Πύργος / Φυλάκιση 16 μηνών με αναστολή στον αρνητή «τσολιά»

Screenshot από Youtube video

Σε ποινή φυλάκισης 16 μηνών με αναστολή και χρηματικό πρόστιμο, καταδικάστηκε σήμερα, ο πατέρας ο οποίος ισχυριζόταν ότι οι μάσκες του εμπορίου δεν πληρούν τις προϋποθέσεις για τον κορωνοϊό και γι’ αυτό δεν ήθελε να φοράει το παιδί του, που φοιτούσε στο Δημοτικό Σχολείο Σκουροχωρίου.

Ο πατέρας προκάλεσε αίσθηση τις προηγούμενες ημέρες όταν εμφανίστηκε στα δικαστήρια ντυμένος τσολιάς και χωρίς να φορά μάσκα. Ο «τσολιάς» του Πύργου, είχε κατηγορίες για παραβίαση των κανόνων που προφυλάσσουν από την μετάδοση κορωνοϊού, για συκοφαντική δυσφήμιση μέσω και για εξύβριση μέσω του διαδικτύου. Του ασκήθηκε ποινική δίωξη μετά από μήνυση που κατέθεσε εκπαιδευτικός και Διευθυντής του Δημοτικού Σχολείου Σκουροχωρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το Patrisnews, ο κατηγορούμενος δεν είχε δείξει καμία μεταμέλεια, ενώ υπήρχαν αναρτήσεις στο διαδίκτυο φιλικού του περιβάλλοντος στις οποίες προέτρεπαν τον αρνητή - «τσολιά» να βλάψει την σωματική ακεραιότητα του εκπαιδευτικού αλλά και άλλων εκπαιδευτικών που επιμένουν στην τήρηση των πρωτοκόλλων στο σχολείο τους.

Το Δικαστήριο του επέβαλε ποινή φυλάκισης 12 μηνών για  χειραγώγηση του παιδιού και 4 μηνών για εξύβριση του Διευθυντή του Δημοτικού Σχολείου.

Απογοητευμένος εμφανίστηκε σε δηλώσεις του ο πατέρας, που σήμερα δεν φορούσε την φουστανέλα, για την απόφαση του Δικαστηρίου, όσον αφορά την χειραγώγηση του παιδιού, ενώ άσκησε έφεση κατά της απόφασης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL