Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
12.0°C16.8°C
1 BF 60%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
12 °C
9.8°C13.6°C
3 BF 54%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
16 °C
9.0°C16.0°C
2 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
13.8°C17.1°C
3 BF 86%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
9 °C
8.9°C11.3°C
0 BF 81%
Θεσσαλονίκη / Τρίτος απαγχονισμένος μέσα σε κρατητήρια της ΕΛΑΣ 
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Θεσσαλονίκη / Τρίτος απαγχονισμένος μέσα σε κρατητήρια της ΕΛΑΣ 

ΘΕΟΔΩΡΙΚΑΚΟΣ ΕΛΑΣ
EUROKINISSI/ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ

Εξαιρετικά προβληματική είναι η εικόνα που σκιαγραφεί για την Ελληνική Αστυνομία, τις συνθήκες κράτησης στις δομές της, αλλά και τις ευθύνες του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, η νέα περίπτωση κρατούμενου που εντοπίζεται απαγχονισμένος μέσα σε κελί κρατητηρίων.

Ο 25χρονος με καταγωγή από την Αλγερία που είχε συλληφθεί και περίμενε να μεταχθεί στα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης σε σχέση με υπόθεση κλοπών, κρατείτο στα κρατητήρια του Τμήματος Ασφαλείας Λευκού Πύργου.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο επικαλούμενο αστυνομικές πηγές, βρισκόταν μόνος του στο κελί. Ο απαγχονισμός έγινε με αυτοσχέδιο βρόγχο που κατασκευάστηκε από πιθανόν από ρούχο του.

Είναι η τρίτη περίπτωση απαγχονισμού κρατούμενου μέσα σε κρατητήρια της ΕΛΑΣ από τις αρχές του καλοκαιριού, καθώς τέλη Αυγούστου βρέθηκε απαγχονισμένος μέσα στο κελί του στα κρατητήρια της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης 48χρονος με καταγωγή από τη Γεωργία που είχε συλληφθεί για γυναικοκτονία λίγες ημέρες νωρίτερα.

Επίσης, το πρωί της 1ης Ιουνίου βρέθηκε επίσης απαγχονισμένος και πάλι μέσα στα κρατητήρια Αστυνομικού Μεγάρου, αυτή τη φορά του Ηρακλείου, ένας 36χρονος που είχε συλληφθεί ώρες νωρίτερα για υποθέσεις που σχετίζονταν με κλοπές και ναρκωτικά.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL