Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
15 °C
9.6°C16.5°C
1 BF 70%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
9.2°C14.0°C
1 BF 68%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
13 °C
11.0°C13.2°C
2 BF 77%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
11 °C
10.8°C12.7°C
3 BF 82%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
7 °C
6.9°C10.1°C
0 BF 100%
ΔΕΘ / Μολότοφ και χημικά έξω από το δημαρχείο Θεσσαλονίκης
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΔΕΘ / Μολότοφ και χημικά έξω από το δημαρχείο Θεσσαλονίκης

Επεισόδια στη ΔΕΘ
(EUROKINISSI/ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ)

Επεισόδια ξέσπασαν λίγο πριν τις 20.00 έξω από το δημαρχείο Θεσσαλονίκης, όπου νωρίτερα είχε φτάσει η συγκέντρωση των αντιεμβολιαστών και των ακροδεξιών οι οποίοι επιχείρησαν να προσεγγγίσουν το Βελλίδειο. Άτομα από την συγκέντρωση εκτόξευσαν μολότοφ, με την αστυνομία να απαντά με δακρυγόνα, χημικά και κρότου-λάμψης, ενώ επιχειρεί και η αύρα της ΕΛΑΣ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο μπλοκ είχε χαμηλότερη συμμετοχή από άλλες φορές, ωστόσο είχες αρκετές ομοιότητες με τις γνωστές διαδηλώσεις: Σταυρούς, σημαίες, ακροδεξιά συνθήματα και μέλη του κόμματος του Ηλία Κασιδιάρη.

Αντίθετα μαζικές και δυναμικές κινητοποιήσεις κατά της κυβέρνησης Μητσοτάκη πραγματοποιούν χιλιάδες πολίτες.

Το μπαράζ κινητοποιήσεων άνοιξε ήδη το πρωί από αστυνομικούς με συμβολική διαμαρτυρία έξω από την κεντρική είσοδο του Διεθνούς Εκθεσιακού Κέντρου της Θεσσαλονίκης, μέλη της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης. Μεταξύ άλλων ζήτησαν προσλήψεις προσωπικού, ανανέωση του στόλου και ουσιαστική αναγνώριση της δουλειάς τους από την κυβέρνηση. Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έκαναν επίσης στρατιωτικοί αλλά και διανομείς οι οποίοι ζήτησαν τη λήψη μέτρων προστασίας, τόσο κατά τις διανομές όσο και για τον κορωνοϊό.

Πορεία στη ΔΕΘ
Πολύ μεγάλη η πορεία οργανώσεων της αριστεράς και του αντιεξουσιαστικού χώρου (ALTERTHESS.GR)

Οι κινητοποιήσεις κλιμακώθηκαν το απόγευμα καθώς όπως έγραφε από το πρωί «Η Αυγή», η μεγάλη συγκέντρωση της ΑΔΕΔΥ και της ΕΔΟΘ πραγματοποιείται στο άγαλμα Βενιζέλου στην Αριστοτέλους, στις 18.00 και εκεί το παρών δίνουν υγειονομικοί, εκπαιδευτικοί, εργαζόμενοι στον δημόσιο τομέα, αλλά και εργατικά σωματεία, συνταξιούχοι, φοιτητές κ.ά. Μισή ώρα νωρίτερα ο ΣΥΡΙΖΑ - Π.Σ. κάλεσαν σε προσυγκέντρωση στο άγαλμα Λαμπράκη, ενώ στις 6 οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ και του ΚΚΕ συγκεντρώθηκαν στην πλατεία της ΧΑΝΘ.

Την ίδια ώρα πρωτοβάθμια σωματεία και φοιτητικοί σύλλογοι που πρόσκεινται στην εξωκοινοβουλευτική Αριστερά συγκεντρώθηκαν στην Καμάρα. Οι φοιτητικοί σύλλογοι ξεκίνησαν απο την πολυτεχνική σχολή και διασχίζοντας την Εγνατία κατευθύνθηκαν έξω απο την είσοδο της έκθεσης, στη συμβολή των οδών Εγνατία και Αγγελακη, όπου συναντήθηκαν με μέλη του ΜέΡΑ 25 και της Λαϊκής Ενότητας που βρίσκονται επίσης στο σημείο.

Πορεία στη Θεσσαλονίκη
Μεγάλη και η πορεία των συνδικάτων (ALTHERTHESS.GR)

Η Θεσσαλονίκη ήδη από χθες θυμίζει «φρούριο», αφού στην πόλη ήδη βρίσκονται 5.500 αστυνομικοί και αύριο θα «ακροβολιστούν» σε διάφορα σημεία για να «φυλάνε» τον Κυριάκο Μητσοτάκη και θα έχουν ως έργο να μην πατήσει διαδηλωτής στη λεγόμενη «κόκκινη ζώνη», δηλαδή πέριξ της ΔΕΘ. Συγχρόνως, έχουν μεταφερθεί στη Θεσσαλονίκη, πέρα από αστυνομικές «κλούβες», droneς, υδροφόρες αύρες και το υπερόπλο «Αίαντας» για να στηθεί προς την πλατεία της ΧΑΝΘ, ενώ και ελικόπτερα θα εποπτεύουν από αέρος τις διαδηλώσεις.

Διαδήλωση του ΠΑΜΕ στη ΔΕΘ
(ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ)

 

Το πρόγραμμα των κινητοποιήσεων

Στις 18:00: Άγαλμα Βενιζέλου: ΑΔΕΔΥ – ΕΔΟΘ Εργατικά Συνδικάτα και Συντονιστικό Πρωτοβάθμιων Σωματείων, Επιτροπών Αγώνα και Εργαζόμενων Νοσοκομείων

Στις 18:00: ΧΑΝΘ: Σωματεία της δύναμης του ΠΑΜΕ – ΚΚΕ Καμάρα: εξωκοινοβουλευτική Αριστερά και αντεξουσιαστικός χώρος -αυτόνομα φοιτητικά σχήματα ΑΠΘ

Στις 17:30: Στο μνημείο Λαμπράκη από τον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία

Στις 18:00: Συντριβάνι: Γυναικείες, φεμινιστικές, ΛΟΑΤΚΙ+ συλλογικότητες

Στις 18:00: Εγνατία και Αγ. Σοφίας: ΟΚΔΕ, Επιτροπή Αγώνα Διανομέων

Στις 17:00: Στον Λευκό Πύργο κάλεσμα για διαμαρτυρία κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL