Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
19.2°C21.6°C
1 BF 82%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
15 °C
14.1°C15.6°C
2 BF 90%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
17.1°C19.4°C
2 BF 77%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
26 °C
25.8°C25.8°C
7 BF 41%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
14 °C
13.5°C14.5°C
0 BF 100%
Μίκης Θεοδωράκης / Με συγκίνηση και τραγούδια το λαϊκό προσκύνημα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Μίκης Θεοδωράκης / Με συγκίνηση και τραγούδια το λαϊκό προσκύνημα

Μίκης Θεοδωράκης
EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Αίσιο τέλος στο σίριαλ που προηγήθηκε νωρίτερα με την σορό του Μίκη Θεοδωράκη. Από τις 11 περίπου το πρωί της Δευτέρας πλήθος κόσμου κατέκλυσε τη Μητρόπολη της Αθήνας για το τελευταίο αντίο στον μεγάλο μουσικοσυνθέτη.

Λίγο μετά τις 16:00 και μετά τα όσα προηγήθηκαν μεταξύ των δύο γραφείων τελετών, στο παρεκκλήσι των Αγίων Θεοδώρων εισήλθε η οικογένεια του Μίκη Θεοδωράκη. Στη συνέχεια ξεκίνησε να τον αποχαιρετά και ο υπόλοιπος κόσμος.

Μητρόπολη Μίκης Θεοδωράκης
(EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)

Στην Μητρόπολη Αθηνών βρέθηκε ο γιός του Γιώργος, τα εγγόνια του και ο πρώην σύζυγος της Μαργαρίτας, Δημήτρης Παπαγγελίδης. Από το πολιτικό γραφείο του ΚΚΕ, ο Θοδωρής Χιώνης, ενώ στον προθάλαμο του παρεκκλησίου βρίσκονται ο Γιώργος και η Άννα Νταλάρα.

Μίκης Θεοδωράκης
EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Οι άνθρωποι που βρίσκονται στην Μητρόπολη κατά διαστήματα χειροκροτούσαν και φώναζαν «αθάνατος – αθάνατος» και «Μίκη ζεις εσύ μας οδηγείς».

Σημειώνεται ότι το λαϊκό προσκύνημα για τον Μίκη Θεοδωράκη, παρατάθηκε κατά μία ώρα σήμερα, έως τις 20:00, λόγω καθυστέρησης στην έναρξη.

Μίκης Θεοδωράκης
EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ
Μίκης Θεοδωράκης
EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Την Πέμπτη στις 11 το πρωί θα πραγματοποιηθεί η κηδεία του Μίκη Θεοδωράκη στον Γαλατά Χανίων.

Το λαϊκό προσκύνημα θα συνεχιστεί την Τρίτη από τις 10:00 το πρωί ως τις 7:00 το απόγευμα, και την Τετάρτη από τις 10:00 το πρωί ως τις 14:00.

Η τελετή αποχαιρετισμού του Μίκη Θεοδωράκη θα γίνει την Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου, στις 15:00 ενώ για τον Μ. Θεοδωράκη θα μιλήσουν η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου και ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΚΚΕ, ο ίδιος ο Μίκης Θεοδωράκης είχε ζητήσει, με την πολιτική διαθήκη του, να γίνει σεβαστή η ιδεολογία του και οι αγώνες του για την ενότητα των Ελλήνων.

Λαϊκό προσκύνημα
(EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)
Λουλούδι κηδεία
EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Το θρίλερ που προηγήθηκε

Ενόσω όλοι και όλες περίμεναν να έχει λήξει το σίριαλ με την κηδεία και την ταφή του εμβληματικού Μίκη Θεοδωράκη, εντούτοις εμφανίστηκαν νέα δικαστικά εμπόδια, τα οποία αυτή τη φορά υψώθηκαν από το γραφείο τελετών που είχε παραλάβει τη σορό του.

Το δικαστήριο, που θα εξέταζε σήμερα το αίτημα για να πραγματοποιηθεί η κηδεία του Μίκη Θεοδωράκη σε άλλον τόπο από αυτόν που είχε υποδείξει ο ίδιος πριν μερικά χρόνια, αναμενόταν να έχει τυπικό χαρακτήρα, καθώς επήλθε συμβιβασμός. Το αποτέλεσμα θα ήταν να αποφασιστεί να κηδευτεί ο Μίκης Θεοδωράκης στον Γαλατά Χανίων.

Ωστόσο στην σημερινή συνεδρίαση εμφανίστηκε το Γραφείο Τελετών Σκλια (με τον εταιρικό τίτλο «ΙΚΕ Funeral Office Σκλιας») και δια του δικηγόρου του, Αλέξη Κούγια, κατέθεσε πρόσθετη παρέμβαση, ώστε να αναλάβει το συγκεκριμένο γραφείο την τελετή.

Το δικαστήριο απέρριψε το αίτημα του γραφείου τελετών Σκλια και εξέδωσε νέα τροποποιητική προσωρινή διαταγή με την οποία απαγόρευε στο Γραφείο Τελετών Σκλια να προχωρήσει σε οποιαδήποτε ενέργεια για το λαϊκό προσκύνημα, την κηδεία και τον ενταφιασμό του Μίκη Θεοδωράκη.

Παρ'όλη όμως την νέα προσωρινή διαταγή του δικαστηρίου, το Γραφείο Τελετών αρνήθηκε να παραδώσει τη σορό του Μίκη Θεοδωράκη σε άλλο γραφείο προκειμένου να τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα. 

Το τραγικό της υπόθεσης είναι πως κόσμος είχε συρρεύσει στη Μητρόπολη Αθηνών για να αποτίσει φόρο τιμής στον Μίκη Θεοδωράκη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL