Live τώρα    
26°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
26 °C
22.2°C27.6°C
2 BF 48%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
24 °C
22.1°C24.9°C
2 BF 68%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
23 °C
20.0°C24.4°C
2 BF 70%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αίθριος καιρός
23 °C
22.5°C24.9°C
1 BF 70%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
23 °C
22.9°C23.0°C
2 BF 56%
Κρήτη / Προφυλακιστέοι και οι επτά για την άγρια ρατσιστική επίθεση στο Λασίθι
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κρήτη / Προφυλακιστέοι και οι επτά για την άγρια ρατσιστική επίθεση στο Λασίθι

Έξω από το δικαστικό μέγαρο Νεάπολης στο Λασίθι (πηγή φωτό cretalive.gr)

Μαραθώνια ήταν η διαδικασία των απολογιών ενώπιον της αρμόδιας ανακριτικής Αρχής των επτά εμπλεκόμενων νεαρών στην άγρια ρατσιστική επίθεση κατά των Πακιστανών εργατών γης στο Οροπέδιο Λασιθίου.

Οι 7 με την σύμφωνη γνώμη Εισαγγελέα και ανακριτή, που κατηγορούνται για ληστεία και ρατσιστική επίθεση στο Οροπέδιο Λασιθίου, κρίθηκαν ως προσωρινά κρατούμενοι.

Οι απολογίες τους στα Δικαστήρια Νεαπόλεως ξεκίνησαν νωρίς το πρωί και ολοκληρώθηκαν περίπου στις 9 το βράδυ της Παρασκευής, ενώ η απόφαση θεωρείται ως ένα αυστηρό μήνυμα σε τέτοια περιστατικά. Μετά την ανακοίνωση της απόφασης, οι 7 κατηγορούμενοι ηλικίας 27 έως 31 ετών οδηγήθηκαν στις φυλακές Νεαπόλεως.

Οι επτά κατηγορούμενοι παραδόθηκαν στις αρχές την περασμένη Δευτέρα και αφού οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα, έλαβαν προθεσμία να απολογηθούν την Παρασκευή.

Η επίθεση σημειώθηκε το βράδυ της 11ης Αυγούστου, όταν η παρέα των επτά αποφάσισε να επιτεθεί σε τουλάχιστον δύο σπίτια, στα οποία διαμένουν 13 άτομα από το Πακιστάν

Σε βάρος των επτά εκδόθηκαν εντάλματα σύλληψης στις 15 Αυγούστου. Οι κατηγορούμενοι διέφευγαν τη σύλληψη και παραδόθηκαν τη Δευτέρα 23 Αυγούστου οπότε ζήτησαν και πήραν προθεσμία για να απολογηθούν σήμερα.

Οι Πακιστανοί εργάτες κατέθεσαν ότι εισέβαλαν στα σπίτια τους, τους χτυπούσαν με λύσσα, συνεχόμενα για 7-8 λεπτά, με κλωτσιές, μπουνιές και σιδερολοστούς, και τους έκλεψαν χρήματα και κινητά τηλέφωνα. Σε κάποιους έβαλαν το πιστόλι στο κεφάλι, υποχρεώνοντας τους να γονατίσουν στο πάτωμα, με χαμηλωμένο κεφάλι.

Τα θύματα της επίθεσης είχαν δεχθεί απειλές και ανακάλεσαν την κατάθεση τους περί κλοπής, ωστόσο λίγες μέρες μετά έκαναν συμπληρωματική κατάθεση και δήλωσαν ότι  ισχύει η κλοπή κι ότι είχαν αλλάξει τις κατηγορίες τους επειδή τους είχαν απειλήσει.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL