Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
22 °C
20.2°C23.5°C
2 BF 43%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
20 °C
16.6°C22.9°C
2 BF 45%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
17.1°C21.5°C
2 BF 64%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.2°C21.1°C
1 BF 62%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
17.9°C17.9°C
0 BF 59%
Αντώνης Σκυλλάκος / Σήμερα στη Λάρισα η πολιτική κηδεία του πρ. βουλευτή του ΚΚΕ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Αντώνης Σκυλλάκος / Σήμερα στη Λάρισα η πολιτική κηδεία του πρ. βουλευτή του ΚΚΕ

Αντώνης Σκυλλάκος

Σε ένα τόπο εκτελέσεων αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης στη Λάρισα κηδεύεται σήμερα (στις 6 το απόγευμα) ο Αντώνης Σκυλλάκος. Τον χώρο στον λόφο του Μεζούρλου για την πολιτική κηδεία του πρ. βουλευτή του ΚΚΕ επέλεξε η οικογένειά του (η σύντροφός του Κική και τα παιδιά του Ηλίας και Χρήστος), καθώς, όπως σημειώνει, ήταν ιστορικά εμποτισμένος με το αίμα των «αγωνιστών και κομμουνιστών της ΕΑΜικής Αντίστασης και του ΔΣΕ».

Υπογραμμίζεται ότι η οικογένεια του Αντ. Σκυλλάκου με ανακοίνωσή της παρακαλεί, αντί για στεφάνια, τα χρήματα να διατεθούν ως ένδειξη αλληλεγγύης στο νησί της επανάστασης, την Κούβα και τον λαό της, μέσω του Ελληνοκουβανικού Συνδέσμου Φιλίας και Αλληλεγγύης.

Ο γεννημένος το 1947 Αντ. Σκυλλάκος έφυγε από έμφραγμα μετά από πολύχρονη μάχη με προβλήματα υγείας που τον ταλαιπωρούσαν. Καταγόταν από αριστερή οικογένεια της Λάρισας, καθώς ο πατέρας του, Ηλίας, υπήρξε βουλευτής με την ΕΔΑ και η μητέρα του, Μαρία, ήταν ΕΑΜίτισσα, με σημαντική συμμετοχή στο γυναικείο κίνημα και την Τοπική Διοίκηση, συμπορευόμενη με την ΕΔΑ και το ΚΚΕ. Ο ίδιος ήταν αδιαλείπτως στην ΚΝΕ και το ΚΚΕ από το 1974 και έμεινε ώς το τέλος της ζωής του. Εξελέγη βουλευτής Λάρισας από το 1989 έως το 1996 και Β’ Αθηνών από το 2000 έως και το 2012, ενώ ήταν γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ από το 1996 έως το 2000.

Χάρη στην προσωπικότητα και τον χαρακτήρα του, ο Αντ. Σκυλλάκος έχαιρε εκτίμησης σε όλους τους πολιτικούς χώρους. Το ΚΚΕ υπογράμμισε «τη συνέπεια και ανιδιοτέλειά του στην υπεράσπιση των θέσεων, των σκοπών και των αξιών του ΚΚΕ». Ο πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας τη «μαχητική προσωπικότητα, με ενεργό συμμετοχή στον αντιδικτατορικό αγώνα», αλλά και την αφοσίωση, το ήθος και τη σεμνότητα με την οποία υπηρέτησε τις ιδέες του.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL