Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
15.9°C20.4°C
1 BF 66%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
15 °C
12.9°C16.2°C
1 BF 78%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
19 °C
19.4°C22.6°C
5 BF 71%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.1°C22.7°C
3 BF 70%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
15 °C
14.6°C14.6°C
1 BF 89%
Πυρκαγιά στα Βίλια / Κάηκαν σπίτια - Εκκενώθηκε το χωριό και ο Προφήτης Ηλίας
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Πυρκαγιά στα Βίλια / Κάηκαν σπίτια - Εκκενώθηκε το χωριό και ο Προφήτης Ηλίας

Βίλια
(EUROKINISSI / ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ)

Ακόμα μια δραματική μέρα περνούν οι κάτοικοι στα Βίλια και τους γύρω οικισμούς, με τις φλόγες να έχουν κάψει τέσσερα σπίτια. Η πυρκαγιά βρίσκεται σε ύφεση, σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από την Πυροσβεστική.

Στην περιοχή, συνεχίζουν να πνέουν ισχυροί άνεμοι, με ριπές που φτάνουν έως και σε 8 μποφόρ, ενώ προκλήθηκαν ζημιές σε σπίτια στον οικισμό του Προφήτη Ηλία, από την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το μεσημέρι στην περιοχή Κάζα των Βιλίων Αττικής.

Βίλια
(EUROKINISSI / ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ)
Βίλια
(ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)

Τουλάχιστον τέσσερα σπίτια στον Προφήτη Ηλία έχουν καεί μετέδωσε στο Open, με το ρεπορτάζ να κάνει λόγο για δύσκολες συνθήκες αφού οι ισχυροί άνεμοι δυσχεραίνουν τις προσπάθειες κατάσβεσή της.

 

Νωρίτερα εκκενώθηκαν προληπτικά τα Βίλια και ο οικισμός του Προφήτη Ηλίας Αττικής λόγω της μεγάλης νέας φωτιάς που ξέσπασε στην περιοχή.

Όσοι βρίσκονται στις εν λόγω περιοχές έλαβαν σχετικό μήνυμα από το 112 στα κινητά τους.

Παράλληλα η Τροχαία έχει διακόψει την κυκλοφορία στην Εθνική Οδό Ελευσίνας Θηβών, από το ύψος του κόμβου Βιλίων, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Θήβα.

Πρόκειται ένα μεγάλο μέτωπο μετέδωσε η ΕΡΤ. Μάλιστα τη νέα εστία χαρακτήρισε «δύσκολη» ο αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας Β. Κόκκαλης.

Βίλια
(ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)

«Είναι αρκετά μεγάλη η φωτιά και οι άνεμοι πολύ ισχυροί. Καίει σε δυο μέτωπα. Τα ελικόπτερα μπορούν και επιχειρούν. Τα Canadair όχι» είπε.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες στην περιοχή Κάζα Βιλίων βρίσκεται σε εξέλιξη μεγάλη φωτιά και πρόκειται για νέο μέτωπο και όχι για αναζωπύρωση.

Στην περιοχή επιχειρούν 167 πυροσβέστες με 60 οχήματα συμπεριλαμβανομένων: δύο (2) ομάδων πεζοπόρων τμημάτων, της δύναμης που έχει διαθέσει ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας με 61 πυροσβέστες και 18 οχήματα από τη Ρουμανία, το Μ.Ε.Τ.Π.Ε. και ομάδα Σ.μη.Ε.Α. της ΠΕ.ΠΥ.Δ. Αττικής.

Στην αεροπυρόσβεση επιχειρούν περιοδικά 13 ελικόπτερα, συμπεριλαμβανομένων δύο ελικοπτέρων της Αεροπορίας Στρατού και 1 ως συντονιστικό, καθώς και 8 αεροσκάφη, συμπεριλαμβανομένου του Beriev-200.

Να σημειωθεί ότι και πριν το νέο πύρινο μέτωπο στην Κάζα, η πυρκαγιά στα Βίλια καίει ακόμα για όγδοη συνεχόμενη ημέρα δάση και δασικές εκτάσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση της πυροσβεστικής στην πυρκαγιά που εκδηλώθηκε την 16η Αυγούστου 2021, σε δασική έκταση στη Δ.Ε. Βιλίων συνεχίζουν να επιχειρούν σήμερα Δευτέρα 299 πυροσβέστες με 98 οχήματα συμπεριλαμβανομένων, εννέα 9 ομάδων πεζοπόρων τμημάτων και 61 πυροσβεστών με 18 οχήματα από τη Ρουμανία. 

Συνδρομή παρέχουν, επίσης, ο Ελληνικός Στρατός, εθελοντές πυροσβέστες, καθώς και υδροφόρες και χωματουργικά μηχανήματα της Περιφέρειας και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Από την ανακοίνωση της πυροσβεστικής και από τις δυνάμεις που επιχειρούν ακόμα στην περιοχή, προκύπτει ότι η κατάσταση στην ευρύτερη περιοχή των Βιλίων είναι ακόμα επικίνδυνη και είναι απορίας άξιο για ποιο λόγο μετά από οκτώ ημέρες η φωτιά έχει οριοθετηθεί αλλά δεν έχει ακόμα σβήσει.

Η καταστροφή συνεχίζεται την ώρα που σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία από το ευρωπαϊκό σύστημα Copernicus, που ενεργοποίησε η Πολιτική Προστασία, μέχρι το Σάββατο 21 Αυγούστου είχαν καταγραφεί από τον δορυφόρο 94.324 καμένα στρέμματα.
 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL