Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
16.5°C19.6°C
3 BF 52%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
17.9°C20.4°C
2 BF 62%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
19.3°C21.0°C
4 BF 53%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
17.2°C19.3°C
4 BF 74%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
16.2°C16.9°C
2 BF 55%
Πυρκαγιά στην Κερατέα / Σε ύφεση η φωτιά - Παραμένουν σε επιφυλακή οι δυνάμεις
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Πυρκαγιά στην Κερατέα / Σε ύφεση η φωτιά - Παραμένουν σε επιφυλακή οι δυνάμεις

Φωτιά Κερατέα
INTIME/ΝΙΚΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ

Πολύ καλύτερη είναι η εικόνα σήμερα το πρωί όσον αφορά στην πυρκαγιά που ξέσπασε χθες στη θέση Μαρκάτι, στην Κερατέα, ωστόσο, καταγράφονται ζημιές σε τουλάχιστον 10 σπίτια της περιοχής.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική, η φωτιά είναι σε ύφεση, έχει τεθεί υπό έλεγχο, και υπάρχουν μόνο διάσπαρτες αναζωπυρώσεις, οι οποίες αντιμετωπίζονται άμεσα.

Νωρίτερα, μεγάλη αναζωπύρωση στον οικισμό Συντερίνα, αντιμετωπίστηκε άμεσα από τα εναέρια μέσα. Η φωτιά έχει πέσει και καταβάλλεται προσπάθεια για την κατάσβεση της.

Φωτιά Κερατέα
INTIME/ΝΙΚΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ

 

Σύμφωνα με την πυροσβεστική, περιοδικά επιχείρησαν 8 ελικόπτερα (2 από τη Ρωσία και 1 από Αραβικά Εμιράτα) καθώς και 4 αεροπλάνα, συμπεριλαμβανομένων των 2 Ilyushin Il-76. Συνδρομή παρέχουν εθελοντές πυροσβέστες, μηχανήματα έργου και υδροφόρες ΟΤΑ.

«Περάσαμε μια πολύ δύσκολη ημέρα. Το βράδυ ήταν πιο ήσυχο γιατί τη φωτιά τη σβήσαμε στις 9 το βράδυ, ακριβώς με το σκοτείνιασμα», τόνισε στην ΕΡΤ ο δήμαρχος Λαυρεωτικής, Δημήτρης Λουκάς

Ο δήμαρχος επανέλαβε ότι η πυρκαγιά ξεκίνησε από εμπρησμό, επικαλούμενος τη μαρτυρία δύο εργαζομένων του δήμου, που είδαν συγκεκριμένο όχημα και έδωσαν την περιγραφή του και το χρώμα του. «Το έχουν δώσει στο ανακριτικό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Ξέρω ότι προχωρά η υπόθεση και σίγουρα σήμερα θα έχουμε και ανακοινώσεις» ανέφερε.

Ο ίδιος προχώρησε και σε καταγγελίες σε βάρος του Δασαρχείου, αλλά και του υπουργείου Πολιτισμού, υποστηρίζοντας ότι δημιουργούν προβλήματα στον καθαρισμό των δασών της περιοχής και στην πρόληψη των πυρκαγιών.

«Πρέπει να αναλογιστούμε τις ευθύνες όλων μας. Επειδή είμαι δήμαρχος από το 2002, με το Δασαρχείο είχαμε μια διαρκή κόντρα να μην κόψουμε ούτε κλαράκι» ανέφερε χαρακτηριστικά. Όπως είπε, στο πλαίσιο του καθαρισμού 18 περιοχών της Αττικής με πρωτοβουλία της Πολιτικής Προστασίας, φέτος, στο δήμο Λαυρεωτικής έγινε καθαρισμός σε δύο περιοχές, στο Σούνιο και τον Διόνυσο Κερατέας. «Και είχαμε το Δασαρχείο από πίσω μας να μας κυνηγάει με απειλή μηνύσεων, εμένα και τον ανάδοχο» σημείωσε.

Ταυτόχρονα, υποστήριξε ότι χθες το έργο της πυρόσβεσης δυσκόλεψε ιδιαίτερα ένα τμήμα δρόμου 2 χιλιομέτρων ανάμεσα σε Λεγρενά και Καμάριζα-Συντερίνα, που δεν μπορούσαν να περάσουν πυροσβεστικά οχήματα και υδροφόρες. «Το υπουργείο Πολιτισμού αρνείται συστηματικά να γίνει ασφαλτόστρωση» τόνισε και ζήτησε να ξεκινήσει από τον Σεπτέμβριο μια σοβαρή κουβέντα σε ό,τι αφορά τις αρμοδιότητες για την πρόληψη των πυρκαγιών. «Γιατί φάνηκε καθαρά: όπου υπήρχαν δρόμοι μες στο δάσος, δεν κάηκαν αυτές οι περιοχές» είπε.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL