Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
12.0°C16.8°C
1 BF 60%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
12 °C
9.8°C13.6°C
3 BF 54%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
16 °C
9.0°C16.0°C
2 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
13.8°C17.1°C
3 BF 86%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
9 °C
8.9°C11.3°C
0 BF 81%
Πυρκαγιά στην Αττική / «Ο γιος μου χαροπαλεύει» - Μάχη για τη ζωή δίνουν δυο εθελοντές πυροσβέστες
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Πυρκαγιά στην Αττική / «Ο γιος μου χαροπαλεύει» - Μάχη για τη ζωή δίνουν δυο εθελοντές πυροσβέστες

Πυρκαγιά Βαρυμπόμπη Αφίδνες
(INTIME NEWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ)

Δυο αδέρφια έσπευσαν να συμμετάσχουν στην προσπάθεια κατάσβεσης της μεγάλης φωτιάς που κατέκαψε τις Αφίδνες και τραυματίστηκαν στη μάχη με τις φλόγες.

Ο πατέρας τους Κώστας Μανιάς που μίλησε στην ΕΡΤ, είπε ότι ο ένας γιος του χαροπαλεύει ενώ ο άλλος έχει σοβαρά εγκαύματα και στα δυο του χέρια.

«Το ένα παιδί μου χαροπαλεύει στην εντατική. Ο άλλος είναι σε θάλαμο με σοβαρά εγκαύματα στα δύο χέρια. Πήγαν εθελοντικά στις φωτιές. Δεν τραυματίστηκαν τα παιδιά στην προσπάθειά τους να σώσουν τα σπίτια τους, αλλά αμυνόμενοι με τόσους άλλους στο δάσος. Εκεί έπαθαν τη ζημιά», ανέφερε ο πατέρας των δυο εθελοντών πυροσβεστών μιλώντας στην ΕΡΤ.

«Οι γιατροί είναι επιφυλακτικοί, ειδικά για εκείνο που είναι στην εντατική, γιατί είναι πάρα πολύ σοβαρή η κατάστασή του. Ανησυχώ. 
Όταν ρωτάω τον γιατρό για το τι εννοεί “σοβαρή κατάσταση, μπορεί δηλαδή να κινδυνεύει η ζωή του;”, εκείνος μου απαντά “να σου πω την αλήθεια, δεν αποκλείω τίποτα”» πρόσθεσε ο Κώστας Μανιάς.

 

Συνολικά στο ΚΑΤ νοσηλεύονται τέσσερις εθελοντές πυροσβέστες από τις 5 Αυγούστου, εκ των οποίων οι δυο είναι διασωληνωμένοι και σε κρίσιμη κατάσταση.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας:

-Οι δύο (ηλικίας 55 και 53 ετών) με εκτεταμένης έκτασης εγκαύματα, με συνυπάρχον εισπνευστικό έγκαυμα, νοσηλεύονται με μηχανική υποστήριξη της αναπνοής, σε κρίσιμη κατάσταση στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

-Οι δύο (ηλικίας 57 και 33 ετών) με περιορισμένης έκτασης εγκαύματα  άνω άκρων, ανταποκρίνονται στη θεραπεία και νοσηλεύονται στη Μονάδα Εγκαυμάτων Πλαστικής Χειρουργικής, σε σταθερή κατάσταση εκτός κινδύνου.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL