Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
22 °C
20.0°C23.0°C
3 BF 42%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
20.5°C22.6°C
3 BF 36%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.4°C21.6°C
3 BF 60%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
18.8°C19.8°C
4 BF 57%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
20.7°C21.9°C
0 BF 30%
Εστίαση / Στον αέρα οι ανακοινώσεις – Καταλήγουν σε κλειστούς χώρους μόνο για εμβολιασμένους
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Εστίαση / Στον αέρα οι ανακοινώσεις – Καταλήγουν σε κλειστούς χώρους μόνο για εμβολιασμένους

εστίαση
(INTIME NEWS/ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ)

Η έκρηξη των κρουσμάτων κορωνοϊού λόγω της μετάλλαξης Δέλτα και οι προβλέψεις των επιστημόνων ότι τα ημερήσια κρούσματα μπορεί να ξεπεράσουν ακόμα και τις 5.000 μέχρι το τέλος του μήνα, φέρνουν ανατροπή στα μέτρα που έχει ανακοινώσει η κυβέρνηση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έτσι αν και την Πέμπτη 15 Ιουλίου επρόκειτο να τεθεί σε εφαρμογή το σύστημα μεικτών και αμιγών κλειστών χώρων για την εστίαση και τα κέντρα διασκέδασης, αυτή την ώρα όλα είναι στον αέρα με τους επιχειρηματίες του κλάδου να μην ξέρουν αν και πώς θα ανοίξουν τους εσωτερικούς χώρους τα επόμενα 24ωρα.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το Μαξίμου προσανατολίζεται τώρα στο να ανοίξουν οι εσωτερικοί χώροι της εστίασης και των κέντρων διασκέδασης μόνο για τους πλήρως εμβολιασμένους και όσους έχουν νοσήσει από κορωνοϊό.

Έτσι δεν αποκλείεται ακόμα και σήμερα ή το αργότερο αύριο Τρίτη να υπάρξουν οι ανακοινώσεις που θα ανατρέπουν τα μέτρα που με πανηγυρική τρόπο είχε ανακοινώσει η κυβέρνηση για να διαψευστεί από την πραγματικότητα που διαμορφώνει η μετάλλαξη Δέλτα του κορωνοϊού.

Άλλωστε την κυβερνητική αλλαγή στροφής είχε περιγράψει η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη την περασμένη Πέμπτη λέγοντας ότι τα μέτρα είναι υπό αίρεση λόγω της έκρηξης των κρουσμάτων και οι τελικές αποφάσεις θα ανακοινωθούν αυτή την εβδομάδα.

Ένας ακόμα παράγοντας που συνηγορεί στην ανατροπή των μέτρων που έχουν ανακοινωθεί είναι η αδυναμία ελέγχου αφού για παράδειγμα φαίνεται ότι έχει η απόφαση για μόνο καθήμενους στα κέντρα διασκέδασης καταστρατηγείται.

Οι επιχειρηματίες του κλάδου είναι σε απόγνωση αφού μέχρι στιγμής αυτό που γνωρίζουν είναι ότι θα πρέπει να δηλώσουν με ποιον τρόπο θα επιλέξουν να ανοίξουν τους εσωτερικούς χώρους των καταστημάτων τους. Εάν, δηλαδή, θα επιλέξουν να είναι μεικτοί για εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους ή αποκλειστικά για πλήρως εμβολιασμένους.

Οι ενδείξεις, μάλιστα, ήταν πως η συντριπτική πλειοψηφία των επιχειρηματιών είχε καταλήξει να επιλέξει τη λύση των μεικτών χώρων αφού ο έλεγχος για τους αμιγείς εκτιμούν θα είναι μια πολύ δύσκολη εξίσωση που θα οδηγούσε σε εντάσεις παρά το γεγονός ότι θα ήταν μεγαλύτερη η επιτρεπόμενη πληρότητα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL