Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
20.2°C23.0°C
3 BF 63%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
16 °C
14.6°C17.8°C
3 BF 85%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
20 °C
18.8°C21.5°C
5 BF 69%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
28 °C
26.6°C28.8°C
4 BF 33%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
18 °C
18.4°C18.5°C
3 BF 83%
Γλυκά Νερά / Στην Ευελπίδων ο γυναικοκτόνος παρά την παραίτηση ενός εκ των δικηγόρων του
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Γλυκά Νερά / Στην Ευελπίδων ο γυναικοκτόνος παρά την παραίτηση ενός εκ των δικηγόρων του

ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ ΜΕΤΑΓΩΓΗ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
INTIME NEWS / ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Στην προγραμματισμένη ώρα, λίγο πριν τις 10.00 το πρωί, μετήχθη τελικά στα δικαστήρια της Ευελπίδων ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος, προκειμένου να απολογηθεί στις 12.30 στον ανακριτή για τις κατηγορίες που αφορούν τα κακουργήματα της «ανθρωποκτονίας από πρόθεση τελεσθείσα σε ήρεμη ψυχική κατάσταση» και της «κακοποίησης ζώου», καθώς και τα πλημμελήματα της «ψευδούς καταγγελίας επειδή κατέστησε άλλους ύποπτους των πράξεών του» και της «ψευδούς κατάθεσης κατ´ εξακολούθηση λόγω ψευδών καταθέσεων που έδωσε στις Αρχές». Σημειώνεται ότι ο σύζυγος της άτυχης Καρολάιν Κράουτς έχει ήδη ομολογήσει.

Νωρίτερα, μία απρόσμενη εξέλιξη έθεσε εν αμφιβόλω την ομαλή εξέλιξη της διαδικασίας απολογίας. Ο ένας εκ των δικηγόρων του αποχωρεί από την υπεράσπισή του. Ο κ. Βασίλης Σπύρου, μιλώντας στους δημοσιογράφους που ήταν ήδη συγκεντρωμένος στα δικαστήρια της Ευελπίδων, είπε συγκεκριμένα: «Δεν επιθυμώ να ασχοληθώ περαιτέρω με την υπεράσπιση αυτή της υπόθεσης σε κανένα σκέλος της για προσωπικούς λόγους».

Μία άλλη περιγραφή έδωσε ο έτερος δικηγόρος, Αλ. Παπαϊωννίδης, κάνοντας λόγο για επιλογή του πελάτη του και κατηγορούμενου.

Σε άλλη μία εξέλιξη, παράσταση πολιτικής αγωγής ζήτησε για την δικαστική διαδικασία η πλευρά της οικογένειας της άτυχης νεαρής.

Επιβεβαιώθηκε εξάλλου η καθυστέρηση της διαδικασίας, προκειμένου η υπεράσπιση να λάβει επισήμως γνώση από τη Δικαιοσύνη για το ψηφιακό υλικό που έχει συλλεγεί από την ΕΛΑΣ και τις ανακριτικές Αρχές. Έτσι, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο η απολογία αναμένεται να ξεκινήσει στις 12.30.

Για την δολοφονία της 20χρονης Καρολάιν Κράουτς, που όπως δείχνουν τα ιατροδικαστικά δεδομένα έγινε ενώ το θύμα κοιμόταν, ο δράστης αναμένεται να προσπαθήσει εκ νέου να αποδόσει ευθύνες στην νεαρή σύζυγό του.

Το γεγονός ότι από τις Αρχές ζητήθηκε 20 ημέρες μετά το έγκλημα το κινητό του πελάτη του, επιβεβαίωσε μιλώντας στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του Ant1 ο έτερος δικηγόρος του δράστη, Αλ. Παπαΐωαννίδης. «Ναι, του ζητήθηκε και το παρέδωσε ο ίδιος», όπως είπε, από τη δικογραφία «προκύπτει εγγράφως». Από τα λεγόμενά του προκύπτει ότι η υπεράσπιση θα χρησιμοποιήσει την συγκεκριμένη παράμετρο προκειμένου να αντικρούσει τις κατηγορίες για σκόπιμη απόκρυψη στοιχείων. Παράλληλα, έγινε σαφές ότι θα δοθεί βάρος στο να «χτιστεί» μία περιγραφή που να απομακρύνει τις Αρχές από ποινές για προμελετημένη πράξη.

Ο Μπ. Αναγνωστόπουλος θα πρέπει επίσης να δώσει εξηγήσεις για το τι οδήγησε και στην θανάτωση του σκύλου που η άτυχη γυναίκα είχε υιοθετήσει, αδίκημα για το οποίο επίσης διώκεται.

Ο ανακριτής θα περιμένει αναλυτικές εξηγήσεις για όσα περιγράφει η δικογραφία ως προς την σκηνοθεσία ενός άλλου εγκλήματος, προκειμένου ο δράστης να διαφύγει την δίωξη υποστηρίζοντας ότι στην κατοικία του ζευγαριού εισέβαλαν άγνωστοι. Σημειώνεται ότι πλειάδα από εγχώρια ΜΜΕ εκτός της προβολής των τότε θέσεών του, είχαν προχωρήσει σε σαφώς ρατσιστικές και ξενοφοβικές δημοσιεύσεις, με αποτέλεσμα σήμερα αφενός η ΕΣΗΕΑ να τις καυτηριάζει (κατόπιν εορτής) και οι κοινότητες μεταναστών να απαιτούν επανόρθωση, όπως η Κοινότητα Γεωργιανής Διασποράς και η Κοινότητα Αλβανών Μεταναστών.

Ταυτόχρονα, θα πρέπει να εξηγήσει και τις ψευδείς καταθέσεις που προηγήθηκαν της ομολογίας.

Οι πληροφορίες θέλουν την υπεράσπιση του δράστη να οδηγεί σε μία στάση απόλυτης συνεργασίας με τις Αρχές με επίδειξη πλήρους μεταμέλειας, ώστε να εξασφαλιστούν οι όποιες ωφέλειες κατά την απόδοση των ποινών. 

Η νέα γυναικοκτονία που έχει σοκάρει την ελληνική κοινή γνώμη έχει προκαλέσει δυναμικές κινητοποιήσεις από οργανώσεις και πολίτες όπως αυτή στο Σύνταγμα, ενώ ιδιαίτερο βάρος είχε η θέση της μητέρας της άτυχης Ελένης Τοπαλούδη, για την φύση των εγκλημάτων έμφυλης βίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL