Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
17.6°C20.2°C
3 BF 49%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
14.1°C17.6°C
3 BF 66%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
16 °C
15.5°C16.0°C
4 BF 69%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
17.1°C17.8°C
5 BF 67%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
18.0°C18.0°C
3 BF 63%
ΟΣΥ / Πειθαρχικός έλεγχος στον οδηγό λεωφορείου για τη ρατσιστική επίθεση
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΟΣΥ / Πειθαρχικός έλεγχος στον οδηγό λεωφορείου για τη ρατσιστική επίθεση

Ανακοίνωση με την οποία καταδικάζει τη χθεσινή αποτροπιαστική λεκτική επίθεση οδηγού λεωφορείου σε μετανάστη, εξέδωσε ο ΟΣΥ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Παράλληλα, ο ΟΣΥ επισημαίνει ότι σύμφωνα με τον κανονισμό λειτουργίας του ΟΣΥ, «έχουν ήδη ενεργοποιηθεί οι πειθαρχικές διαδικασίες», ενώ προειδοποιεί ότι  «βασικός στόχος είναι η ασφαλής και ποιοτική μεταφορά του επιβατικού κοινού και ενημερώνει ότι σε περιπτώσεις, όπως η ανωτέρω, εφόσον διαπιστώνεται εμπλοκή υπαλλήλου της Εταιρείας, οι κυρώσεις είναι βαρύτατες». 

Υπενθυμίζεται ότι χθες το μεσημέρι, οδηγός λεωφορείου με ρατσιστική συμπεριφορά, επιτέθηκε λεκτικά σε μετανάστη αναγκάζοντάς τον να σηκωθεί από τη θέση του, για να καθίσει άλλη επιβάτης του λεωφορείου.

Τέλος, στην ανακοίνωση του ΟΣΥ, υπογραμμίζεται ότι η συμπεριφορά του οδηγού «δεν συνάδει καθ’ ουδεμία περίπτωση με τις αξίες της Εταιρείας».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΟΣΥ:

Με αφορμή περιστατικό που προβάλλεται σε βίντεο, στο οποίο φέρεται εργαζόμενος της Ο.ΣΥ. Α.Ε. να συμπεριφέρεται με τρόπο που δεν συνάδει καθ’ ουδεμία περίπτωση με τις αξίες της Εταιρείας, η Ο.ΣΥ. Α.Ε. επαναλαμβάνει ότι καταδικάζει κάθε συμπεριφορά που είναι εκ διαμέτρου αντίθετη με τις αρχές της και διαβεβαιώνει το επιβατικό κοινό και τους πολίτες ότι, σύμφωνα με τον κανονισμό λειτουργίας της, έχουν ήδη ενεργοποιηθεί οι πειθαρχικές διαδικασίες.  

Η Ο.ΣΥ. Α.Ε. επαναλαμβάνει ότι βασικός στόχος της είναι η ασφαλής και ποιοτική μεταφορά του επιβατικού κοινού και ενημερώνει ότι σε περιπτώσεις, όπως η ανωτέρω, εφόσον διαπιστώνεται εμπλοκή υπαλλήλου της Εταιρείας, οι κυρώσεις είναι βαρύτατες.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL