Live τώρα    
13°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
10.9°C14.5°C
2 BF 82%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
11.2°C13.9°C
3 BF 74%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
12 °C
10.0°C12.1°C
2 BF 74%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ασθενείς βροχοπτώσεις
14 °C
12.5°C16.0°C
3 BF 84%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
10 °C
10.1°C10.2°C
3 BF 95%
Νίκη Κεραμέως / Ανοιχτό το ενδεχόμενο να ανοίξουν τα σχολεία νωρίτερα τον Σεπτέμβριο
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Νίκη Κεραμέως / Ανοιχτό το ενδεχόμενο να ανοίξουν τα σχολεία νωρίτερα τον Σεπτέμβριο

Κεραμέως
EUROKINISSI/ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ

Το ενδεχόμενο έναρξης της σχολικής χρονιάς νωρίτερα τον Σεπτέμβριο άφησε ανοιχτό η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως προσθέτοντας ότι αυτό θα εξαρτηθεί από τα τότε επιδημιολογικά δεδομένα.

Η ίδια μιλώντας στον ΣΚΑΪ αναφέρθηκε στους λόγους που οδήγησαν το υπουργείο στην απόφαση να μην διενεργηθούν προαγωγικές και οι απολυτήριες εξετάσεις στα σχολεία φέτος. «Πρώτον γιατί καταλαβαίνουμε τη γενικευμένη πίεση στην εκπαιδευτική κοινότητα όλο αυτό το διάστημα της πανδημίας» και γιατί «μάς δίνεται η δυνατότητα να εμβαθύνουμε περισσότερο δια ζώσης στην ύλη».

Όσον αφορά στα ΑΕΙ επανέλαβε ότι το εαρινό εξάμηνο τα μαθήματα θα πραγματοποιηθούν μέσω τηλεκπαίδευσης ενώ πρόθεση του υπουργείου είναι να δοθεί η δυνατότητα για επιλογή τρόπου εξετάσεων στα πανεπιστήμια, εάν θα διενεργηθούν δια ζώσης ή εξ αποστάσεως, ωστόσο όπως τόνισε η ίδια αυτό ακόμα δεν έχει συζητηθεί στην επιτροπή. «Είναι απλώς μια σκέψη της κυβέρνησης για τις εξετάσεις του εαρινού εξαμήνου χωρίς να έχει κριθεί ακόμα» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Τέλος σε ερώτηση για το πόσα τμήματα και σχολικές μονάδες παραμένουν κλειστά λόγω κρουσμάτων κορωνοϊού, η υπουργός Παιδείας απέφυγε να δώσει ακριβή αριθμό λέγοντας ότι «παραπάνω από 1% των τμημάτων της χώρας είναι κλειστά» και «πάνω από 2% των σχολείων της χώρας οποία επίσης είναι κλειστά».

Υπενθυμίζεται ότι χθες περισσότερα από 300 σχολεία και τμήματα παρέμεναν κλειστά λόγω κορωνοϊού.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL