Live τώρα    
25°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
25 °C
22.8°C26.3°C
3 BF 32%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
24 °C
22.6°C26.2°C
3 BF 34%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
19.0°C24.8°C
2 BF 50%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.8°C21.8°C
2 BF 65%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
24 °C
23.9°C24.5°C
2 BF 33%
Σχολεία / Κατάληψη κατά των self tests με ερωτήματα για τον ρόλο της μπατονέτας
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Σχολεία / Κατάληψη κατά των self tests με ερωτήματα για τον ρόλο της μπατονέτας

ΣΧΟΛΕΙΟ

Πρόσωπο της ημέρας έγινε χθες η Σοφία Ρωμαίου, που, ως, κατά δήλωσή της, μητέρα μαθητή του 1ου ΓΕΛ Ευόσμου και ως «θεματοφύλακας του συντάγματος», πρωταγωνίστησε στα όσα τραγελαφικά διαδραματίστηκαν στο σχολείο και την κατάληψή του για λίγες ώρες από έξι μαθητές ενάντια στα απαιτούμενα self tests για την προσέλευση στο μάθημα.

Η Σ. Ρωμαίου, που «βόλταρε» σε όλα τα τηλεοπτικά κανάλια, διότι μήνυσε τη διεύθυνση του λυκείου και κάθε άλλο αρμόδιο επειδή δεν επέτρεπαν στο παιδί της να μπει στο σχολείο χωρίς τη σχετική δήλωση για την αρνητικότητα του υποχρεωτικού self test και αργότερα συνελήφθη, είναι το ζωντανό παράδειγμα ότι οι ακροδεξιές και φασίζουσες οργανώσεις των νεομακεδονομάχων βρήκαν νέο πεδίον δόξης λαμπρό, αυτό των αρνητών κάθε μέτρου προστασίας από τον κορωνοϊό. Ξεκίνησαν με άρνηση συμμόρφωσης στις μάσκες και τώρα αντιδρούν στα αυτοδιαγνωστικά τεστ.

"Ποιος ξέρει τι έχει η μπατονέτα"!

Τόσο η ίδια όσο και άλλοι/λες δέκα - δεκαπέντε άνδρες και γυναίκες που συγκεντρώθηκαν έξω από το 1ο ΓΕΛ Ευόσμου, χωρίς μάσκες, δήλωναν «θεματοφύλακες του συντάγματος» και επικαλούνταν το άρθρο 120. Οι αστυνομικοί που έφτασαν πάντως δεν τους μοίρασαν πρόστιμα ούτε τους διέλυσαν βιαίως, αλλά περιορίστηκαν σε συστάσεις που εισακούστηκαν. Αυτό που έγινε εμφανές είναι ότι, για τους ψεκασμένους που ακολουθούν ή συμμετέχουν ενεργά στους «θεματοφύλακες του συντάγματος», οι μαθητές δεν πρέπει να κάνουν self tests. Όπως εξήγησε και η Σ. Ρωμαίου, είναι δικαίωμά της και δικαίωμα του τέκνου της, βάσει του άρθρου 120 του συντάγματος, να μην κάνει το τεστ και υποχρέωση του σχολείου να επιτρέψει στον μαθητή την είσοδο για μάθημα. Κατά την ίδια, μπαίνει σε κίνδυνο η υγεία του παιδιού της, «διότι δεν ξέρουμε τι ουσίες έχει η μπατονέτα», και συγχρόνως καλεί τους γονείς να «ξυπνήσουν», διότι ήδη έχει μπει σε λειτουργία σχέδιο για την «απομόνωση των παιδιών σε δομές που φτιάχνονται»! Αυτά, όπως είπε, «τα διαβάζουμε και τα λένε στα κανάλια, τα λένε επιστήμονες»... Επίσης δήλωσε ότι δεν είναι αρνήτρια του κορωνοϊού, ότι το πέρασε δύσκολα, με όλα τα συμπτώματα, και ότι, ενώ αρνείται το self test, δεν αρνείται το παιδί της να υποβληθεί σε μοριακό τεστ, διότι, κατά την άποψή της, γίνεται με δειγματοληψία αίματος...

Εισαγγελική παρέμβαση

Σήμερα το 1ο ΓΕΛ Ευόσμου αναμένεται να λειτουργήσει κανονικά και θεωρείται πιθανόν οι έξι χθεσινοί καταληψίες, αρνητές των self tests και των μασκών, να μην εμφανιστούν για μάθημα. Την ίδια ώρα και με βάση την εισαγγελική εντολή, όποιος/α καλεί από τα σόσιαλ μίντια ή με άλλους τρόπους σε «ανυπακοή» στο θέμα των self tests θα διώκεται. Ο γ.γ. του υπουργείου Παιδείας Αλέξανδρος Κόπτσης χαρακτήρισε «μεμονωμένο» το γεγονός, προσθέτοντας ότι «σε εκείνους που παρεμπόδισαν τη λειτουργία του σχολείου περιλαμβάνονταν και εξωσχολικοί». Αξίζει επιπλέον να σημειωθεί ότι χθες κάποια σχολεία της Δυτικής και Κεντρικής Μακεδονίας έκλεισαν για απολυμάνσεις, μετά την επιβεβαίωση κρουσμάτων κορωνοϊού σε μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Μαρτυρική η εφημερία στο “Παπανικολάου”

Στο μεταξύ τα ημερήσια κρούσματα στη Θεσσαλονίκη παίρνουν και πάλι την ανιούσα και χθες ξεπέρασαν τα 500, ενώ το ίδιο συμβαίνει και με τις νοσηλείες. Η πληρότητα στις ΜΕΘ ξεπερνάει πια το 95% και υγειονομικοί και ειδικοί επιστήμονες της πόλης κρούουν «κώδωνα κινδύνου» ότι πλέον το σύστημα έφτασε στα όριά του και όλα δείχνουν ότι η κατάσταση θα επιδεινωθεί. Ο διευθυντής της ΜΕΘ του «Παπανικολάου» χαρακτήρισε «μαρτυρική» την εφημερία που ολοκληρώθηκε χθες το πρωί και υποστήριξε ότι «ο έλεγχος έχει χαθεί για δεύτερη φορά». Όπως εξήγησε, καταγράφηκε «η χειρότερη στατιστική, με 62 εισαγωγές. Η εικόνα είναι εφιαλτική, δεν λέει να κοπάσει, φαίνεται ότι έχει πάρει τεράστιες διαστάσεις». «Έχουμε δώσει όλες τις κλίνες ΜΕΘ, έχουμε κάλυψη 95%, δεν έχουμε δυνατότητα να καλύψουμε άλλους ασθενείς» τόνισε και πρόσθεσε ότι «πρέπει όλοι να το λάβουν αυτό υπόψιν στη χαλάρωση των μέτρων». «Το Πάσχα στο χωριό δεν το συζητάω καν. Με αυτά τα επιδημιολογικά δεδομένα η μετακίνηση από τη μία περιοχή στην άλλη μπορεί να προκαλέσει τέτοια έκρηξη, που θα τη θυμόμαστε σε ολόκληρη τη ζωή μας» κατέληξε, επισημαίνοντας συγχρόνως ότι πλέον «δεν έχουμε πού να νοσηλεύσουμε τους βαριά ασθενείς».

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL