Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.2°C21.2°C
3 BF 71%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ασθενής ομίχλη
17 °C
13.6°C19.4°C
2 BF 78%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
17.7°C19.4°C
3 BF 67%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
25 °C
22.7°C24.8°C
6 BF 33%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
16.8°C18.5°C
0 BF 82%
Εκτέλεση Καραϊβάζ / Ψάχνουν κίνητρο και δράστες
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Εκτέλεση Καραϊβάζ / Ψάχνουν κίνητρο και δράστες

ΚΑΡΑΙΒΑΖ

Οι έρευνες για την εξιχνίαση της δολοφονίας του γνωστού δημοσιογράφου του αστυνομικού ρεπορτάζ Γιώργου Καραϊβάζ δεν θα είναι εύκολο να ολοκληρωθούν σύντομα, καθώς πρέπει να κινηθούν ταυτόχρονα σε πολλά επίπεδα, σημειώνουν αστυνομικές πηγές.

Είναι μια υπόθεση που θέλει πολλή δουλειά, όπως χαρακτηριστικά λένε, επισημαίνοντας ότι η μία πλευρά είναι ο εντοπισμός των φυσικών αυτουργών της δολοφονίας και η άλλη η εύρεση του κινήτρου και κατ’ επέκταση των ηθικών αυτουργών -αυτών δηλαδή που ήθελαν νεκρό τον γνωστό δημοσιογράφο.

Στο μεταξύ κάθε ημέρα έρχονται στο φως στοιχεία από τη δολοφονία του. Η νεκροψία - νεκροτομή, που ολοκληρώθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου, έδειξε ότι ο δημοσιογράφος δέχτηκε συνολικά 10 από τις 13 σφαίρες που έριξε ο εκτελεστής του. Οι πιο πολλές από αυτές τον έπληξαν στον θώρακα (6), μία στον λαιμό, μία στην αριστερή παλάμη -προφανώς από αντανακλαστική κίνηση του θύματος να προστατευτεί-, ενώ η ιατροδικαστής διαπίστωσε και δύο χαριστικές βολές στο κεφάλι, γεγονός που επιβεβαιώνει και τη μαρτυρία των εργαζομένων του δήμου που βρίσκονταν σε μικρή απόσταση.

Τα ιατροδικαστικά δε ευρήματα ουσιαστικά επιβεβαιώνουν και την εκτίμηση περί “συμβολαίου θανάτου”, την οποία έκανε μάλιστα και δημοσίως ο συνδικαλιστής αστυνομικός, πρόεδρος των Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής, Γιώργος Καλλιακμάνης.

Μέσα στο σαββατοκύριακο ολοκληρώθηκε και η πρώτη βαλλιστική έρευνα για το όπλο της δολοφονίας, η οποία έδειξε ότι πρόκειται για «καθαρό» όπλο, δηλαδή δεν έχει χρησιμοποιηθεί σε άλλη εγκληματική ενέργεια. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές πρόκειται για πιστόλι των 9 χιλιοστών, ενώ σύμφωνα με τις μαρτυρίες δεν ακούστηκαν οι ήχοι που θα αντιστοιχούσαν στον κρότο 13 πυροβολισμών, οπότε θεωρούν πως χρησιμοποιήθηκε σιγαστήρας.

Παράλληλα διέρρευσε βίντεο από κάμερες της περιοχής, το οποίο θεωρείται πως “συνέλαβε” τους δύο δράστες, που επέβαιναν σε σκουτεράκι και φέρονται να έχουν στήσει καρτέρι στον Γ. Καραϊβάζ. Μάλιστα ένα από τα σενάρια που παρουσιάστηκαν είναι ότι οι δράστες πιθανόν ειδοποιήθηκαν από κάποιον ή κάποιαν για την άφιξη του δημοσιογράφου, ενώ ερευνάται και κατά πόσον υπήρχε ομάδα υποστήριξης - παρακολούθησης του Γ. Καραϊβάζ.

Σε αυτό μάλιστα το πλαίσιο έχει ζητηθεί από τις αρχές η άρση απορρήτου για να διαπιστώσουν αν υπήρξαν τηλεφωνικές επαφές στην περιοχή πριν και μετά το έγκλημα που να σχετίζονται με την υπόθεση.

Την ίδια ώρα, πέραν των βίντεο και των καταθέσεων, οι αστυνομικοί ερευνούν το τηλέφωνο του δημοσιογράφου. Πρέπει να σημειωθεί πως, παρότι δεν είχε καταγγείλει στην αστυνομία ότι φοβάται ή ότι δέχεται απειλές στο σάιτ bloko.gr, του οποίου ήταν ιδιοκτήτης, τους τελευταίους μήνες υπάρχουν αναρτήσεις σχετικά με συγκεκριμένη υπόθεση διαφθοράς και οργανωμένου εγκλήματος, με την οποία έχει ασχοληθεί, με αναφορές που παραπέμπουν σε πίεση ή εκφοβισμό προς τον ίδιο, στις οποίες όμως έγραφε χαρακτηριστικά ότι ξέρουν πού θα τον βρουν ή ότι “έδωσε τη διεύθυνσή του για να μην κουράζονται”.

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL