Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
14.2°C16.9°C
4 BF 72%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
14 °C
11.0°C14.9°C
2 BF 71%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
14 °C
10.0°C13.8°C
2 BF 76%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ασθενείς βροχοπτώσεις
16 °C
15.5°C16.8°C
5 BF 73%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
9 °C
8.9°C11.2°C
0 BF 100%
Παιδεία / Συνεχίζουν τον αγώνα τους φοιτητές και μαθητές – Νέα συλλαλητήρια σήμερα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Παιδεία / Συνεχίζουν τον αγώνα τους φοιτητές και μαθητές – Νέα συλλαλητήρια σήμερα

φοιτητές 1.4.21
(avgi.gr)

Με νέο συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας οι φοιτητικοί σύλλογοι της Αθήνας συνέχισαν και σήμερα τις κινητοποιήσεις τους για άνοιγμα με ασφάλεια των σχολών τους, που παραμένουν κλειστές εδώ και ένα χρόνο, καθώς και για την ανατροπή του νόμου Κεραμέως, που επιβάλλει την πανεπιστημιακή αστυνομία, οδηγεί με την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής σε δραματικές περικοπές χιλιάδων εισακτέων στα ΑΕΙ και προβλέπει διαγραφές φοιτητών. 

https://www.youtube.com/watch?v=8m72WcFfPWU

«Βρισκόμαστε εδώ ένα χρόνο μετά το πρώτο lockdown και το κλείσιμο των σχολών για να διαδηλώσουμε για τις πραγματικές μας ανάγκες και τα πραγματικά μας δικαιώματα» τόνισε μιλώντας στο avgi.gr ο Ευθύμης Λαμπαδάς, μέλος του Δ.Σ. του φοιτητικού συλλόγου στο Γεωπονικό. «Η κυβέρνηση, αντί να ασχοληθεί με τα πραγματικά μας προβλήματα, φέρνει την αστυνομία στις σχολές, διαγράφει τους φοιτητές, στήνει πειθαρχικά συμβούλια λες και οι φοιτητές είναι εγκληματίες και από την άλλη δίνει προκλητικά 30 εκατομμύρια για να στηθεί η πανεπιστημιακή αστυνομία. Μόλις χθες η Νίκη Κεραμέως έδωσε χρήματα στην Εκκλησία και αντίστοιχα οι δικές μας ανάγκες βάλλονται. Πολλοί φοιτητές βιώνουμε οικονομικά προβλήματα, πληρώνουμε ενοίκια σε σπίτια που δεν κατοικούμε, η τηλεκπαίδευση έχει οξύνει τις ανισότητες στην παιδεία και βρισκόμαστε ένα χρόνο μακριά από τα πανεπιστήμιά μας, τον κοινωνικό μας χώρο, τον ζωτικό μας χώρο. Δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο αυτή η κατάσταση. Επομένως το φοιτητικό κίνημα σήμερα βρίσκεται για άλλη μια φορά στον δρόμο να δώσει την απάντηση, την οποία αρμόζει αυτή τη στιγμή, στην κυβέρνηση» υπογράμμισε.

https://www.youtube.com/watch?v=nj7V9hJbaTA

 «Με ΜΑΤ και βία δεν γίνεται Παιδεία», «Ακούστε καλά τι λένε οι φοιτητές, έξω η ασφάλεια από τις σχολές» τα συνθήματα που ακούγονταν στα Προπύλαια και στην πορεία που ξεκίνησε στη συνέχεια. Στο Σύνταγμα μαζί τους ενώθηκαν και μαθητές που έκαναν διαμαρτυρία ζητώντας το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων.

φοιτητές 1.4.21
(avgi.gr)
φοιτητές 1.4.21
(avgi.gr)
φοιτητές 1.4.21
(avgi.gr)

Στο πλευρό των φοιτητών και των μαθητών και οι εκπαιδευτικοί. «Στηρίζουμε τον δίκαιο αγώνα μαθητών και φοιτητών» σημείωσε στο κάλεσμά της η ΔΟΕ. Να συμμετάσχουν μαζικά στις συγκεντρώσεις και τα σημερινά συλλαλητήρια κάλεσε τους καθηγητές η ΟΛΜΕ, η οποία προκήρυξε και διευκολυντική στάση εργασίας 12-2 το μεσημέρι.

Ανάλογες κινητοποιήσεις πραγματοποιήθηκαν στη Θεσσαλονίκη και σε πολλές πόλεις της χώρας.

Βίντεο - φωτογραφίες - ρεπορτάζ: Άντυ Κουκλάδα
 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL