Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
13.7°C17.4°C
2 BF 57%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
12 °C
8.8°C13.8°C
3 BF 54%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
16 °C
12.0°C16.0°C
2 BF 69%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
13.8°C17.1°C
3 BF 85%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
12 °C
11.3°C12.3°C
0 BF 71%
Ματίνα Παγώνη / «Ζητήσαμε να επιταχθούν τα ιδιωτικά νοσοκομεία και μας είπαν ότι δεν έχουν κλίνες»
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ματίνα Παγώνη / «Ζητήσαμε να επιταχθούν τα ιδιωτικά νοσοκομεία και μας είπαν ότι δεν έχουν κλίνες»

ΜΕΘ

Σε οριακό σημείο συνεχίζουν να βρίσκονται τα νοσοκομεία της Αττικής με ασθενείς με κορωνοϊό να παραμένουν διασωληνωμένοι σε απλές κλίνες και σε λίστα αναμονής για ΜΕΘ.

Την ίδια ώρα όπως αποκάλυψε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη, ζήτησαν επίταξη των ιδιωτικών νοσοκομείων για να μεταφερθούν οι διασωληνωμένοι που δίνουν αγώνα ζωής σε απλές κλίνες και η απάντηση που πήραν είναι ότι τα ιδιωτικά νοσοκομεία έχουν βάλει δικούς τους ασθενείς και όλες οι κλίνες είναι πλήρεις.

Η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, είπε μιλώντας στο OPEN, πως οι νοσοκομειακοί γιατροί δεν κάνουν επιλογή όπως γινόταν στην Ιταλία για το ποιος θα διασωληνωθεί αλλά διασωληνώνουν όλους τους ασθενείς που το έχουν ανάγκη ακόμα κι αν η νοσηλεία τους γίνεται σε απλή κλίνη και όχι σε ΜΕΘ.

Η Ματίνα Παγώνη εξέφρασε και την αγωνία της για το τι θα γίνει με το άνοιγμα των δραστηριοτήτων ενώ επεσήμανε ότι στα νοσοκομεία φτάνουν όλο και περισσότεροι νέοι άνθρωποι από 25 χρονών μέχρι 55, οι οποίοι φτάνουν με ήπια συμπτώματα στο νοσοκομείο και από τη μια στιγμής την άλλη χρειάζονται διασωλήνωση.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL