Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
16.2°C19.3°C
2 BF 61%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
14.0°C17.6°C
2 BF 52%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
15.4°C16.6°C
3 BF 65%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
14.9°C16.8°C
3 BF 71%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
13.9°C15.2°C
3 BF 62%
Κορωνοϊός / Στην Αχαΐα ο Χαρδαλιάς ενώ συνεχίζεται η ασφυξία στα νοσοκομεία
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κορωνοϊός / Στην Αχαΐα ο Χαρδαλιάς ενώ συνεχίζεται η ασφυξία στα νοσοκομεία

ΚΟΝΤΟΖΑΜΑΝΗΣ ΧΑΡΔΑΛΙΑΣ
EUROKINISSI/ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Η Αχαΐα και ειδικά η Πάτρα παρουσιάζουν εδώ και πολλές ημέρες επιδημιολογικά χαρακτηριστικά ίδια ή και χειρότερα της Αττικής, με αποτέλεσμα τα νοσοκομεία να λειτουργούν σε οριακή κατάσταση. Την Δευτέρα οι διασωληνωμένοι σε ΜΕΘ ήταν τουλάχιστον 34 και οι νοσηλευόμενοι σε απλές κλίνες στις κλινικές covid-19 ήταν τουλάχιστον 226

Η κατάσταση είναι εξαιρετικά προβληματική τόσο στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο στο Ρίο όπου νοσηλεύονταν 110 ασθενείς και 25 ήταν διασωληνωμένοι στις ΜΕΘ, ενώ στο Γενικό Νοσοκομείο Πατρών «Άγιος Ανδρέας» οι αντίστοιχοι αριθμοί ήταν 82 και 9. Ταυτόχρονα, προστίθενται δεκάδες κρούσματα καθημερινά, εκ των οποίων κάποια γίνονται εισαγωγές στη συνέχεια. Την Κυριακή ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 54 νέα κρούσματα, ενώ σημειώνεται ότι συνολικά στην Δυτική Ελλάδα ήταν 82.

Το απόγευμα της Δευτέρας είναι προγραμματισμένη η παρουσία του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκου Χαρδαλιά στην Πάτρα, μαζί με κλιμάκιο της ΓΓ Πολιτικής Προστασίας, προκειμένου να προεδρεύσει σύσκεψης στις 17.30, για την αξιολόγηση της εξέλιξης της πανδημίας στην Αχαΐα. Στην σύσκεψη θα συμμετέχουν επίσης ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης, ο δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης, ο διοικητής της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πελοποννήσου, Ιονίων Νήσων, Ηπείρου και Δυτικής Ελλάδας Ιωάννης Καρβέλης, καθώς και εκπρόσωποι όλων των συναρμόδιων φορέων για τη διαχείριση της πανδημίας. 

Ως χώρος της σύσκεψης έχει οριστεί ο Οργανισμός Λιμένος Πατρών (ΟΛΠΑ) και ο κ. Χαρδαλιάς θα έχει την ευκαιρία να κάνει αυτοψία πριν την οριστική χωροθέτηση του νέου εμβολιαστικού κέντρου στο ίδιο σημείο. Θα ακολουθήσει επίσκεψη στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών στο Ρίο μαζί με το μέλος της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας Δημόσιας Υγείας Έναντι Κορονοϊού και καθηγητή Λοιμωξιολογίας Χαράλαμπο Γώγο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL