Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
18.9°C21.9°C
2 BF 46%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
15.2°C19.9°C
2 BF 43%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
16.0°C20.4°C
2 BF 71%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.3°C21.9°C
3 BF 59%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
18.4°C18.9°C
2 BF 42%
Άγιος Σάββας  / «Όχι» στην απόλυση του Κ. Καταραχιά από τους εργαζόμενους - Στο πλευρό του και οι ασθενείς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Άγιος Σάββας  / «Όχι» στην απόλυση του Κ. Καταραχιά από τους εργαζόμενους - Στο πλευρό του και οι ασθενείς

Άγιος Σάββας
(avgi.gr)

Νέα κινητοποίηση πραγματοποίησαν σήμερα Τετάρτη οι εργαζόμενοι στον «Άγιο Σάββα» ενάντια στην απόλυση του γιατρού και πρόεδρου του συλλόγου τους Κώστα Καταραχιά, που θα γίνει στις 31 Μαρτίου. Οι εργαζόμενοι συγκεντρώθηκαν στην πύλη του νοσοκομείου και φώναξαν συνθήματα, ενώ σε ανοιχτή συνέντευξη τύπου που έδωσαν προανήγγειλαν νέα στάση εργασίας την ερχόμενη Τρίτη και συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας, αλλά και διαμαρτυρία μεθαύριο Παρασκευή στο υπουργείο.

https://www.youtube.com/watch?v=RdOeAZBxbWg

Στο πλευρό των εργαζομένων είναι και οι ασθενείς του ογκολογικού νοσοκομείου. Χαρακτηριστικά είναι τα όσα είπε η καρκινοπαθής Θάλεια Δημητριάδη, η οποία μίλησε στη συγκέντρωση.

«Κανένας δεν περισσεύει» τόνισε. «Οι γιατροί σ' αυτό το νοσοκομείο δεν είναι μόνο στην ειδικότητά τους. Καλύπτουν και ψυχολογικά και συναισθηματικά όλους εμάς. Υπήρχαν φορές που ερχόμουν να δω τον γιατρό μου και είμασταν 30 ασθενείς και περιμέναμε. Δηλαδή, δεν μπορώ να διανοηθώ αυτή την κυβέρνηση που λέει ότι ο Αγ. Σάββας δεν χρειάζεται προσωπικό» σημείωσε.

https://www.youtube.com/watch?v=XAXOJSR3ZQo


«Έξι μήνες έμεινα χωρίς να εξεταστώ από το καλοκαίρι γιατί ένα από τα μεγαλύτερα ογκολογικά νοσοκομεία αυτής της χώρας είχε γεμίσει κορωνοϊό. Απ' ότι έμαθα, ούτε εγχειρήσεις δεν γινόντουσαν. Άρα δεν μιλάμε μόνο για τα θύματα του Covid. Μιλάμε και για άλλες απώλειες υγείας» συνέχισε. Η Θάλεια Δημητριάδη εξέφρασε τον φόβο γι' αυτά που έρχονται, αναφερόμενη και στις προσλήψεις στην αστυνομία. «Δεν νομίζω ότι τους ενδιαφέρει ούτε το ΕΣΥ, ούτε ο κόσμος της εργασίας» σημείωσε, ενώ ανέφερε πως οι ασθενείς του Αγ. Σάββα μαζεύουν υπογραφές. «Είμαστε μαζί σας» κατέληξε.

Άγιος Σάββας
(avgi.gr)

Οι εργαζόμενοι στον Αγ. Σάββα καταγγέλλουν ότι η απόλυση του Κ. Καταραχιά από την Διοίκηση του νοσοκομείου γίνεται με μόνο κριτήριο την συνδικαλιστική του δράση. «Υπενθυμίζουμε το αυτονόητο: Απόλυση γιατρού του ΕΣΥ μέσα στην πιο κρίσιμη και θανατηφόρα στιγμή της πανδημίας ισοδυναμεί με έγκλημα κατά της δημόσιας υγείας» υπογραμμίζουν.

Ν. Κασιμάτη: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη αποδεικνύει την πώρωσή της εναντίον του ΕΣΥ

Ερώτηση για την απόλυση του Κ. Καταραχιά έχει καταθέσει στη Βουλή προς τον Βασίλη Κικίλια ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, ενώ το «παρών» στην κινητοποίηση έδωσε η βουλευτής Β’ Πειραιά του κόμματος Νίνα Κασιμάτη.

Άγιος Σάββας Νίνα Κασιμάτη

Σε δήλωσή της, η Νίνα Κασιμάτη υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη εδώ και ένα χρόνο αποδεικνύει την πώρωσή της εναντίον του ΕΣΥ. Εξέφρασε τη στήριξή της στον Κ. Καταραχιά, τονίζοντας ότι η δίωξη εναντίον του είναι επίσης επίθεση στο σωματείο του νοσοκομείου, που έχει βρεθεί στο κέντρο του αγώνα για μονιμοποιήσεις, προσλήψεις, δημόσια και δωρεάν υγεία. «Είναι καθήκον όλων μας να είμαστε στο πλευρό τους» σημείωσε.

Ολόκληρη η δήλωση της Νίνας Κασιμάτη:

«Εδώ και ένα χρόνο η κυβέρνηση Μητσοτάκη αποδεικνύει την πώρωσή της εναντίον του Εθνικού Συστήματος Υγείας, αφού παρά την πανδημία μείωσε τη χρηματοδότηση του ΕΣΥ και αρνείται να το ενισχύσει με προσλήψεις γιατρών, νοσηλευτών, αύξηση και στελέχωση των ΜΕΘ, υλικά. Αλλά προσλαμβάνει αστυνομικούς για τα κλειστά πανεπιστήμια και αγοράζει περιπολικά. 

Με τους νεκρούς από Covid πλέον να ανέρχονται σε πάνω από 7.600, και με ασθενείς να διασωληνώνονται και να πεθαίνουν εκτός ΜΕΘ, η κυβέρνηση της ΝΔ ομολογεί το έγκλημά της εναντίον της κοινωνίας, αφού υποχρεώθηκε να επιτάξει τις υπηρεσίες ιδιωτών γιατρών προκειμένου το σύστημα να ανταποκριθεί στις πολεμικές συνθήκες που διαμορφώνονται με τη ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων και τις ελλείψεις. Την ίδια στιγμή όμως η κυβέρνηση δεν διστάζει να απολύσει γιατρό από το ΕΣΥ σα να μας περισσεύουν! 

Απαιτούμε να μην απολυθεί από το ΕΣΥ ο γιατρός και πρόεδρος των εργαζομένων του νοσοκομείου Άγιος Σάββας, Κώστας Καταραχιάς. Πρόκειται για τον μοναδικό συμβασιούχο γιατρό σε όλη τη χώρα που δεν πήρε παράταση της σύμβασής του μέχρι τον Οκτώβριο, αλλά μετά την εκδικητική μετακίνησή του στη ΜΕΘ Covid του “Σωτηρία” την οποίαν υπηρετεί, τού ανακοινώθηκε ότι η σύμβασή του θα λήξει στις 31 Μαρτίου. Πρόκειται για τον μοναδικό πρόεδρο σωματείου που απολύεται μετά τη δικτατορία. Η επίθεση αυτή δεν είναι η μοναδική απέναντι στους ήρωες της πανδημίας. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει ξεκινήσει μια βιομηχανία συνδικαλιστικών διώξεων στους υγειονομικούς που αποκαλύπτουν τις συνθήκες που επικρατούν στα νοσοκομεία εν μέσω κορωνοϊού. Και είναι ένα μήνυμα εκφοβισμού προς όλους τους εργαζομένους. Η δίωξη του Κώστα Καταραχιά που υπηρετεί το ΕΣΥ πέντε χρόνια ως επικουρικός γιατρός, είναι επίσης επίθεση στο σωματείο του νοσοκομείου, όπως αναφέρουν τα δεκάδες ψηφίσματα συμπαράστασης από τους χώρους της υγείας και όχι μόνο. Πρόκειται για ένα σωματείο που έχει βρεθεί στο κέντρο του αγώνα για μονιμοποιήσεις, προσλήψεις, δημόσια και δωρεάν υγεία για όλους και ενάντια στα κλεισίματα και τις συγχωνεύσεις νοσοκομείων, ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις. Είναι καθήκον όλων μας να είμαστε στο πλευρό τους. Και από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έχουμε καταθέσει σχετική Ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια, που θα κληθεί να την απαντήσει στη Βουλή!»

Ρεπορτάζ - φωτογραφίες - βίντεο: Τάσος Γιαννόπουλος

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL