Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
18.2°C22.0°C
1 BF 47%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
18 °C
14.7°C21.2°C
2 BF 57%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
16.0°C19.4°C
2 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
18.8°C21.5°C
1 BF 61%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
14.9°C18.4°C
2 BF 63%
ΕΡΤ / Τέσσερις νέες ελληνικές σειρές μυθοπλασίας
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΕΡΤ / Τέσσερις νέες ελληνικές σειρές μυθοπλασίας

Ράντου

Σε ελληνικές σειρές μυθοπλασίας συνεχίζει να επενδύει η ΕΡΤ διαμορφώνοντας ισχυρό ψυχαγωγικό προφίλ με εγχώριες παραγωγές. Παραμένοντας στον δρόμο που χάραξε πέρυσι με τη μετάδοση τριών σειρών (“Χαιρέτα μου τον πλάτανο”, “Η τούρτα της μαμάς” και “Τα καλύτερά μας χρόνια”) η ΕΡΤ προσθέτει τέσσερεις ακόμη ελληνικές σειρές, τις οποίες ενέκρινε το Δ.Σ. το τελευταίο διάστημα.

Πρόκειται για τρεις δραματικές σειρές («Καρτ Ποστάλ» από διηγήματα της Βικτώριας Χίσλοπ, «Αγάπη παράνομη» από διήγημα του Κωνσταντίνου Θεοτόκη, τη σειρά εποχής «Music Hall») και μία κωμική σειρά με τίτλο «Ζακέτα να πάρεις».

Ο συνολικός προϋπολογισμός για τις τέσσερεις παραγωγές αγγίζει τα 11,4 εκατ. ευρώ περιλαμβανομένων των φόρων και των εργοδοτικών εισφορών. Το κάθε επεισόδιο κοστίζει στην ΕΡΤ από 53.000 έως 175.000 ευρώ. Πιο συγκεκριμένα:

“Καρτ Ποστάλ”

Πρόκειται μάλλον για την πιο φιλόδοξη παραγωγή της ΕΡΤ, της οποίας τα γυρίσματα έχουν ήδη ξεκινήσει στον  Άγιο Νικόλαο της Κρήτης. Και με αυξημένα έξοδα για προφύλαξη από τον Covid. Δώδεκα επεισόδια και ισάριθμες αυτοτελείς ιστορίες, γραμμένες από τη βρετανίδα Βικτώρια Χίσλοπ, διαδραματίζονται στην Ελλάδα και στο Λονδίνο.

Κάθε φορά συμμετέχουν διαφορετικοί ηθοποιοί, με συνδετικό κρίκο όμως τον Ανδρέα Κωνσταντίνου (“Μικρά Αγγλία”, “Συννεφιασμένη Κυριακή”, “Τελευταίο σημείωμα”, “Ευτυχία” κ.ά.) στον ρόλο του Τζόζεφ, ενός  Έλληνα ο οποίος κατοικεί στη Βρετανία και αποφασίζει να επιστρέψει στην πατρίδα του.

Μέσα από την οδύσσειά του ανακαλύπτουμε έναν διαφορετικό κόσμο, έναν νέο για εκείνον πολιτισμό.  Ένα παζλ από διαφορετικές ιστορίες, συναντήσεις, περιπλανήσεις και περιπέτειες συνθέτουν την εικόνα της σημερινής Ελλάδας, την οποία τόσο αγαπά η συγγραφέας.

Τη σκηνοθεσία θα υπογράφει ο Γιώργος Παπαβασιλείου, ενώ την τηλεοπτική διασκευή του σεναρίου έχουν αναλάβει, μαζί με τη συγγραφέα, ο Νίκος Απειρανθίτης, η Αλεξάνδρα Κατσαρού και η Δώρα Μασκλαβάνου.

Η σειρά παραγωγής NeedaFixer, κοστίζει 175.000 ευρώ το επεισόδιο και είναι η ακριβότερη όλων. Συνολικά στην ΕΡΤ για 12 επεισόδια των 45’ θα κοστίσει 2,1 εκατ. ευρώ.

«Μιούζικ Χολ» (Music Hall)

Η δραματική σειρά εποχής, την οποία σκηνοθετεί ο Γιώργος Κορδέλας, μας μεταφέρει στην καρδιά του Μεσοπολέμου, στο 1928 και στη μυσταγωγική ατμόσφαιρα ενός κοσμικού κέντρου διασκέδασης που μοιάζει να μην έχει τίποτα να ζηλέψει από τα αντίστοιχα του Σικάγο της εποχής. Στα τραπέζια του συνωστίζονται φιλόδοξοι κερδοσκόποι, αδίστακτοι απατεώνες, αλλά και άνθρωποι του πνεύματος και της τέχνης.

Στη μαγική του ατμόσφαιρα γεννιούνται έρωτες, ίντριγκες, συγκίνηση, περιπέτειες, επαναστατικές ομάδες, έχθρες, αλλά και φιλίες ζωής. Μια παρέα νέων δημιουργών τολμάει να ανοίξει το μοναδικό αντίστοιχο νυχτερινό κέντρο διασκέδασης της Ελλάδας και να διαμορφώσει την πραγματικότητα των επόμενων γενεών.

Η παραγωγή από την εταιρεία Αργοναύτες υπογράφεται από τον σεναριογράφο Κλεάνθη Δανόπουλο. Έχουν εγκριθεί 30+50 επεισόδια, με κόστος για την ΕΡΤ 81.500 ευρώ ανά επεισόδιο ή 6,5 εκατ. ευρώ συνολικά.

“Αγάπη παράνομη”

Αυτή η «Αγάπη», εκτός από «παράνομη”, φαίνεται και σύντομη, αφού ολοκληρώνεται σε μόλις 6 επεισόδια. Πρόκειται για δραματική σειρά εποχής, σε σκηνοθεσία Νίκου Κουτελιδάκη και σενάριο Ελένης Ζιώγα, που βασίζεται στο ομότιτλο διήγημα του Κωσταντίνου Θεοτόκη. Μια αγάπη παράνομη και παράφορη μαζί με ανομολόγητα μυστικά, βρίσκονται στο επίκεντρο.

Ο Στάθης, 45 ετών, με γιο της παντρειάς, δεν έχει ομολογήσει στον εαυτό του ότι στη θέα και μόνο της 20χρονης Χρυσαυγής χάνει τα λογικά του. Η γυναίκα του Στάθη δεν έχει ομολογήσει στον εαυτό της ότι το έχει καταλάβει. Και κάπως έτσι, κάτω από μυστικά πρόχειρα κουκουλωμένα, ο Στάθης πιέζει τον γιο του να παντρευτεί τη Χρυσαυγή. Βάζει «το έγκλημα που δεν έχει ακόμα συμβεί» μέσα στο ίδιο του το σπίτι.

Το κόστος της σειράς είναι 620.000 ευρώ για 6 επεισόδια των 60’, σε παραγωγή της εταιρείας Arcadia Media. Το κόστος κάθε επεισοδίου φτάνει τα 103.000 ευρώ.

«Ζακέτα να πάρεις»

Κεντρικό θέμα η πολυσυζητημένη σχέση μάνας - γιου σε αυτή την κωμωδία καταστάσεων, για την οποία ήδη προβάλλεται προωθητικό τρέιλερ και αναμένεται στις οθόνες το ερχόμενο Σάββατο. Πρωταγωνίστριες είναι η Ελένη Ράντου, η Δάφνη Λαμπρόγιαννη και η Φωτεινή Μπαξεβάνη στους ρόλους τριών μαμάδων που κατεβαίνουν στην Αθήνα για μια σύντομη επίσκεψη στους μοναχογιούς τους, που τελικά κρατάει πολύ περισσότερο.

Μία ιδιοκτήτρια ψιλικατζίδικου, μία εισοδηματίας με ύφος λίγο αφ’ υψηλού και μία πρώην τραγουδίστρια σε μπουζούκια, τρεις γυναίκες με εκ διαμέτρου διαφορετικούς χαρακτήρες, αλλά αγαπημένες μεταξύ τους, έρχονται να αναστατώσουν τις ζωές των γιων τους.

Τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Αντώνης Αγγελόπουλος, (“Είσαι το ταίρι μου”, “Παρά πέντε”, “Σαββατογεννημένες”, “Safe Sex” κ.ά.), ενώ το σενάριο είναι του Νίκου Μήτσα (“Το σόι σου”, “Σπίτι είναι” κ.ά.). Το τραγούδι των τίτλων αρχής ερμηνεύει η Ελένη Τσαλιγοπούλου σε μουσική Θέμη Καραμουρατίδη και στίχους Γεράσιμου Ευαγγελάτου.

Η παραγωγή της εταιρείας Αργοναύτες για 40 επεισόδια θα κοστίσει στην ΕΡΤ 2,14 εκατ. ευρώ συνολικά. Το κάθε επεισόδιο έχει κόστος 53.500 ευρώ.

Το πρώτο επεισόδιο της σειράς θα προβληθεί από το ERTflix τη Δευτέρα στις 8 το βράδυ και θα είναι διαθέσιμο για 4 ώρες. Η τηλεοπτική πρεμιέρα είναι προγραμματισμένη για το ερχόμενο Σάββατο 27 Μαρτίου τις 8 το βράδυ και η μετάδοση θα γίνεται κάθε Σάββατο και Κυριακή στις 8 μ.μ.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL